פרופ' בן יהודה יקרה,
אמי לאחר טיפול 7+3 עקב AML. בימים האחרונים נזקקת לקבלת עירוי של טסיות על בסיס יום יומי. היום ירידה חדה וקריטית במיוחד, ל- 2,000, יממה לאחר קבלת הטסיות האחרונה. קיבלה מנה אחת של טסיות, ואמורה לקבל בשעות הקרובות מנה נוספת. האם הירידה הכל כך חדה יכולה להיות פועל יוצא של הטיפול? האם התופעה ידועה ומוכרת?
בנוסף, סובלת מצמרמורות קשות בשעת קבלת הטסיות, ואפילו הכנה של סטרואידים קודם לכן לא עוזרת. התופעה מוכרת לכם?
בנוסף, סובלת משטפי דם קשים מאוד וכאבים חדים באזור הפיק ליין. זה מצב טבעי? הרופאים הרגיעו מעט ואמרו שאין זיהום. יחד עם זאת, נמצא קריש דם שהוצא אתמול.
לא פשוט...
צרור תודות ענק, על הכול.
שלום רב,
האם הפרוגנוזה למי שחלה בנ״ל , ונשארו שאריות מחלה לאחר r-chop ,ומקבל טיפול קו שני הם פחות טובים? בעלי קיבל טיפול בדיהפ ומדדי הכליות עלו, זה אומר שיהיה לו קשה יותר לעמוד בהשתלה?
אנחנו מאד מודאגים , בבקשה תשובתך המהירה
שלום
אבא בו 63 ברקע סוכרת - אחרי ניתוח לב פתוח
אובחן חולה cll
לפי תתשובות ct ישנה לימפואדונפאתיה לא bulky מפושטת
טחול 18 ס"מ
לאחרונה החמרה בבדיקות מעבדה עם התפתחות אנמיה וטרמבוציטפניה כמו כן ירידה באלבומין
המוגלובין וטסיות במגמת ירידה .. uric acid גבוהה
לציין hb core חיובי !
נשלח ל Pt ct ואז מחליטים המשך
עד היום לא טופל
שאלה שלי : מה הטיפול ? האם יש סיכוי שיש עוד סרטן ? למה לא מטפלים בלי שיעשה פט סי טי ? האם מצב מסוכן ? מה סיכוי החלמה ?
לום, אני בת 27 בריאה בדרך כלל, עושה הרבה ספורט ומעשנת (מנסה להיגמל).ולוקחת גלולות. עשיתי בדיקות דם ויצא לי בחריגות ככה-
גלוקוז- 103
חומצה פולית- 1.2
WBC-14.1
PLATELETS-467
NEUTROPILS- 19
LYMPHOCYTES-19
PT-1.8
MONOCYTES-1.25
אני ממש ממש ממש מפחדת.. היתי אצל רופא דם הוא היה נשמע מאוד רגוע ושלח אותי לעוד כמה בדיקות שאת התוצאות מקבלים עוד חודש ואולטרסאונד בטן... מה יכול להעיד שיש לי טרומבוציטים 467? האם יש לי מחלה? אני ממש פוחדת.. בקשה תעזרו לי. חושבת רק על זה ומפחדת שיקרה לי משהו... בקשה..
ברצוני לשתף באיזשהו סיטואציה שאנו עוברים כרגע במשפחה ולקבל איזשהו אור מפרופ בן יהודה ואף ממטופלים שאולי יוכלו לעזור לי. (מתנצלת על אורך ההודעה)
אמי היקרה אובחנה בלימפומה מסוג לא הוג'קין. אינני יודעת את ההגדרה המדוייקת אך מהסוג הלא אגרסיבי. הומלץ לה טיפול R chop לחצי שנה (פעם ב3 שבועות) השבוע היה הטיפול הראשון.
