לוקחת כ7 שנים אידראה לפוליציטמה. בגלל תופעות לואי קשות הרופא ממליץ על על הפגסוס. האם ידוע שהוא מועיל לפוליציטמה למרות יעודו לצהבת?
תודה
בן 81 שנה.
בדיקת דם 39.2 - WBC
11.1 - HB
103 - PLT
10.3 %BLASTS
יש לי גידולים של מח העצם.
שאלותיי, מה קורה כאשר אני לא עושה כלום?
האם הגידולים האלו של מח העצם מייצרים דם, במקום מח עצם וזה נשפך לדם?
האם כדאי לקחת JAKAVI שיכול להוריד את ה-PLT ו-HB?
האם כדאי להקרין את הגידולים הללו?
כי הוא גודל לאט.
כי הוא גודל לאט.י
שלום וברכה.. אני חולה cll .. לאחר שנים של מעקב טופלתי ליפני שנתיים בבנדמוסטין.. מאז הפוגה .
לאחרונה ולאחר בירור ct טחול מוגדל(20ס"מ) בלוטות לימפה מוגדלות בכול המדורים..
ספירות הדם תקינות לחלוטין.
האים זאת חזרה של המחלה למרות הספירות התקינות? ואים כן אז מה זה בעצם אומר לגבי ההמשך?
תודה רבה.
שלום פרופ בן יהודה
שלחתי שאלה ב-19/02, יכול להיות שזה התפספס..
אשמח מאד אם תוכלי להשיב לי עליה.
תודות!!
שלום רב
אבי סובל מהמחלה מזה כחמש שנים
האם זה בהכרח אומר שגם אני נשאית של הגן ?
אודה לתשובתך
שלום,
אני בן 22. מחלים מהודג'קין לימפומה בדרגה IIA. קיבלתי 4 מחזורים של טיפול ב-ABVD , ובנוסף הקרנות. סיימתי את הכימותרפיה בחודש 5/2016 ואת ההקרנות בחודש 8/2016.
בבדיקות דם שעשיתי היום, כל התוצאות בטווח הנורמה, למעט Fe-iron נמוך: 47. הפריטין תקין (62) וגם ההמוגלובין תקין (16.3).
ה- Fe-iron נמצא בירידה בחודשים האחרונים:
8/2016: 79
11/2016: 64
2/2017: 47
הפריטין דווקא במגמת עליה באותם חודשים (29 ב-8/2016, 43 ב-11/2016 ו-62 ב-2/2017) .
גם ההמוגלובין במגמת עליה (14.9 ב-8/2016, 15.8 ב-11/2016 ו-16.3 ב-2/2017).
מה יכולה להיות הסיבה ל-Fe-iron l הנמוך?
אבקש לקבוע פגישת ייעוץ אצלך בהקדם אם אפשר לרשום לי מספר טלפון שאליו אתקשר
בתודה מראש
אבא שלי בן 72 חולה MDS מאובחן כבר שנה וחצי. החל השנה טיפולים בוידאזה וסיים כבר 4 מחזורים. לפני התחלת טיפולי הוידאזה הוא התחיל לסבול מכאבים קשים ברגליים לא רק בעמידה. האונקולוג שלח אותו לבדיקה של זרימת דם ברגליים והיה תקין. הוא לא יודע כיוון לטיפול וזה מאוד מתסכל.
אבא שלי גם לוקח באופן קבוע משככי כאבים חזקים פעמיים ביום בגלל שלפני 3 שנים סבל מחוליות שבורות בגב והיה חשש למיאלומה נפוצה שנשלל אבל מאז הוא עם משככי הכאבים הללו ואע"פכ הרגליים מאוד כואבות לו.
נודה מאוד אם יהיה לך כיוון למי לפנות , לאיזה תחום רפואי. ממידע שקראתי ברשת ראיתי שלעיתים לוקמיה מתגלית עקב כאבים בגפיים, אבל משום מה האונקולוג לא רואה קשר בין ה MDS לרגליים. בינתיים הוידאזה עזרה יפה והעלתה אם רמת טסיות הדם כמעט לנורמה . סליחה על האריכות.
האם ריבוי טיסות (חלק מדרישות התפקיד בעבודה) עלול לגרום להרעה במצב המחלה? האם עדיף להימנע?
בת 30+ אספירין והקזות.
תודה רבה!