אמי בת 74 והחלימה לפני כשנתיים וחצי מלימפומה הודג'קין.
קיבלה טיפול כימוטרפי כחצי שנה בפרוטוקול ABVD.
לאחרונה נעשה לה אולטרסאונד מאחר והרופאה ראתה לנכון לא לעשות פט בגלל הקרינה.
הכל יצא תקין למעט בית שחי ימין שבו נצפתה קשרית לימפה בגודל 4-15 מ"מ בעלת מרקם אחד וגבולות ברורים.
אני מאוד מאוד מודאגת. האם המחלה חוזרת?
שלום פרופסור דינה, סיימתי לפני חודש 6מחזורים של טיפולי r-chop בשילוב של טיפולים ביולוגיים במבטרה עקב לימפומה בנגע בגודל של 8 סמ בטחול. כל שאר האיברים בגוף היו נקיים ברוך השם. בפטסיטי שעשיתי בשבוע שעבר הממצא היה עדיין קליטה פתולוגית של fdg בעוצמה נמוכה מאד בנגע בטחול שמימדיו קטנו בחצי
שאר האיברים תקינים, לסיכום נכתב קליטה פתולוגית בעוצמה נמוכה בטחול,יתכן שינויים אפופטוטים האם לדעתך נדרש לנתח ולהוציא את הטחול לאור התוצאות?או שיש אפשרות נוספת לביצוע? תודה רבה ומועדים לשמחה אבי.
סוג הלימפומה :
large cell lymphoma
ךגילי הינו 59 , יומיים אני מנסה לקבוע תור בשרפ בבית חולים הדסה להגיע אלייך
לקבל חוות דעת אבל לא עונים לי וגם לא חוזרים אלי, אשמח מאד אם אוכל לקבוע ולהיפגש איתך לקבל חוות דעת נוספת תודה אבי.
שלום רב
נקבעו לי 8 הקרנות להלוטת לימפה נפוחה בצוואר, שאלתי תוך כמה זמן ניתן להבחין
בירידה של הנפיחות?
תודה
לפי מה קובעים את מספר ההקרנות? בתחילה בבדיקת הרופא לפני הסימולציה הוא אמר 10 ולאחר מכן 8 , שאלתי- האם מספר מועט יותר אומר משהו? והאם גודל הבלוטה משנה, כיון שהבלוטה אצלי מאד גדולה
שלום,
יש לי הישנות של DLBC לימפומה. קיבלתי 2 מטריקס ו2 אייס. ישר אחרי האייס הראשון ניסו לאסוף לי מח עצם עצמי אבל לא הצליחו כי לא היה מספיק בדם.
כעת אני מועמדת להשתלה מתורם.
שאלתי את הרופאים על ניסיון נוסף באיסוף, אך הם אומרים שאם לא היה לי אז אין סיבה שיהיה לי עכשיו. האם יש טעם בעוד ניסיון?
לא כדאי לנסות שוב...?
שלום רב אמא שלי חולת סרטן ברקטום ביצעה בדיקת PET ברצוני לקבל פענוח של הממצאים וכך נכתב בתוצאה
העיבוי הרקמתי שנצפה בבדיקת הרקטום מראה שיפור בחלק הCT של הבדיקה. קיימת קליטה מוגברת לאורך הרקטום כולו, עם דופן מעט מעובה ממצאים פוסטקרינתיים, לא בהכרח מחלה שאתית פעילה. קשרי לימפה קטנים פרירקטלים שנצפו בבדיקת הCT, נצפים גם הפעם ללא דינמיקה במימדיהם, אין לראות קליטה ניכרת המזהה בבירור מחלה גרורתית נודלית מאקרוסקופית.
לא זוהה פיזור גרורתי מרוחק בשדות הריאה, בכבד, בטחול, באדרנלים ובשלד.
לסיכום:
ללא עדות ברורה לפיזור משני בתחום רזולוצית שיטת ה PET.
אודה על תשובה מהירה.