אני סובל מ המטומה בעקבות בדיקת מוח עצם. שאלותיי:1. איך מורידים לאפס את הסיכוי לקרות תקלה בבדיקה זו, למשל ביצוע תחת CT ? 2. נאמר לי שאין שיטה לזרז את ריפוי ההמטומה אל רק לקחת משככים ולהמתין. אי אפשר בטכניקת חימום עמוק (לייזר ? ) או ניקוז, או קירור או חימום המקום ?תודה, והמשך שנה טובה וחג שמח.
תודה,
אתמול נמדד המוגלובין 11.6, כאשר ערכים בטווח עד 12.5 ב 4 ימים אחרונים,
אחרי שירד מ 14.5 לפני האירוע.
האם יש תהליך מובהק לגילוי דמם נמשך, מלבד המוגלובין ?
תודה וחג שמח.
שלום.
אני בת 64. לפני 9 שנים בעקבות מעורבות בתאונת דרכים בה לא נפגעתי בוצע צילום חזה והתגלו אצלי גושים גדולים בריאות. בוצע ניקור ct בו נלקחה דגימה מהריאות באמצעות מחט והתגובה של הגוף שלי לפרוצדורה היתה חמורה: כאבים שהחמירו בשכיבה עד שלא יכולתי לשכב בכלל והריאות התמלאו בנוזלים עד שאושפזתי .בהמשך עלה החום ונהייתי ממש חולה. בבדיקה הפתולוגית של הביופסיה אובחנה לימפומה מסוג מלט . טופלתי בכימותרפיה והבראתי ומאז אני במעקב.
עכשו בגלל בלוטה שהתנפחה בצוואר (ונמצאה תגובתית בבדיקת אולטרהסאונד)למרות שהבלוטה לא היתה חשודה , בוצע pet ct ונמצאה קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה במספר גושים בשתי הריאות עד 3.3 ס"מ. בצוואר אין קליטה פתולוגית של FDG.
יש לי הפניה למרפאת ריאות לביצוע טרוקט. אני מבינה שהפרוצדורה של טרוקט היא יותר רצינית וכרוכה ביותר סיכונים. ולאור הנסיון הגרוע שהיה לי עם פרוצדורה פשוטה יותר אני חוששת. נאמר לי שבשביל לאבחן לימפומה צריך יותר חומר. זה לא ברור לי כי בפעם קודמת אובחנה כאמור לימפומה בדגימה שנלקחה במחט .
האם לדעתך יש הצדקה לבצע טרוקט ומה הסיכונים בבדיקה זו.
אני מודה לך מראש על התייחסותך.
תודה רבה לך פרופ בן יהודה.
הייתי במרפאת ריאות בבית חולים בילינסון ונקבע לי תור ל-13/11/16 לביצוע ביופסיה תחת ct (ניקור ct) ע"י רופא ריאות. לא היו תורים לפני תאריך זה. אותו רופא ריאות הוא היחיד בבית חולים שעושה את הבדיקות האלה.
המשמעות היא שרק בסביבות 23/11/16 יהיו תוצאות .
האם לדעתך, לאור הממצאים ב-pet ct, האם העיכוב בטיפול הוא משמעותי ?ובהתאם לכך האם חשוב לנסות להקדים את הבדיקה בבית חולים אחר או באופן פרטי?
אני מודה לך על עזרתך ונדיבותך. שנה טובה וגמר חתימה טובה.
שלום רב,
בטוחני, שכל הפונים לעצה ולמענה בפורום זה , הינם תמימי דעים שאכן פרופ׳ בן יהודה מהווה דוגמא ומופת , תמיד נכונה לענות לייעץ, להרגיע כשצריך ולתת תקווה,ועל כך אנו מודים לה מקרב לב ובהערכה רבה.
תודה רבה רבה
בצעירותינו למדנו והאמנו שרפואה היא שליחות והרופאים הם מלאכים. עם השנים התפכחנו והבנו שעבור רבים מדובר בעיקר במקצוע מכניס.
מנסיוני האישי באתר,לאורך מספר שנים,,כשואל וכקורא פסיבי,למדתי שיש עדין רופאים מלאכים, והמייצגת אותם עבורי,היא פרופ בן יהודה.
שנה טובה לך ולמשפחתך,שנה שבה המיאלומה באמת תהפוך למחלה כרונית.
לפרופ' בן יהודה,מאחל ומייחל שתמשיכי לנהל את הפורום הזה עוד שנים רבות,שתשרי את האמפטיה הנפלאה שלך על החולים ותשמשי כדוגמא לרופאים רבים, כי ניתן להיות בין הרופאים המובילים בארץ ועם זאת למצוא זמן לענות ולסייע ולעודד חולים בשעתם הקשה ביותר.
שלום רב וחג שמח
האם את מותר לחולה לימפומה dlbcl לקחת את השרביטן המצוי, ?
עדיין בטיפולים.
תודה רבה
מי יתן והשנה הזאת תהיה שנה של בריאות ובשורות טובות.נקווה שהידע העצום שרכשנו בשנים האחרונות בנושא של מנגנוני המחלות הממאירות יוביל לתרופות טובות המכווננות כלפי המנגנונים האלה.ונקווה שהתרופות הנפלאות הקיימות יהיו זמינות לכולם ותבאנה את הריפוי המקווהשנה טובהדינה בן יהודה
תודה רבה לך על הנכונות והסבלנות
את אוהבת אדם אמיתית
שנה טובה ומבורכת
שלום פרופ' דינה בן יהודה
לפני שנה וחצי עברתי השתלה עצמית בהדסה לאחר השנות לימפומה, כעת אני מרגיש חום פנימי [גלי חום לא נמדד במד חום] והזעה, האם יתכן שזו פעם שלישית?
אלו בדיקות עלי לעשות, והאם אפשר להמתין עד אחרי סוכות או להתחיל מיד בבדיקות?
תודה.
ישראל
שנה טובה
היי, האם זריקות Neupogen יכולות לעזור להתאוששות מוח העצם במקרה של אנמיה אפלסטית? בנוסף, מהם הסיכויים להתאוששות עצמית במצב שבו מוח העצם המייצר מהווה פחות מ10%?
תודה רבה.
פרופסור שלום!
בן 45 עם ALL תגובות מצויינות לטיפול (כימו -סטרואידים-ביולוגי) , מוצא פולני, לא מוצאים עדיין תורם. מה קורה אם לא מוצאים. ומה קורה עם לא מוצאים גם דם תבורי? אילו עוד אופציות יש? שמעתי על טכנולוגיות חדשות של תרומה מצאצא, קרי מהילד שלי? האם זו חובה/גזירת גורל ההשתלה או שניתן להימנע מהשתלה כלשהי? (יש לקחת בחשבון שכרומוזון פילדלפיה חיובי). תודה!!