שלום!לפני כשנה עברתי טיפול מונע לאחר חשיפה אפשרית לנגיף הHIV , שבמהלכו צרכתי 6 כדורים ביום :-Lamivudine/Zidovudine 150/300 מ״ג -50/20 Kaletra מ״ג. לשמחתי, לאחר סיום הטיפול ערכתי מספר בדיקות ואכן נמנעה ההדבקה בנגיף והנני שלילי לhiv. שאלתי היא האם לאחר טיפול כה אינטנסיבי כמו זה שעברתי (180 כדורים במשך 28 יום) עשויה להיתרחש עלייה כלשהי בסיכון/בסיכוי לסרטן הדם או לימפומה?האם, מנסיונך ד״ר, שמעת על מקרים שנרשמו בסטטיסטיקה/בספרות בעניין הקשר בין הטיפול המונע לhiv ובין עליית הסיכוי לממאירויות מהסוגים שציינתי?אני שואל את הדברים מסיבה אחת: עקב קריאת ההוראות של התרופות הנ״ל עלו בי המחשבות לגבי קשר זה (אין דברים ישירים שכתובים בעלון של התרופות הנ״ל שמבטאים את הקשר החשוד שאני שואל לגביו, אבל באופן עקיף - מספר דברים שנכתבו שם גרמו לי לחשוד).
כשפניתי לרופאה הזיהומולוגית בשאלה זו - היא מסרה לי לפנות לייעוץ אצל המטולוג/אונקולוג, ולכן פניתי לפורום.
תודה.
שלום
חולה cll התחיל טיפול כימי וביולגי .שני סבבים הוחלט להפסיק הטיפול עקב החמרה בספירה של הדם והטסיות שהגיעו ל 49
הוחלט לטפל בזריקות..
נעשה אולטראסונד לפני היומיים תשובה היא כבד מעט מוגדל וטחול מוגדל 20 ס"מ.
איפה אנחנו עומדים מה שלבי טיפול
שלום פרופ דינה.
אני מאובחנת כחולה במיאלומה .
גרה בישוב לא גדול שנקרא אורנית.
לאחרונה נודע לי שיש 3 חולי מיאלומה בישוב.
האם לא כדאי לבדוק את זה לפחות לצורך מחקר?.
אשמח לעזור במתן אינפורמציה או כל דבר אחר.
תודה
ויום טוב
שלום פרופ' דינה.
סיימתי טיפול של 6 סבבים של BR .(לימפומה פוליקולארית)
השאלה שלי היא לגבי טיפול משמר במבטרה.
הוצע לי טיפול של שנתיים כל חודשיים , די מתלבט.
מה הסיכונים? ההשפעה על הגוף? (זהומים וכ"ו)
מנסיונך? כדאי? שווה את הסיכון?
סבלתי לא מעט מהמבטרה (כאבי ראש, בטן )
אשמח לחוות דעתך.
תודה רבה.
עבודתך קודש.
אני בת 46. סובלת מזה כשנה וחצי מכאב בירך. (עברתי כריתת בלוטת מגן לפני שנה וחצי בגלל פפילרי קרצינומה. במעקב טירוגלובולין תקין)
עברתי בדיקת ct לפני כחצי שנה שהיתה תקינה.
לפני שנה בגלל אותו כאב וחשש שלי עשו לי מיפוי עצמות שהראה קליטה בלתי סדירה בשליש הדיסטלי של הירך. הרופא האורטופד הסביר לי שכל הכאב שלי נובע מעמוד השידרה. לאחרונה ביצעתי בדיקת mri שהראתה הסננה שומנית במח העצם. נשלחתי לפט סיטי שבו היתה קליטה דיפוזית במח העצם. באבחנה מבדלת עוררות של מח העצם . מיאלודיספלזיה. תהליך אחר. אנא עזרתכם. אני אמא לילד קטן והדאגות והמחשבות משגעות אותי.
לציין שבדיקות הדם שלי נראות תקינות .
תודה מראש
נעמה
שלום פרופ
אני מתעוררת לפעמים בלילה עם הרגשה של חוסר תחושה בידיים לדוגמא, או באוזן שישנה עליה.
כמו כן תחושות נימול בידיים וברגליים.
האם בגלל הפוליציטמיה? יש מה לעשות?
תודות!
שלום! להלן בדיקת דם שעשיתי לפני כשבועיים. יש לי שאלה אחת מרכזית לגבי התוצאות:האם קיים קשר אפשרי בין מספר הנויטרופילים הנמוך לבין המחסור העצום במאגרי הברזל (הפריטין)?להלן התוצאות:WBC-5RBC-5.08Lymphocytes-2.40!!!Neutrophils-1.7Monocytes-0.57Eosinophils-0.23Basophils-0.04HB-13.5Hematocrit-42%MCV-82.70MCH-26.80MCHC-32.40RDW-13.10%Platelets-253Ferritin-4!!!!Tsh-1.10LDH-220Iron-52*שאלות נוספת: -האם הפריטין הנמוך יכול להעיד על דבר נוסף מלבד מחסור במאגרי הברזל של הגוף?
-איזו עוד סיבה עשוייה להיות לנויטרופילים נמוכים?
אודה מאד לתשובה:) מאד לחוץ:(
בן.
לוקחת כ7 שנים אידראה לפוליציטמה. בגלל תופעות לואי קשות הרופא ממליץ על על הפגסוס. האם ידוע שהוא מועיל לפוליציטמה למרות יעודו לצהבת?
בן 81 שנה.
בדיקת דם 39.2 - WBC
11.1 - HB
103 - PLT
10.3 %BLASTS
יש לי גידולים של מח העצם.
שאלותיי, מה קורה כאשר אני לא עושה כלום?
האם הגידולים האלו של מח העצם מייצרים דם, במקום מח עצם וזה נשפך לדם?
האם כדאי לקחת JAKAVI שיכול להוריד את ה-PLT ו-HB?
האם כדאי להקרין את הגידולים הללו?
כי הוא גודל לאט.
כי הוא גודל לאט.י