אני התארסתי ואמורה להתחתן בעוד 3 חודשים. מאחר ואמי היא אשה חזקה ואופטימית היא ישר יצא בהכרזה שלא דוחים את החתונה, וגם דעות בני המשפחה היו שאין טעם לדחות את החתונה מאחר וזהו משהו שיחזיק אותה במצב מרומם מאחר והיא מאוד מצפה לזה(אציין שגם אני אינני בריאה והיא מלווה אותי בשנים האחרונות בדאגה בכל הטיפולים שאני עוברת ולכן מתרגשת מחתונתי)
לכן, למרות החששות התחלתי בהליך ארגון החתונה ואף קבעתי תאריך לפי חישוב שהוא יהיה שבועיים אחרי הטיפול הרביעי במספר.
השבוע אני צריכה לתת לאולם תשובה סופית לגבי התאריך אך אני מאוד חוששת שמא אמא שלי לא תרגיש טוב בגלל הטיפולים וגם שזה עשוי להיות לה מסוכן כל כמות האנשים הצפויה להיות עם מערכת חיסונית חלשה.
בני המשפחה טוענים שדחיית מועד החתונה יעציב אותה מאוד ושמומלץ להשאר בתאריך הזה ושהיא חזקה ותהיה בסדר בחתונה והכל יהיה טוב)
לצערי אני יודעת שבכימותרפיה אי אפשר לדעת איך הדברים ישפיעו.
אינני יודעת מה לעשות: החששות שלי מצד אחד הן שהגוף שלה יהיה ממש חלש והיא לא תוכל להנות מהחתונה, שתופעות הלוואי יהיו קשור ושמערכת החיסון תהיה חלשה וזה עשוי לסכן אותה (למרות שתזמנתי את המועד לאחר היום ה14) מצד שני דחיית החתונה תוריד אותה מורלית ושחס וחלילה המצב יחמיר לאחר הטיפולים
פרופ' בן יהודה , אשמח לשמוע מנסיונך מה התהליך הצפוי במהלך תקופת הטיפולים ומה דעתך בנושא , וגם אם יש מטופלים שיוכלים לספר על נסיונם מטיפול דומה.
תודה רבה,
בעלי קיבל את הטיפול הנ״ל למשך 24 שעות, ואח״כ ציטרבין ל-3 שעות, בבוקר שלמחרת פיתח קוצר נשימה די כבד, וכן עלו מדדי תיפקודי הכיליה, כמובן שטופל בהתאם, ( עדיין מאושפז) 1 .האם זו תופעה ידועה?
2. המנה השנייה של ציטרבין מעוכבת עקב קוצר הנשימה, האם לא פוגע ביעילות הטיפול?
3. מועמד להשתלה עצמית, מאד מודאגת ומוטרדת, מהטיפול של ההשתלה, זה לא מאד מסוכן לגבר בן 60+?
יעילותם מוטלת בספק עקב הטיפולים הכימותרפיים.
יש לציין כי כרגע ספירת הנויטרופילים שלי עומדת על 400, ועד כה הייתה סביב ה1000.
אני כרגע אחרי קורס שלישי של abvd.
בנוסף, מתחיל ללמוד בטכניון בסיף אוקטובר ואני קצת חושש מהכיתות העמוסות בחיידקים. איך ניתן לדעת שהחיסון ״תפס״ ואיך להוריד את הסיכון להידבק בכל זאת?
תודה.
אנטון.
שלום פרופ דינה.
לאחר שגילו לי FL GRADE 1 אני צריך להחליט עם הרופאה איזה טיפול לעשות.
BR או CHOP R .קראתי כל מיני מאמרים לפה ולפה וקשה לי להחליט איזה טיפול להתחיל. את יכול במספר מילים להסביר לי מתי משתמשים בכל טיפול ומה המלצתך?
אני בן 47 משקל 73 , הבנתי שיש גם שיקול של גיל
אשמח לתשובתך בהקדם, אני אמור להתחיל טיפול בתחילת השבוע הבא.
נ.ב
את עושה עבודת קודש, תודה רבה על כל פועלך בתחום!