מה ההבדל בין טיפול רציף בן 24 שעות (למשך 5 ימים) לבין טיפול מרוכז בן 5 שעות ביום (למשך 5 ימים) ? ומה עדיף ברמת התוצאות?
פרופ' בן יהודה שלום רב
אני מתנצלת ומאוד מצטערת שהטרדתי אותך בשאלה שלי. פשוט כל התסמינים שתיארת אותם לא היו קיימים אצלי. לא היזעתי בלילות ותמיד היה לי תיאבון טוב. רוב ההזעות היו אצלי דווקא ביום במאמץ פיזי. ובדיקות הדם היו מאוד לא טובות, כולל רמות גבוהות של לויקוציטים, אך נאמר לי שזה בגלל שעברתי כריתת טחול. וכשהמחלה התגלתה היא כבר הייתה מפושטת בכל הגוף, כולל עצמות. לכן רציתי לדעת אולי יש עוד משהו שאני צריכה לשים לב אליו. אך לקחתי לתשומת ליבי את ההסבר שלך.
בכבוד רב
חיה
שלום רב,
לפני 10 שנים עברתי השתלת מח עצם עצמית לאחר שחזר הנון הודצקין.
בשבוע האחרון סבלתי מהזעת יתר בלילה בהתחלה הרגשתי רק שחם לי וביומיים האחרונים כבר הייתי זקוקה להחלפת חולצה.
בבדיקת דם אחרונה שקיעת דם היה 72 וCRP 5.6.שאר ספירת הדם בסדר
האם ע"פ הנתונים קיים חשש שהמחלה חזרה?
במידה וכן האם קיים טיפול מציל למרות שעברתי השתלה?
הבעיה היא שבתוספת להזעות לילה שקיעת הדם 72 וCRP 5.6
האם 3 המרכיבים האילו לא מכוונים לכיוון של מחלה ממארת?
אני הייתי אצלך בפגישת ייעוץ לפני כשבועיים תזכורת: עברתי השתלת מח עצם מאחותי בהתאמה מלאה 10/10 לפני כחמש שנים ולפני כעשרה חודשים הופיעה כלורומה באזור הנאזופרינקס והסינוסים באף עברתי טיפול כימוטרפי בשם FLAG -IDA ובתוצאות הפט סיטי הכלורומה נעלמה תודה לאל כעת הוצע לי לבצע השתלת מח עצם חדשה מתורם זר ובאתי אליך לייעוץ אשר בו ציינת 3 אופציות ראשונה הקרנות שהיא הכי פחות יעילה ושניה הוספת תאים מאחותי לחיזוק מח העצם וגרימת GVHD סביר והאופציה השלישית היא השתלת מח עצם חדשה מתורם זר שהיא להערכתך האופציה המסוכנת ביותר אך היעילה ביותר אני פונה אליך כאן מאחר ולא זכור לי מה אמרת לי לגבי האופציה השניה של הוספת תאים מאחותי ולמה היא פחות יעילה מהשתלת מח עצם חדשה מתורם זר? התקשרת אלי ואמרת לי כי התיעצת גם עם פרופ' ראובן אור והוא כן בעד הוספת תאים מאחר ועברו כמה שנים מההשתלה האמת שקבעתי פגישה אצלו אך היא בוטלה באופן פתאומי על ידי מזכירתו ונדחתה לעוד שבוע אך לא זכור לי מה אמרת לי לגבי האופציה של הוספת תאים מאחותי אודה לך מאוד אם תצייני שוב בפני את דעתך לגבי הוספת התאים מאחותי ולמה היא אופציה פחות טובה מהשתלה חדשה מתורם זר
תודה מראש
תודה לתשובתך יש לי מכתב מסכם שבו רשמת שהסברת לי את שלושת האופציות אך איני זוכרת מה ציינת בפני לגבי האופציה של הוספת תאים מאחותי לחיזוק מערכת החיסון בגין הכלורומה שהיתה באף למה היא אופציה פחות טובה מהשתלה חדשה מתורם זר ? אודה לך מאוד אם תכתבי לי כאן את החסרונות של אופציה זו
תודה רבה
לדעתי כדאי לחזור על בדיקת מח העצם להבין האם הירידה בספירות נובעת מהתקדמות המחלה ממחלה אחרת במח העצם או מהטיפול. לכל אחד מאלה יש טיפול אחר. יתכן שהרופאים שלך יודעים טוב ממני מהי הסיבה ואינם זקוקים לתוצאות הבדיקה הזו.
חלק מתשובתך לגבי תמונת הדם בויסמודגיב נקטע ולא מופיע באתר.
אודה לך על תשובתך שוב.
בסיכומו של דבר, האם יש מישהו בתחום הרפואי היודע לתת תשובה? שהרי מדובר אולי בריפוי הסרטן אך במחיר מותו של אדם פעיל וצלול בגיל 86?
הלא כן???
בברכה
ש.ק.
שלום לחברי הפורום.
קרוב משפחה לקה ב mds והוא מקבל זריקה פעם בשבוע של פרוקריט procrit ועירוי של 2 מנות דם אחת ל 3 שבועות.
הוא חי בארה"ב ומאוד רוצה לחזור לארץ . מי יכול לענות לי אם הטיפולים למחלה מכוסים על ידי קופות החולים? כי כרגע בארה"ב יש לו כיסוי ביטוחי מלא. אם הטיפולים יעלו לו כאן הרבה כסף הוא לא יעמוד בנטל הכספי.
אנא תשובה !!!
שלום רב פרופסור בן יהודה, סיימתי טיפולי RCHOP באוקטובר 2011 וטיפול אחזקתי מבטרה באוגוסט 2012 - סך הכל ארבעה טיפולים שהופסקו. מעקב שגרתי תקין בדרך כלל - בדיקות דם תקינות.
מה שקורה כרגע סחרחורות חזקות מאוד בעיקר שאני מתכופפת וקמה מהמיטה - אני מרגישה שהכל מתהפך - האם זו תופעה מוכרת חלילה לחזרת המחלה? אני מאוד מוטרדת. אשמח לקבל תשובה. תודה רבה וחג שמח.
אובחנתי כחולת לימפומה פוליקולרית נון הודג'קין. קיבלתי את הטיפול הכימותרפי המקובל R-Chop + מבטרה ושנתיים של טיפול משמר במבטרה. ב-PET האחרון הכל יצא נקי ללא אתרי מחלה. השאלה שלי מהם התסמינים המוקדמים של לימפומה חוזרת. למה אני צריכה לשים לב במיוחד. האם יש לכך אינדיקציה בבדיקות דם או רק תסמינים פיסיים.
בתודה מראש ובכבוד רב
התסמינים אינם ספציפיים חום הזעות לילה וירידה במשקל הופעה של בלוטות מוגדלות. בדיקות הדם עוזרות פחות. חשוב שתביני שאין חשיבות לאיבחון מוקדם של לימפומה פוליקולארית וחבל שתעסקי כל הזמן בחיפוש תסמינים. את תמשיכי להיות במעקב והרופא המטפל שלך יבדוק אותך ידבר איתך ובאם יעלה חשד יבצע בדיקת הדמיה.