לפרופ' דינה בן יהודה, ברכותי על היבחרך לרופאה מצטינת.כבר ידענו והרווחת את זה ביושר... אני מטופלת ותיקה במיאלומה הנפוצה מיולי 2009. כעת אני אחרי 7 מחזורי קיפרוליס. בתחילה טופלתי לאחר תקופת הפוגה, ברבלימיד25 הigg ירד יפה מ-4650 ל-2480, אבל גרם לפריחה על כל הגוף.הטיפול נפסק. נעשה עוד נסיון יומי אבל גרם לגירוד. הרופא העביר אותי ל "בילויי הקיפרוליס" פעמיים בשבוע עירוי+רעל. כעת הטיפול כבר לא מוריד את החלבונים=סרטנים לאחרונה הגיע ל2014. אני פשוט מרגישה רע לאחר הטיפולים! אני בת 77 ומתמודדת גם עם סכרת ואיסולין. שאלתי:מה יקרה אם הטיפול יפסק? לפחות לפרק זמן. ברצוני לתת לגוף להתאושש ולהמשיך לתפקד ולחיות. הטיפול הזה הוא הקשה שחוויתי עד עכשיו, עברתי תלדמיד,ולקייד רבלימיד וכו.. בלי השתלות למזלי!
בהרצאותיך שמעתי שאין להרוג את התא האחרון של המיאלומה. האם השתנו הפרוטוקולים? נכון 1600 igg זה יותר טוב אבל זה מה שיש...המון תודות להתיחסייך למטופלים הנבוכים המבולבלים התועים וכו.
בשנות ה 60 לחיים.מזה כשנה חולה במחלת ריאות פיברוטית IPF. מטופלת בofev. כבר 4 חודשים יש לי כאבי תופת בגפיים התחתונות בדיקות דם של מגנזיום ומלחים תקינות. אקו לב תקין למעט לחץ דם ריאתי מוגבר קלות.
ירדתי במשקל 15 ק"ג. !!!. אין לי תיאבון. יש לילות שאני קמה עם זזיעה מוגברת. ליקטתי מהבדיקות דם האחרונות ערכים מחוץ או מתחת לטווח. g/dl HB 11.5 K/ul WBC 16.9 g/dl MCHC 31.5 %LYM % 16.5 K/ul NEUT.abs 9.6 K/ul PLT 602 אוריאה 99 קריאטנין 2.16 סודיום 134 אלבומין 2.8 בילירובין ישיר 0.07 ALK 111 CPK 11 LDH 406 CRP 14.2 ESR 122 TSH 1.87 צילום חזה ללא תסנין. אין חום. שתן כללי+תרבית תקינות. סי טי חזה מצביע על מחלת ה IPF ללא שינויים מיוחדים. מה דעתך - האם מתפתחת לה מחלה דם מישנית ?
פרופ׳ יקרה
מאחר ונשארו עוד בלוטה בצוואר ובבית השחי, והיתר נעלם האם הפרוגנוזה טובה להחלמה אני ממש הרוסה, כאמור מקבל עכשיו רייס לאחר 6 טיפולים של אר צופ מבטרה היתה נסיגה משמעותית ביותר, אבל לצערי לא עד הסוף , אז לפי הניסיון שלך אודה לך אם תוכלי לתת לי מענה
תודה רבה
הלני
שלום פרופ׳ יקרה, בעלי חולה בלימפומה מסוג dlbcl, קיבל ארצופ מבטרה 6 טיפולים ולצערינו הרב, נשארה עוד בלוטה בצוואר וגם בבית השחי, קיבל טיפול אחד של רייס וכתוצאה מכך ירדו הטסיות האם זה צפוי? מקבל כעת עירוי של טסיות , כמה זמן לוקח להתאושש? ובכלל אני ממש שבורה מהסיפור שלא נעלמה המחלה לאחר טיפול ראשון האם הפרוגנוזה טובה?
מודה לך מאד
שלום רב
מזה שלוש שנים מאובחן בלימפומה מסוג מרג'ינל זון
נמצא רק במעקב מידי חודשיים שלושה, בדיקות יציבות wbc ולימפוציטים גבוהים מלבד זה הכל תקין מלבד טחול מוגדל קלות.
