שלום רב פרופ בן יהודה-אובחנתי לפני למעלה משנתיים. בשבועיים הראשונים עברתי שלוש הקזות דם ביחד עם מינון של הידראה.ההמוגלובין ההתחלתי היה 17,7 ואחר כך בעקבות ירידת הכדוריות האדומות הופחת גם מינון ההידראה והיום, קרוב לשנה ההמוגלובין יציב על 12,8 ומינון ההידראה הוא אחד ליום.תופעות הלוואי הן בעיקר גרד, אחרי מקלחת, וגרוד בקרקפת או בפנים-מדי פעם. אני בן 77 ונאמר לי בשעתו שאם לא יהיו סיבוכים המחלה תוכל להאריך ימים... היום, כשקראתי בהגדרות שלך על הפוליציטמיה ראיתי שההידראה עשויה לגרום לעיתים ללוקמיה,,ולהחלשת המערכת החיסונית.
עד היום חייתי די בשלום עם המחשבות, אבל הסיכוי שדווקא התרופה מחלישה את המערת החיסונית, ועשויה לגרום ללוקמיה-מעורר חרדה.האם תוכלי להתייחס לכך?
בתודה מראש .
שלום,
אובחנה אצלי לימפומה פולקולרית GRADE 3A STAGE 3.
הטיפול שהוצע לי הוא R-CHOP.
האם בלימפומה שיש לי יש צורך להתחיל בטיפול מיד או שניתן לחכות תוך כדי מעקב (watch & wait) ?
האם יש אופציות טיפוליות נוספות עליהן ניתן להמליץ שיהיו אפקטביביות במידה שווה (או יותר) עם פחות תופעות לוואי - למשל בנדומסטין (במקום CHOPׂ) + מבטרה ?
רציתי לדעת אם יש מומחה בארץ שמכיר את נושא megakaryocytic leukemia ויודע לתת ייעוץ לגבי טיפול
תודה
משהו שמע על לוקמיה בשם LGL אין מידע על המחלה בעברית.. אשמח עם משהו יענה לי ויתן קצת אינפורמציה.. האם אפשר להחלים ומה דרך הטיפול.
תודה אביבה
אמי בת 79 אובחנה לפני כשבועיים כסובלת מAML .
אין מחלות רקע , אישה בריאה ופעילה.
כרגע מאד חלשה, סובלת מבחילות והעדר תאבון, מטופלת במנות דם לפי הצורך.
בשל גילה נפסלה האופציה לכימותרפיה והוצעו אופציות טיפוליות שהן מחקריות.
האם באמת כדאי לפסול את הכימותרפיה?
האם התרופות הביולוגיות הקיימות כיום במחקרים יעילות כמו הכימותרפיה?
אכן הוצע לאמי השתתפות במחקר.
מה את יודעת על היעילות של אסטרבין לחולי ALM
והאם התרופה דקוג׳ן הכלולה בסל בארץ למטופלי MDS הינה בעלת אינדיקציה ותועלת גם למטופליALM ?
(מה ידוע עלייה במחלה הזו מבחינת איכות ותוחלת חיים והיכולת לבצע טרנספורמציה חזרה למצב של MDS?)
שלום פרופסור בן יהודה,
האם המצאות יומיומית בבית עם מעשן יכולה להשפיע על המחלה?
תודה רבה!
פרופסור דינה בן יהודה צרור שלומות! הייתי אצלך בחודש יוני השנה להתייעצות. מטופלת ברמב"ם. בת 56 הישנות שלישית של פוליקולר לימפומה בדרגה 4 ברמה 3A סיבוב ראשון היה ב1991 – טופלתי ב mcop – b השגתי הפוגה בת 18 שנים, סיבוב שני ב אוק' 2010 טופלתי ב R-COHP ( 5 כימו ו8 מבטרה) כולל איסוף תאים ומנטננס מבטרה כל שלושה חודשים (6 טיפולי מבטרה עד אוגוסט 2013) באוגוסט 2015 סימנים לחזרה של מחלה שהחמירו וחייבו בטיפול. נכון להיום מקבלת B\R . סבב ראשון היה בנובמבר ללא מבטרה, רק 2 טיפולי בנדמוסטין. לאחר 3 ימים ירידה דרמטית בגודל הגידולים במפסעה (שלצערי הרב, חזרו לגודלם המקורי בטרם החל הסיבוב השני) והכחדת כל תסמיני ה B. נכון להיום, כשבוע לאחר הסבב השני (שכלל כאמור מבטרה) הפחתה של 20% מהמסה הגידולית הניתנת למישוש (במפסעה) בדיקת pet c.t נקבעה לשבועיים לאחר הסבב השלישי הקרוב בחודש ינואר. שאלותיי: 1. לאור העובדה שאחרי הסבב השני בבנדמוסטין ומבטרה עדיין הגושים (במישוש) בעינם, האם הטיפול נכשל (למרות ההפוגה מתסמיני B) ? 2. הרופאה שלי גורסת כי עליי להיכנס להשתלת מח עצם לא יאוחר מחודשיים לאחר סיום הפרוטוקול הנכחי, אחרת היעילות של ההשתלה פוחתת משמעותית. מבחינות אישיות ומורכבות איני יכולה להיכנס להשתלה לפני חודש אוגוסט (משמע 4 חודשים מגמר הטיפולים) האם יש דרך ל"תחזק" אותי עד אז ? והאמנם זה עניין של "יהרג ובל יעבור"? 3. בתחושה שלי אני בתוך פס ייצור שמתאימים לטיפול המוצע והמקובל ולא להיפך (כפי שבעיני נכון שיהיה ) האם את ממליצה על רפואה אונקולוגית מתואמת אישית? אשמח גם באם מדובר בתשובה חלקית ותודה מראש .
שלום דר בן יהודה
רציתי לדעת אם יש טיפול יותר טוב מוידאזה לmds גם אם לא בסל התרופטת
תודה רבה