שלום פרופ' .
כתבתי ב-6.12.16 שעה 06:21 שאלה נוספת בהמשך לתשובתך. אודה להתייחסותך. תודה רבה.
שלום רב,
היום גיליתי בלוטה מוגדת באיזור המפשעה שצמחה בלילה (בערב לא היה שום דבר), הבלוטה בעלת גוון כחלכל, אדומה וכואבת. אציין שאין שום פצע ברגל או באיזור איבר המין.
מה יכולה להיות הסיבה לגדילתה הפתאומית של הבלוטה?
תודה מראש.
כך כתוב בממצא: התקבל כלי מסומן בשם החולה וללא סימון נוסף, ובו בפורמלין גליל של מח עצם ועם גליל קריש דם. מח העצם באורך 1.3 ס"מ ובקוטר כ0.3 ס"מ גליל קריש הדם באורך 3 ס"מ ובקטור כ0.2 ס"מ
בדיקה מיקרוסקופית- דםת עצם עם מח עצם עם אזורים היפוצלולרים ואזורים נורמוצלולרים בלגיל (הוא בן 20)
נמצאו שלושת השורות ההמטופויטיות עם הבשלה של כולן. פה ושם יש מגהקריוציטים היפרכרומטיים. בצביעות הMPO צבע תאים מפוזרים אינטרסטיציאליים ופריטרבקולרייםת הTIK-C צבע תאים בודדים, הDC34 גם צבע תאים בודדים, הCD61 הדגים מגהקריוציטים כולל מיקרומגהקריוציטים. ה-CD71 צבע הרבה תאים מהשורה האדומה (עד 30%).
בצביעה לרטיקולין - ריבוי קל מוקדי של סיבים - grade 1 with focal drade 2 MBscale
לסיכום - מח עצם עם ריבוי של תאים מהשורה האדמוה
לא ניתן לשלול MDS
דרושה קורולציה קלינית
למה הכוונה בנאמר למעלה - האם יש משהו לילד שלי ?
אבי אובחן עם diffuse large b cell lymphoma, gcb type הומלץ לו להתחיל מיידית בטיפול כימו לפי פרוטוקול r chop 700 מ"ג אחת ל-3 שבועות (אבי בן 84 משקל 80 גובה 178 שטח גוף 1.99). סהכ 8 טיפולים. וכן זריקות tevagrastim 300 מקג (5 ימים אחרי כל כימו) -6 מחזורים.
האם הטיפול מספק? מה תפקיד הזריקות? לציין שנשלח בהקדם לפט סיטי אקו לב ובדיקות דם נרחבות.
מודאגת מאוד
תודה מראש
אני רוצה לשאול האם יש מחקר מקשר בין שימוש בויאגרה ו תחלואה בפרפיריאל ט-סל לימפומה?
בן 57. cll. לא עבר טיפולים. סטטוס "watch and wait".
בבדיקה אחרונה : wbc=13.4, לימפוציטים=8,000.
מצב פיזי תקין.
שאלות:
1. לפי מה מחליטים להתחיל בטיפול ?
2. איך מתאימים את סוג הטיפול ? האם ברירת מחדל זה fcr, או שעכשיו זה השתנה ?
תודה רבה מראש
שלום רב
לימפומה dlbcl שהגיבה חלקית לאר-צופ, ואחר כך , לא היתה תגובה לטיפול הצלה, ki67 20%, מה עושים? יש סיכוי לריפוי? מה עם תרופות אימונוביולוגיות?
משתגעים מדאגה!!!!
תודה
בביופסיה מהריאה האבחנה היא FRAGMENTS OF EXTRA NODAL MARGINAL ZONE LYMPHOMA OF BRONCHUS ASSOCIATED WITH LYMPHOID TISSUE-BALT LYMPHOMA.
שאלתי:
מצד אחד ב-pet ct הממצא הוא קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה במספר גושים בשתי הריאות עד 3.3 ס"מ, ומצד שני בתאור מיקרוסקופי מהביופסיה כתוב Ki-67 מראה אינדקס פרוליפרטיבי נמוך עד 5% בתוך התהליך וגבוה יותר בשארית של מרכזי הנבט. לכאורה נראה לי שיש סתירה בין הממצאים. אודה להתייחסותך אם ואיך הממצאים מתיישבים ביחד .
בתודה ובהערכה רבה על העזרה.
תודה רבה דוקטור.
אם העוצמה הגבוהה של הקליטה ב-pet נובעת גם מדלקת בסביבת הגידול, האם הדלקת לא אמורה להתבטא בבדיקות דם? איזה בדיקות צריך לבצע ? ואם בבדיקות דם נשללת ההשערה של דלקת, האם אז יש חשד שהדגימה בפתולוגיה לא היתה מיצגת? ובמקרה כזה מה עושים?
בתודה והערכה רבה.
שלום, הנני בת 34 ונמצאת בהריון ראשון בשבוע 34.
בסביבות גיל 7 עד 10 קיבלתי כימיוטרפיה בברית המועצות בעקבות היסטיוציטוזיס X. בגיל 10 עם עלייתי לארץ ועד גיל 15 הייתי במעקב בתל השומר במחלקת ילדים המטואונקולוגית (בארץ לא קיבלתי כימיוטרפיה).
בגלל הרקע שלי הנני שוקלת לעשות שימור דם טבורי אך כל האינפורמציה של אנשי צוות רפואי אודות התהליך מאוד בלבלה אותי.
מצד אחד חלק אומרים לי שדווקא בגלל הרקע שלי כן חשוב לי לבצע את ההליך הזה אך מצד שני ישנם אנשי צוות אשר אומרים לי שאין הגיון בשימור דם טבורי דווקא בגלל הרקע שלי כיוון שלא ניתן להשתמש בו .
אודה לך מאוד אם תוכלי לכוון אותי מהו הצד הנכון עבורי.
בתודה מראש.