שלום,
אני נמצא בתהליך בירור ואבחון עקב בלוטת לימפה מוגדלת בבית השחי השמאלי עם חשש ללימפומה. עברתי, בנוסף לביופסיה, גם בדיקת CT שהעלתה שקיימות מספר בלוטות לימפה מוגדלות גם במקומות נוספים חוץ מבית השחי. הרופא המטפל היפנה אותי לבדיקת PET-CT. אני חושש מהקרינה הנוספת עקב הבדיקה ומהחומר שאותו צריך לקבל. האם בדיקה זו אכן חיונית לאור העובדה שכבר עברתי בדיקת CT ? מה הסיכוי שבמידה ויתקבלו ממצאים נוספים ישצנה הטיפול המוצע ?
בוצעה ביופסיה במחט. יש אבחנה של לימפומה. אין אבחנה של סוג הלימפומה (יש חילוקי דעות בין שלושת הפתולוגים שבדקו את הדוגמא). לכן אני אמור לעבור ביופסיה שבה יסירו את הבלוטה או חלק ממנה.
חולה עם LBCELL לימפומה שלב 2 גוש 14X8 טופל עם EPOCH 6 טיפולים . לאחר 6 טיפולים נעשה PT-CT וזאת התוצאה :
בבדיקה הנוכחית במיצר הקדמי פראמדיאני מימין הודגם תהליך רקמתי 3.1*2.3 ס"מ עם קליטה פטלוגית 2.4 SUV MAX בחלק מהתהליך באספקט הלטרלי עליון . הממצא מעיד על עדיין פעילות המחלה
האם זה אומר שהטיפול נכשל ואם כן מה הדרך הטובה ביותר להמשיך ?
שלום רב,
מה הכוונה לימפומה חדשה?, יש אבחנה ל- dlbcl ,כפי שהסברתי לפני 10 שנים היתה לי לימפומה פוליקולר ללא שום טיפול.
אשמח להבהרה
אבי חולה לימפומה וטופל בהצלחה בגאמגלובונלינים מספר שנים. לפני חודשיים עבר אירוע מוחי והוחלט להפסיק לתת לו את הטיפול שבלעדיו הוא מאוד חלש. ביעוץ פרטי דווקא נאמר לנו שאין הוכחה שivig גורם לקרישיות ומסכן באירוע מוחי.
אשמח מאווד להמלצה המקצועית באשר להמשך מתן ivig כיום.
איך מתבצעת הביקורת למחלים מהודג'קין שלב 2A לאחר 6 סבבי כימו' והקרנות?
תודה
שלום רב
בן 60 מאובחן לימפומה םוליקולרית. לפני כשנתיים סיימתי טיפולים כימוטרפים וכעת מסיים סט של טיפולי אחזקה במבטרה.
האם קיימת חשיפה לשהות בקרבת נכדה בת שנה שמקבלת חיסונים כמו Mmrv עם נגיף חי מחולש? האם נדרש ומהם אמצעי זהירות שצריך לנקוט?