שלום רב,
אני הייתי אצלך בפגישת ייעוץ לפני כשבועיים תזכורת: עברתי השתלת מח עצם מאחותי בהתאמה מלאה 10/10 לפני כחמש שנים ולפני כעשרה חודשים הופיעה כלורומה באזור הנאזופרינקס והסינוסים באף עברתי טיפול כימוטרפי בשם FLAG -IDA ובתוצאות הפט סיטי הכלורומה נעלמה תודה לאל כעת הוצע לי לבצע השתלת מח עצם חדשה מתורם זר ובאתי אליך לייעוץ אשר בו ציינת 3 אופציות ראשונה הקרנות שהיא הכי פחות יעילה ושניה הוספת תאים מאחותי לחיזוק מח העצם וגרימת GVHD סביר והאופציה השלישית היא השתלת מח עצם חדשה מתורם זר שהיא להערכתך האופציה המסוכנת ביותר אך היעילה ביותר אני פונה אליך כאן מאחר ולא זכור לי מה אמרת לי לגבי האופציה השניה של הוספת תאים מאחותי ולמה היא פחות יעילה מהשתלת מח עצם חדשה מתורם זר? התקשרת אלי ואמרת לי כי התיעצת גם עם פרופ' ראובן אור והוא כן בעד הוספת תאים מאחר ועברו כמה שנים מההשתלה האמת שקבעתי פגישה אצלו אך היא בוטלה באופן פתאומי על ידי מזכירתו ונדחתה לעוד שבוע אך לא זכור לי מה אמרת לי לגבי האופציה של הוספת תאים מאחותי אודה לך מאוד אם תצייני שוב בפני את דעתך לגבי הוספת התאים מאחותי ולמה היא אופציה פחות טובה מהשתלה חדשה מתורם זר
תודה מראש
שלום,
1. האם יש מחקרים לגבי אינטראקציה בין ויסמודגיב לבין הידריאה?
2. האם שילוב שתי התרופות עלול לדרדר אדם בגיל 86 החולה בפוליציטמיה ורה?
3. אם אין ממצאים, כיצד משפיעה ויסמודגיב על תמונת דם בכלל ועל המטוקריט והמוגלובין בפרט?
תודה
קרם1
האם יש תימוכין לכך ששתיית מיץ לימון מדי יום מסייעת להתגבר על לימפומה ומאידך אכילת מתוקים מקשה על ההחלמה?
שלום רב, אבא שלי קיבל תוצאה של בדיקות דם:
free light ch kapa - 95.7
free light ch lambda - 43.7
free kappa free lamb- 2.19
חוץ מזה esr גבוה - 78
pth - 170
creatinine 3.22
iron - 50
האם מדובר באופן וודאי במיאלומה?
תודה על תשובתך המהירה
עליי לקחת שתי תרופות ביחד (כל יומיים):
1. אלקראן - 2מ"ג
2. פרדניזון - 20 מ"ג
הבעייה שבעלון לצרכן של פרדניזון כתוב שצריך להיוועץ עםרופא במקרה של אוסטופורוזיס וסכרת. יש לי אוסטופוריזיס קשה, ואני לוקחת ג'נואט 850 מ"ג ביום.
האם בכל זאת לקחת את הפרנדיזון ביחד עם האלקראן או לקחת את האלקראן בלבד?
הי פרופ.
בהמשך לקודם.
מטריד אותי האם כדאי לעשות איסוף תאי אב.
כאשר הבדיקות דם לא מושלמות?
שלום לפרופ בן יהודה
אני חולה במיאלומה נפוצה.
אחרי טיפול בvtd וארדיה פעם החודש.
הרופאה שלחה אותי לאיסוף תאי אב.
בדיקות הדם היו מצוינות.
והפט סיטי מראה שהגידול התמוסס וכל היתר ללא קליטה.
נבנתי מהרופאה שהפט מצויין.
אמרה לי לבוא לקבל ולקייד מחר יוםב כשביום ג למחרת מתחילה עם הזריקות.
הבוקר ראיתי שבדיקות הדם מלפני שבוע אחת הבדיקות
הfree light chain עלה ל3.55.
בפעם הראשונה מאז שאני בטיפול.
שאלתי את הרופאה אם זה מדאיג....לא הגיבה רק אמרה שאוותר על הוולקייד הורידה אותי מכל התרופות.
ואיחלה לי הצלחה באיסוף.
האמת שאני קצת מודאגת .....וגם מרגישה שאם לא הייתי שואלת הייתי בטח מקבלת את הוולקייד.
ואני מרגישה קצת מבולבלת.
מה עושים?
הkappa light chin 8.11
Lambda light chin 2.29
Free light chin 3.55
שלום
מישהו בקשר קרוב יש: guillain-barré syndrome
קראתי שזה לא מדבק אבל אני עדיין קצת מודאגת!
האם מומלץ למישהו עם מיאלומה נפוצה זוחלת למנוע קשר עם החולה?
בבדיקות דם בקהילה התגלתה תמונה של cml שאוששה בבדיקות בבית החולים (לרבות כמות של יותר מ 350,000 לויקוציטים ואיתור הגן bcr-abl). בימים אלו קיימת המתנה לתשובות בדיקת מח העצם. ייתכן ויוצע טיפול תרופתי בשלב זה, טרם התשובה, מהדור הראשון או השני. האם חשיבות תחילת הטיפול המהירה חשובה מטיפול "מדויק" יותר בהתחשב בחוות דעת נוספת? מה ה"מחיר" של התחלה בטיפול אחד ומעבר לאחר במידה וכך יומלץ על ידי גורם נוסף?
תודה ושבוע טוב
חנה