שלוםדוקטור
אבא שלי בן 84 חולה סכרת ל.ד. קוצב לב לאחרונה אושפז פעמיים בעקבות מים בריאות.
בקיצור מצבו לא טוב
הוא סובל מאנמיה שיורדת וברזל ירוד
ברזל 30
המוגלובין 8
מרגיש חלש מאוד
הבעיה שרוצים לקחת לו ביופסת מוח עצם.היינו אצל שני רופאים אחד אומר לא להכניס להרפתקות והשני ממליץ
אשמח מאוד אם תייעצי לנו מה לעשות
תודה הרבה בריאות
שלום פרופסור
אני אחרי לידה מוקדמת (שבוע 27) ואחרי הפלה לפני 6 שנים, בינהם הריונות תקינים למעט שמירת הריון עקב צירים מוקדמים
עשיתי לפני חודש ברור קרשיות וגנטי והתברר שאני נשאית של MTHFR HOMOZIG
הייתי אצל המטולוגית כדי לקבל המלצה לטיפול והיא אמרה שאין שום צורך לטפל
אפילו שההומוציסטאין שלי 19 לא מטפלים רק כשאהיה בהריון שאקח חומצה פולית 5 מ"ג
האם זה הגיוני?
כדאי ללכת לחוות דעת נוספת ? האם יש צורך בטיפול כשההומוציסטאין 18 ונשאית MTHFR HOMOZIG
אשמח למענה, אני ממש לחוצה
ועוד שאלה האם יש צורך לבדוק אם ילדי נשאים של גן זה?
שלום
בן 41, בספירת דם בבדיקה שגרתית נמצא המוגלובין 18.4 והמטוקריט 54 ,
עברתי 2 הקזות (פעם בחודשיים) ולאחרונה הגיעו תוצאות 617F JAK2 ו EXON 12 שליליות, די נרגעתי שהן שליליות אבל מצד שני הספירות במגמת עלייה (איטית אבל עולה), אני אמור לבקר אצל המטולוג בתקופה הקרובה אבל אני סקרן לדעת עד כמה הבדיקות מהימנות, אני לא סובל מהתסמינים של המחלה.
שלום רב!
לאחר תקופה קשה מאוד של זיהומים בעור וזיהום במעי הדק שגרם להוצאת סטומה אובחנתי במחלת דם נדירה בשם cmml (וזה לאחר שתי בדיקות מח עצם כי היה קשה להמטולוג להגיע להבחנה לגביי) ספירת הדם שלי משתנה מרגע לרגע והטחול מוגדל(20 סמ) . בנוסף לכל זה מצאו אצלי הפטיטיס c אך ברמה נמוכה בדם. האם יכול מצב שכל הזיהומים שקרו לי כולל הפרופורציה נגרמו מההפטיטיס ולא ממחלת הדם? אני שואל כי ההבחנה לגבי מחלת הדם לא ברורה וכי בדיקת ג'ק 2 יצאה שלילית...
שלום רב,בתאריך 20.11.16 עברתי ניתוח הוצאת טחול למטרת אימות האם עדיין
קיימת מחלת לימפומה מסוג bceel לאחר סיום סידרת 6טיפולים כימותרפיים וביולוגיים, ברוך השם בבדיקת הפתולוגיה הטחול נמצא נקי ממחלה. אני צריך לעבור טיפול של הקצעת שיניים המצריך טיפול יותר מעמיק בחניכיים ובשיניים ,האם מצבי
הנוכחי ללא טחול מאפשר לי לבצע את הטיפול ללא סיכון מיותר? תודה רבה.
שלום פרופ' בן יהודה.
ראשית אין לי מילים לתאר עד כמה אני אסירת תודה לך על כך שאני יכולה לפנות אליך ולקבל תשובות שמקטינות את אי הוודאות בקשר למחלה . לאחר הפוגה של 9 שנים התגלה שהמחלה חזרה : ב-pet ct קליטה פתולוגית בעוצמה גבוהה במספר גושים בשתי הריאות עד 3.3 ס"מ מימין. בדו"ח בדיקה פתולוגית האבחנה BALT LYMPHOMA . בתאור המיקרוסקופי כתוב בין היתר "צביעה לקרטין מדגישה את האפיתל הנשימתי, המצביע על הרס של רקמת הריאה".ההחלטה הטיפולית היא לא לטפל אלא לעקוב.
שאלתי היא: לאור הממצא בביופסיה של האפיתל הנשימתי המצביע על הרס רקמת הריאה, באיזה מידה רופא ריאות צריך להיות מעורב במעקב ובהערכת הנזק שנגרם לריאות ושותף להחלטה של ההמטואונקולוגית אם ומתי ללטפל במחלה או להמשיך לעקוב. בתודה מראש.
שלום רב.
רצ"ב ניתוני מעבדה-האם מדובר בסרטן או חשד לסרטן?
FREE LIGHT CH.-KAPA---30.27 mg/L
Free Kappa/Free Lamb---2.03
IMMUNO-EP SERUM---לא ניתן לכימות
BENCE-JONES PROTEINS--- לא נמצא-
LEUCOCYTES - U STRIP--- 500 WBC/microl
EBV IgG-EBNA--- 177.00 POSITIVE
אלרגיה
Dermat. Pteronyssin---0.38 Low
Dermat. Farinae---0.56 Moderate
Aspergillus fumigat.--- 0.18 Low
Ig-E TOTAL---2909 IU/ml
כבד