בהודעה של נמשים מהיום לחלק של ספירה לבנה מוגברת ולא הקרישת דם
לקח לי הרבה זמן לכתוב בידיעה שאת המטולוגית
תודה
באופן כללי יש לי פקטור פייב ליידן היה לי פעם דלקת קרום הלב ו dvt זה הרקע
וגם הרפס וגינלי
לפניי יומיים באופן פתאומי טשטוש בראיה פניתי מהר למיון בגלל הרקע הטרומבוטי מפחד שיש קשר לטשטוש בראיה במיון סיטי ראש תקין ובדיקת עיניים תקינה ושוחררתי בדיעבד גם בבדקות דם במיון וגם בבדקת דם מאתמול בקופה ערכים דומים של ספירה לבנה גבוהה
Wbc-17..70
Granulocyts-0.27 granulocyts-1.50%
Neutrophils-12.20 neutrophils-68.80%
Lymphocytes-3.60
Monocytes-1.65
לציין שכל רגע מתרחש לי משהו בגוף כמו:קושי בנשימה בפעילות יום יומית,אתמול ביום שהגיעו תוצאות אלו פתאום הרגשתי צריבה חזקה בעור מתחת לשד ופתאום משתי הצדדים בשני אזורים לא גדולים מופיעה סוג של פריחה צורבת שעד שעות הלילה כבר לא צרבה והתעוררתי הלילה עם הזעה ושריר טפוס ברגל אטימות באזניים
ברשותך ד"ר מה אומרת הספירה? האם צריך להעשות משהו? בבקשה תשובה מפורטת
שלום פרופ' דינה בן יהודה,
איפה נמצאת לימפומה lymphoplasmacytic, ביחס לימפומות דומות, מבחינת סוגי טיפול וסכויי השרדות?
ד"ר שלום רב,
אני נמצא כשנתיים אחרי FCR ל CLL
הספירות שלי היום תקינות.
קיבלתי כחצי שנה אמוגלובולינים כי
היה לי מחסור. עדיין שנתיים אחרי
טיפולים יש לי ספירה של 1.5 בממוצע
וזה לא עולה? מה הסיבה? האם זה מעיד
על כישלון הטיפול? מה אפשר לעשות לדעתך
כדי לשפר/לבדוק.
נ.ב חשבתי שראוי לציין שאיני סובל מזיהומים כלל
שהם תופעה שנילווית למסור באימוגלובולינים.
תודה רבה מראש!
התכוונתי לנוגדן הזה : Immunoglobulin
בדרך כלל אחראי על מניעת דלקות וזיהומים, בדיקה תקינה שלו צריכה להיות מעל 2.5-2.7 ולי יש (בלי עזרה IVR)
1.5 - 1.7 וזה לא מטפס כבר שנתיים (קיבלתי IVR שנה ) והפסקנו בינתיים כי שאר ספירות הדם שלי תקינות לחלוטין
שוב תודה מראש!
רן
שלום פרופ',
לפני כארבע שנים אימי אובחנה כסובלת ממיאלומה נפוצה ועמילואידוזיס לבבי. טופלה בכ-16 מחזורים של ולקייד וללא טיפולים בשמונה החודשים האחרונים. לאחרונה חשה הרעה משמעותית במצב הלב - הצטברות נוזלים בגוף ומתן שתן יחסית מועט, בחילות סחרחורות ותחושה כללית לא טובה. במקביל לבדיקת הרופאה המטפלת האם ישנה הישנות של המיאלומה, היינו מעוניינים לקבל חוות דעת נוספת על אופן הטיפול בעמילואידוזיס הלבבי. אודה לך באם תוכלי לתת המלצה על קרידיולוג אשר מכיר את המחלה בשילוב מיאלומה אשר יוכל לבחון את מצבה של אימי ולחוות דעתו על אופן הטיפול הנוכחי.
מודה לך על תשומת הלב.
שלום רב,
מהי דעתך על טיפול בהיפרתרמיה בנוסף לטיפול הקונבנציונלי בלימפומה מסוג בי סל