שלום.
סיימתי עכשיו 8 מחזורים של vcd לאחר שהטיפול כבר אינו מועיל. האם כדאי לעבור לתרופה ממשפ' אחרת אלאטוזומאב לדוגמא כדי "לבלבל" את המחלה או אפשר לעבור ללא חשש ל"קיפרוליס" הדור השני ממשפ' הוולקד.
במילים אחרות האם לדעתך תרופה ממשפ' אחרת תהיה יעילה יותר מתרופה דור שני מאותה משפ' של הוולקד שכבר אינו מועיל?
פורום המטולוגיה כללית שע"י מכון המטולוגיה במרכז הרפואי כרמל חיפה מנוהל על ידי ד"ר מאיר פרייס, מומחה המטולוגיה, המטואונקולוגיה ומחלות פנימיות, ומנהל המכון להמטולוגיה במרכז הרפואי כרמל שבחיפה. מטרתו של הפורום הינה לאפשר לכם להעלות שאלות בנושא: אנמיה, חסר דם, חסר ברזל, ספירת דם, ספירת דם לא ת...
מנהלי פורום המטולוגיה כללית
שלום שובלאחרונה הופנתי לבצע ביופסיה של מח עצם בגלל תוצאות המטולוגיה עם חריגויות. להלן תוצאות הבדיקות מפורטות עד כמה שניתן- תוצאות פתולוגיה-גליל עצם עם מח עצם בצלולריות של כ60%. נראות כל השורות ההמטופויטיות עם התמיינות תקינה. בצביעות ל-CD138 נמצא ריבוי בתאי פלסמה, חלקן בקבוצות עד 15 תאים בקבוצה ואשר היוו כ-15% מסך התאים. בצביעה לקאפה ולמבדה נראה שהאוכלוסיה של תאי הפלסמה היא פוליקלונלית. בצביעה ל-CD20 , CD79A, ו-CD3, נמצא ריבוי של תאים לימפואידיים גם ממקור B וגם ממקור T , חלקם באגרגטים קטנים, המתאים לריבוי תגובתי. השינויים נראים תגובתיים. תוצאות בדיקת fish-בוצעה בדגימת מח עצם המועשרת ב-CD138+ תאי פלסמה. בסה"כ נבדקו 30 תאים לגלאי הכולל כרומוזומים. לא נמצאו עדות לשינויים כרומוזומליים עם הגלאים הנ"ל. תוצאות משטחי מח עצם-תאי פלסמה-ריבוי בולט בתאי פלסמה, חלקם אטיפיים, נראו דו-גרעיניים בודדים.\שאר המדדים תקיניםמסקנה: מח עצם צלולרי עם ריבוי ברור של תאי פלסמה, חלקם אטיפיים. התמונה מתאימה ל-PCD ויכולה להתאים למיאלומה נפוצה. יש להשלים צביעות למונקלונליות .יש לי 2 שאלות:1. האם הבידקה הפתולוגית והפיש בעצם שוללות את המסקנה של משטח מח עצם? האם הן שוללות את האפשרות למיאלומה?2. מה זה PCD? הרופאה שערכה לי את הבדיקות בזמנו עזבה את עבודתה ויצא שהתיק שלי "נפל בין הכסאות" ואני לא מצליחה לקבל מענה בנוגע לתוצאות ולכן אני פונה אלייך. אני יודעת שכתבתי לא מעט אבל אני לחוצה ומאוד רוצה התייחסותמודה לך
שלוםדוקטור
אבא שלי בן 84 חולה סכרת ל.ד. קוצב לב לאחרונה אושפז פעמיים בעקבות מים בריאות.
בקיצור מצבו לא טוב
הוא סובל מאנמיה שיורדת וברזל ירוד
ברזל 30
המוגלובין 8
מרגיש חלש מאוד
הבעיה שרוצים לקחת לו ביופסת מוח עצם.היינו אצל שני רופאים אחד אומר לא להכניס להרפתקות והשני ממליץ
אשמח מאוד אם תייעצי לנו מה לעשות
תודה הרבה בריאות
שלום פרופסור
אני אחרי לידה מוקדמת (שבוע 27) ואחרי הפלה לפני 6 שנים, בינהם הריונות תקינים למעט שמירת הריון עקב צירים מוקדמים
עשיתי לפני חודש ברור קרשיות וגנטי והתברר שאני נשאית של MTHFR HOMOZIG
הייתי אצל המטולוגית כדי לקבל המלצה לטיפול והיא אמרה שאין שום צורך לטפל
אפילו שההומוציסטאין שלי 19 לא מטפלים רק כשאהיה בהריון שאקח חומצה פולית 5 מ"ג
האם זה הגיוני?
כדאי ללכת לחוות דעת נוספת ? האם יש צורך בטיפול כשההומוציסטאין 18 ונשאית MTHFR HOMOZIG
אשמח למענה, אני ממש לחוצה
ועוד שאלה האם יש צורך לבדוק אם ילדי נשאים של גן זה?
שלום
בן 41, בספירת דם בבדיקה שגרתית נמצא המוגלובין 18.4 והמטוקריט 54 ,
עברתי 2 הקזות (פעם בחודשיים) ולאחרונה הגיעו תוצאות 617F JAK2 ו EXON 12 שליליות, די נרגעתי שהן שליליות אבל מצד שני הספירות במגמת עלייה (איטית אבל עולה), אני אמור לבקר אצל המטולוג בתקופה הקרובה אבל אני סקרן לדעת עד כמה הבדיקות מהימנות, אני לא סובל מהתסמינים של המחלה.
שלום רב!
לאחר תקופה קשה מאוד של זיהומים בעור וזיהום במעי הדק שגרם להוצאת סטומה אובחנתי במחלת דם נדירה בשם cmml (וזה לאחר שתי בדיקות מח עצם כי היה קשה להמטולוג להגיע להבחנה לגביי) ספירת הדם שלי משתנה מרגע לרגע והטחול מוגדל(20 סמ) . בנוסף לכל זה מצאו אצלי הפטיטיס c אך ברמה נמוכה בדם. האם יכול מצב שכל הזיהומים שקרו לי כולל הפרופורציה נגרמו מההפטיטיס ולא ממחלת הדם? אני שואל כי ההבחנה לגבי מחלת הדם לא ברורה וכי בדיקת ג'ק 2 יצאה שלילית...
שלום רב,בתאריך 20.11.16 עברתי ניתוח הוצאת טחול למטרת אימות האם עדיין
קיימת מחלת לימפומה מסוג bceel לאחר סיום סידרת 6טיפולים כימותרפיים וביולוגיים, ברוך השם בבדיקת הפתולוגיה הטחול נמצא נקי ממחלה. אני צריך לעבור טיפול של הקצעת שיניים המצריך טיפול יותר מעמיק בחניכיים ובשיניים ,האם מצבי
הנוכחי ללא טחול מאפשר לי לבצע את הטיפול ללא סיכון מיותר? תודה רבה.