שלום וברכה.. אני חולה cll .. לאחר שנים של מעקב טופלתי ליפני שנתיים בבנדמוסטין.. מאז הפוגה .
לאחרונה ולאחר בירור ct טחול מוגדל(20ס"מ) בלוטות לימפה מוגדלות בכול המדורים..
ספירות הדם תקינות לחלוטין.
האים זאת חזרה של המחלה למרות הספירות התקינות? ואים כן אז מה זה בעצם אומר לגבי ההמשך?
תודה רבה.
שלום פרופ בן יהודה
שלחתי שאלה ב-19/02, יכול להיות שזה התפספס..
אשמח מאד אם תוכלי להשיב לי עליה.
תודות!!
שלום רב
אבי סובל מהמחלה מזה כחמש שנים
האם זה בהכרח אומר שגם אני נשאית של הגן ?
אודה לתשובתך
שלום,
אני בן 22. מחלים מהודג'קין לימפומה בדרגה IIA. קיבלתי 4 מחזורים של טיפול ב-ABVD , ובנוסף הקרנות. סיימתי את הכימותרפיה בחודש 5/2016 ואת ההקרנות בחודש 8/2016.
בבדיקות דם שעשיתי היום, כל התוצאות בטווח הנורמה, למעט Fe-iron נמוך: 47. הפריטין תקין (62) וגם ההמוגלובין תקין (16.3).
ה- Fe-iron נמצא בירידה בחודשים האחרונים:
8/2016: 79
11/2016: 64
2/2017: 47
הפריטין דווקא במגמת עליה באותם חודשים (29 ב-8/2016, 43 ב-11/2016 ו-62 ב-2/2017) .
גם ההמוגלובין במגמת עליה (14.9 ב-8/2016, 15.8 ב-11/2016 ו-16.3 ב-2/2017).
מה יכולה להיות הסיבה ל-Fe-iron l הנמוך?
תודה
אבקש לקבוע פגישת ייעוץ אצלך בהקדם אם אפשר לרשום לי מספר טלפון שאליו אתקשר
בתודה מראש
אבא שלי בן 72 חולה MDS מאובחן כבר שנה וחצי. החל השנה טיפולים בוידאזה וסיים כבר 4 מחזורים. לפני התחלת טיפולי הוידאזה הוא התחיל לסבול מכאבים קשים ברגליים לא רק בעמידה. האונקולוג שלח אותו לבדיקה של זרימת דם ברגליים והיה תקין. הוא לא יודע כיוון לטיפול וזה מאוד מתסכל.
אבא שלי גם לוקח באופן קבוע משככי כאבים חזקים פעמיים ביום בגלל שלפני 3 שנים סבל מחוליות שבורות בגב והיה חשש למיאלומה נפוצה שנשלל אבל מאז הוא עם משככי הכאבים הללו ואע"פכ הרגליים מאוד כואבות לו.
נודה מאוד אם יהיה לך כיוון למי לפנות , לאיזה תחום רפואי. ממידע שקראתי ברשת ראיתי שלעיתים לוקמיה מתגלית עקב כאבים בגפיים, אבל משום מה האונקולוג לא רואה קשר בין ה MDS לרגליים. בינתיים הוידאזה עזרה יפה והעלתה אם רמת טסיות הדם כמעט לנורמה . סליחה על האריכות.
האם ריבוי טיסות (חלק מדרישות התפקיד בעבודה) עלול לגרום להרעה במצב המחלה? האם עדיף להימנע?
בת 30+ אספירין והקזות.
תודה רבה!
היי פרופ בן יהודה,
שוב נורא סליחה על אורך השאלה...
עשיתי פט סיטי לבקשת ההמטואונקולוג שלי. (ביוני היה הפט הקודם שהיה כתוב בו שאין כלל קליטה חשודה למחלת הלימפומה, אבל הוא רצה פט נוסף בגלל המעורבות הגבוה של המעי הדק. כי בתחילת הדרך היו שני גידולים גדולים של לימפומה תאי בי גדולים במעי הדק, שיצאו ממערכת הלימפה ונכנסו לדופן המעי).
אז עשיתי את הפט לפני שבוע וכעת קיבלתי תוצאות שאני לא מצליחה להבין מה זה אומר, ורציתי לבקש אולי תוכלי להסביר לי:
בקטגוריה של עצמות רשום: עצמות: מודגמת קליטה מוגברת של FDG בפסטה מימין של חוליה L5-S1 - ייתכן שינויים ניווניים או דלקתיים". (האם כשכותבים "יתכן" מתכוונים שיתכן גם משהו אחר? ולמה יש קליטה מוגברת? והאם קליטה מוגברת של FDG לא מעידה על המצאות סרטן?)
לגבי הכבד כתוב:
הכבד בגודל תקין, מודגם מוקד היפודנסי כ-1.5 ס"מ בסגמנט 4. (האם משהו בכבד שלי לא בסדר? ועד כמה זה קריטי?)
לגבי הצוואר כתוב: צוואר: אין לראות קליטה פתולוגית של FDG. מודגם מלאות בסינוס מקסילרי מימין ללא קליטה פתולוגית של FDG. (מה זה הדבר הזה בסינוסים?)
ובסיכום כתוב:
אין לראות קליטה פתולוגית של FDG חשודה למחלת הלימפומה.
אני זוכרת שפעם אמרת לי שאם אין קליטה של FDG זה אומר שאין סרטן. אבל פה בחלק של העצמות הם כותבים: מודגמת קליטה מוגברת של FDG. אז אני לא מבינה. יכול להיות מצב שאין סרטן ובכל זאת יש קליטה מוגברת של FDG? האם זה אומר שיש סרטן אבל לא לימפומה? אולי סרטן אחר? רציתי לציין שבאמת יש לי כבר בערך מאפריל כאבי תופת בגב התחתון. שמקשים עלי לתפקד בדברים אלמנטריים כמו עמידה בתור, הליכה וכד. וכל הזמן חששתי שמתפתח שם סרטן מסוג אחר. האם הקליטה המוגברת מעידה על סרטן בגב שהוא לא לימפומה? אני כבר לא יודעת מה לחשוב ואיך להבין את זה.
לגבי הכבד והסינוסים, אני לא יודעת אם זה קשור אבל יש לי כל הזמן סחרחורות וחולשה נוראית ברגליים. שמקשה עלי ללכת. רק ברגליים. לא בידיים. ועשו לי אם אר איי מוח ולא היה כלום.
תוכלי בבקשה להסביר לי מה קורה לי שם? ובעיקר בעיקר, איך מתישב ה"קליטה המוגברת" עם "אין קליטה חשודה".
אגב, למרות שהרופא ביקש בהפניה התיחסות למעי הדק אין התיחסות כזאת. כתוב רק בטן ואגן: אין לראות קליטה פתולוגית של FDG. גם בכל שאר האיברים הם כותבים שהכל בסדר.
המון המון המון תודה!
זה אכן מה שרציתי לדעת :) כלומר האם קליטות הן לא בהכרח של "יצורים" ממאירים אלא יכולות להיות גם של דלקות וכו :)
האם זה נכון גם לגבי ההיפודנסי בכבד? כלומר מה שאני בעצם שואלת זה האם "מוקד היפודנסי" זה משהו שעלול (גם אם במקרים נדירים) להיות ממאיר. הסתכלתי באינטרנט ונכתב ש"בדרך כלל זה שפיר". האם ה"בדרך כלל" אומר שלפעמים או לעיתים רחוקות זה ממאיר?
מיליון תודות!!!!