שלום
האם יש קשר בין נטילת מטוטרקסט שנים רבות לבין לימפומה?
בת 70, AML לאחר אינדוקציה 7+3 שלא הביא לשום עלייה בספירות. הרופאים העדיפו טיפול חמלה ב- Venetoclax על פני טיפול הצלה כימותרפי. כרגע, לאחר כשבועיים וחצי של טיפול ב- Venetoclax, עדיין אין עלייה בספירות. האם פירוש הדבר שהטיפול נכשל או שמדובר בפרק זמן קצר מדי כדי להסיק מסקנות?
שלום.
השבוע התחלתי לקחת קרפילזומיב עם רבלימיד ודקסה .
אחרי היומיים ברצף של לקיחת הקרפילזומיב אני מרגישה מצוין הבעיה היא יום לאחר לקיחת כדור רבלימיד 25 מ"ג, או אז חום גופי עולה לאיזור ה 40 מעלות. לקחתי עד עתה 3 כדורי רבלימיד ובכל פעם לאחר 24 שעות הגיע החום. שאלתי היא - מה ניתן לעשות שהרי לוותר על תרופה כמו רבלימיד זה הפסד גדול מדי.
אולי להפחית מינונים?
תודה.
שלום אבי סבל מהקאות זמן רב ,בבדיקת גסטרו נמצא כיב בקיבה (3.5ס"מ) כתוצאה מחיידק HP ששהה שם זמן ממושך.והתפתח ל gastric MALATOMA , נשלח לביצוע PET CT ,מקבל אנטיביוטיקה לטיפול בחיידק והופנה לטיפול המטלוגי
1.האם יש סיכוי שאטיביוטיקה תחסר את גידול ואת החיידק יחד?2.מה הטיפול המומלץ לסוג גידול כזה,ואם ישנם טיפול חדשים ?3.אם ידוע לך עם רופא/מרפאת מומחים/בי"ח עם הידע הטוב ביותר לסרטן זה ?תודהניר
פרופ' שלום,
יש לי שאלה לגבי אופציות טיפול נוספות עבור אמא שלי.
היא בת 68. מאובחנת כחולה בלימפומה פריפריאלית מסוג T.
עברה סדרת טיפולי CHOP שלא שיפרו את המצב ולא עצרו את ההידרדרות.
אושפזה באיכילוב לסדרת טיפולי ESHAP מתוך שאיפה להביא אותה למצב שיאפשר השתלת מח עצם. הייתה נסיגה במחלה בעקבות הטיפול, אבל עדיין בדיקות ה PET CT לאחר סיום סבב הטיפולים מראות כי נשארו מוקדי מחלה במח העצם ובמקומות נוספים בגופה ולמרות נסיגת המחלה, עדיין ישנה נוכחות ברמה שאיננה מאפשרת השתלה.
מטופלת מזה חמישה חודשים ברומידפסין. טיפול אחד בשבוע עם הפסקה של שבוע בכל שבוע רביעי. לא סובלת מתופעות לוואי. הרופא המטפל מתכוון בשלב זה להמשיך את הטיפול באופן קבוע בלי מועד סיום.
בדיקת PET CT מלפני חודשיים הראתה הופעה מחודשת של תאים סרטניים בקצב איתי יחסית במספר מקומות בגוף ומאידך היעלמות ונסיגה בחלקים אחרים.
מסיום ה-ESHAP הרגישה טוב בסך הכל. בשבועות האחרונים מרגישה שוב קצת סחרורות וחולשה ברגליים. תחושות שהיו בעוצמה חזקה מאוד לפני תחילת סבבי הטיפולים.
שאלתי היא האם חוץ מרומידפסין, ישנה אפשרות לנסות טיפולים ביולוגים או חדשניים אחרים בשלב שבו היא נמצאת?
פרופ' בן יהודה תודה על תשובתך,
כרגע הרופא המטפל לא שם נקודת סיום לטיפול. מבחינתו הכוונה היא להמשיך לבצע אותו כל שבוע למעט שבוע מנוחה בכל שבוע רביעי ללא הגבלה.
יתכן שכל עוד אימי מרגישה טוב, אפשר להמשיך בטיפול ללא הגבלת זמן, אבל בזמן האחרון היא מתחילה לחוש שוב הידרדרות.
אני מבין שלסוג זה של לימפומה אין מגוון רחב של טיפולים נוספים, אך ככל שישנם כאלו, אשמח לשמוע עליהם.
במידה ובאמת אין עוד אלטרנטיבות, אני מעדיף לדעת זאת מראש.
אשמח לתשובה קצת יותר מפורטת
פרופ' שלום רב,
אני בן 49 ושמי רן, לפני 3 שנים טופלתי ב CLL ב פרוטוקול FCR לאחר 3 שנים של רמיסיה במחלה שוב מתחילה הספירה הלבנה שלי לטפס. מה לטעמך הצעד הבא שכדאי לעשות?
נאמר לי שיש FB אבל סביר שלא יעזור לתקופה ארוכה וישנן התרופות החדשות שיצאו כמו היברוטינין (תופעות הלוואי נשמעות מרתיעות?! פגיעה במערכת החיסון????) האם תופעות הלוואי נעלמות אם הזמן? מה יעילותה של התרופה לאורך זמן ומתי בעצם כדאי להתחיל טיפול בחזרה של CLL? אני עם פרוגנוזה קלה של המחלה כך נאמר לי אחרי שעשו לי פיש. אשמח אם תייעצי לי...בשלב זה אני מרגיש נואמאלי לחלוטין כולל הבלוטות שאינן נימושות כלל.
תודה רבה מהלב
רן
free light capa 23.1 free lamp 1.85 lambada 12.5 תודה
תודה על תשובתך
למה שלושה סימני קריאה?