היי פרופ בן יהודה,
שוב נורא סליחה על אורך השאלה...
עשיתי פט סיטי לבקשת ההמטואונקולוג שלי. (ביוני היה הפט הקודם שהיה כתוב בו שאין כלל קליטה חשודה למחלת הלימפומה, אבל הוא רצה פט נוסף בגלל המעורבות הגבוה של המעי הדק. כי בתחילת הדרך היו שני גידולים גדולים של לימפומה תאי בי גדולים במעי הדק, שיצאו ממערכת הלימפה ונכנסו לדופן המעי).
אז עשיתי את הפט לפני שבוע וכעת קיבלתי תוצאות שאני לא מצליחה להבין מה זה אומר, ורציתי לבקש אולי תוכלי להסביר לי:
בקטגוריה של עצמות רשום: עצמות: מודגמת קליטה מוגברת של FDG בפסטה מימין של חוליה L5-S1 - ייתכן שינויים ניווניים או דלקתיים". (האם כשכותבים "יתכן" מתכוונים שיתכן גם משהו אחר? ולמה יש קליטה מוגברת? והאם קליטה מוגברת של FDG לא מעידה על המצאות סרטן?)
לגבי הכבד כתוב:
הכבד בגודל תקין, מודגם מוקד היפודנסי כ-1.5 ס"מ בסגמנט 4. (האם משהו בכבד שלי לא בסדר? ועד כמה זה קריטי?)
לגבי הצוואר כתוב: צוואר: אין לראות קליטה פתולוגית של FDG. מודגם מלאות בסינוס מקסילרי מימין ללא קליטה פתולוגית של FDG. (מה זה הדבר הזה בסינוסים?)
ובסיכום כתוב:
אין לראות קליטה פתולוגית של FDG חשודה למחלת הלימפומה.
אני זוכרת שפעם אמרת לי שאם אין קליטה של FDG זה אומר שאין סרטן. אבל פה בחלק של העצמות הם כותבים: מודגמת קליטה מוגברת של FDG. אז אני לא מבינה. יכול להיות מצב שאין סרטן ובכל זאת יש קליטה מוגברת של FDG? האם זה אומר שיש סרטן אבל לא לימפומה? אולי סרטן אחר? רציתי לציין שבאמת יש לי כבר בערך מאפריל כאבי תופת בגב התחתון. שמקשים עלי לתפקד בדברים אלמנטריים כמו עמידה בתור, הליכה וכד. וכל הזמן חששתי שמתפתח שם סרטן מסוג אחר. האם הקליטה המוגברת מעידה על סרטן בגב שהוא לא לימפומה? אני כבר לא יודעת מה לחשוב ואיך להבין את זה.
לגבי הכבד והסינוסים, אני לא יודעת אם זה קשור אבל יש לי כל הזמן סחרחורות וחולשה נוראית ברגליים. שמקשה עלי ללכת. רק ברגליים. לא בידיים. ועשו לי אם אר איי מוח ולא היה כלום.
תוכלי בבקשה להסביר לי מה קורה לי שם? ובעיקר בעיקר, איך מתישב ה"קליטה המוגברת" עם "אין קליטה חשודה".
אגב, למרות שהרופא ביקש בהפניה התיחסות למעי הדק אין התיחסות כזאת. כתוב רק בטן ואגן: אין לראות קליטה פתולוגית של FDG. גם בכל שאר האיברים הם כותבים שהכל בסדר.
המון המון המון תודה!
זה אכן מה שרציתי לדעת :) כלומר האם קליטות הן לא בהכרח של "יצורים" ממאירים אלא יכולות להיות גם של דלקות וכו :)
האם זה נכון גם לגבי ההיפודנסי בכבד? כלומר מה שאני בעצם שואלת זה האם "מוקד היפודנסי" זה משהו שעלול (גם אם במקרים נדירים) להיות ממאיר. הסתכלתי באינטרנט ונכתב ש"בדרך כלל זה שפיר". האם ה"בדרך כלל" אומר שלפעמים או לעיתים רחוקות זה ממאיר?
מיליון תודות!!!!
אמנם כבר העליתי את השאלה אבל אנחנו במקום שכל החיצים לבעיה מובילים ללקיחת האידראה בגלל פוליצטימה וורה.
בחמש השנים האחרונות אשתי סובלת מנפיחות ברגלים. רגליים אדומות בוערות. ולעיתים רגלים קרות. גרד. עברנו בדיקות בתחום:ראמטולוגיה. כלי דם. עור. נוירופתיה . הכל נישלל וכולם מפנים אותנו לטיפול באידראה. אשתי לוקחת 11 כדורים בשבוע.
ההמטולוג שאחנו בטיפולו אמר שאין ידע על תופעה כזו. ד"ר טפארי מארה"ב, שראה בכנס המטולוגים- לפני 5 שנים - את אשתי מחזיק בדעתו של הרופא הישראלי. הגענו 3 פעמים למיון וכולם מצביעים על הטיפול האידראה... אנחנו נופלים בין הכיסאות בסבל רב.
אין בעיה עם כלי דם. לא עור.
האם יש טיפול אחר בפוליציטמה ורה?
בבקשה עזרתך.
שלום,
מה עושים לחוסר תחושה בגפיים במהלך שינה, וכן תחושות נימול גם במהלך היום?
כמו כן כאבי ראש מידי פעם.
נוטלת אספירין והקזות מפעם לפעם.
תודה רבה!
שלום פרופ בן יהודה
אשמח אם תוכלי להתייחס לשאלתי
תודה רבה
שלום
בספירות אחרונות נמצא המוגלובין 18 והמטוקריט 53 , האם יש סכנה לטוס (טיסה של 4 שעות) עם ערכים כאלו?
היי פרופ',
אבי לאחר השלת מח עצם מאחיו עקב MDS שהחמיר ל AML , הרופא אומר שמצבו יציב בשלושה חודשים שעברו מאז ההשתלה אך אין עלייה דרסטית - כרגע יש 20000 טסיות 2.30 ניוטרופילים ו8-9 המוגלובין.. טרם בוצעה בדיקת מח עצם לאחר ההשתלה.
איך יודעים אם ההשתלה הצליחה או לא? האם לאדם מעל גיל 70 לוקח יותר זמן להעלותספירות לאחר השתלה?
תודה
שלום פרופ דינה.
להצעתך ביקשתי מהרופאה שתיתן לי את הדקסה במשך השבוע במינו ןמיורד. היא הציעה לי להחליף לפרדימזון 60 מג ביום הטיפול ולמחרת 40.
אמרה שהנפיחות בפנים תרד בשבועיים הקרובים וגם הבצקת תיעלם בהמשך . כרגע היום יום ד אני ממש גמורה בלי אנרגיה לחלוטין כל פעולה אני חייבת לשבת. מיואשת לחלוטין.
סהכ הבדיקות דם תקינות כהר מןעמדת לשאיבת תאי אב ומרגישה כל כך רע. לא יודעת מה לעשות