בבדיקות הדם האחרונות כל הפרמטרים נכנסו לתחום הנורמה.
כלומר אם בעבר היו לי wbc 16,000 לפתע זה נהיה 8,000 וכך שאר הפרמטרים שהיו גבוהים לפתע קטנו לטווח הנורמה.
אני ממש מוטרד כי אני לא יודע אם זה טוב או לא והביקורת שלי רק בעוד שבועיים
שלום,
אמי אובחנה לפני כשנה עם מיאלומה נפוצה.בת 67 עבר רפואי תקין.
1. עברה שני קווי טיפול ללא שינוי במדדים/ללא הצלחה: וולקיד בקו הראשון וכן רבלמיד בקו טיפול שני.
2. לאחר 2 סקירות CT - אין פגיעה גרמית.
3. ספירה שרשראות קלות עמדה תוך כדי הטיפולים הטיפול על כ-2,000 .כיום לאחר חודש הפסקה (לאחר כישלון שני קווי הטיפול) הערכים עלו ל-3,400 .
4. עברה שני ביופסיות של מח העצם - נאמר לה שמתפקד בכ-20% .כלומר פגיעה מוערכת של 80%.
5. במהלך הטיפולים סבלה מתופעות לוואי קשות.כיום לאחר הפסקה של חודש נעלמו כל תופעות הלוואי ומרגישה טוב מאוד.
ולשאלה.. - מה בעצם אוצר כל הפירוט הנ"ל?איך ממשיכים? האם יש עוד קווי טיפול אפקטיביים?מה לגבי התרופות החדשות שפורסם כי אושרו ע"י ה-FDA בחודשים האחרונים.
ולסיום-האם יש סיכוי שמדובר פה במשהו אחר שנראה כמו אבל זה לא זה..?
תודה.
דורון
שלום דוקטור יקרה
הנני חולה במחלת הלופוס. בשנה האחרונה מופיעות לי פורפורות על הידיים וגם במקומות אחרים בגוף. האם יש סיבה לכך? האם חלילה מצביע על סרטן או טרומבוציטופנייה? עלי לציין שרמת הטסיות בבדיקת דם תקינה. ההמוגלובין היה נמוך 10.5 וכדוריות הדם הלבנות היו נמוכות וגם האדומות. היה לי חוסר ברזל עקב ניתוח מעקף קיבה האם יש קשר או שזו מחלה אחרת בפני עצמה. אשמח לתושובת למייל שלי.
שלום רב,
אני היום אחרי 5 שנים של השתלה מאחותי בעקבות AML כבר בערך 9 חודשים שאני סובלת מאף סתום ואוזניים אטומות טופלתי בהרבה מאוד תרסיסים סטרואידים לאף וכן בכדורים נגד אלרגיה ואנטיביוטיקות אשר לא הביאו לשיפור לפני כחודש וחצי רופא א.א.ג שלח אותי לביופסיה של הנאזופרינקס בלוע האף והתשובה של הפתולוגית היתה כלורומה בדיקות הדם תקינות לחלוטין וגם בדיקת מוח העצם שעשיתי עכשיו תקינה אבקש את חוות דעתך לגבי מצבי אני מאוד מודאגת ההשתלה הצליחה והרגשתי שחזרתי לחיים נורמליים ופתאום הופיעה כלורומה שכנראה התחילה לאחר כארבע שנים וארבע חודשים מההשתלה האם זה מבשר על חזרת המחלה חלילה ומה קורה עם השתל של אחותי במילים פשוטות מה הלאה??
תודה לתשובתך המהירה
פרופ' בן יהודה יקרה,
אמי, בת 69, עם AML שהתפתח מ- MDS. ממתינה לכימותרפיה בפרוטוקול 7+3. כרגע אין מקום במחלקה. הובהלה הבוקר למיון עם המוגלובין 4.5, ואנחנו פשוט בפאניקה. האם המדדים הכל כך נמוכים מעידים, חלילה, שכבר לא נותר זמן לטיפול? האם יש עדיין מקום לתקווה? אנחנו על סף יאוש...
תודה רבה על התשובה המעודדת. היא איננה מדממת לעת עתה. קיבלה אתמול שתי מנות דם וטסיות.
כרגע אין מקום פנוי במחלקה ולכן הטיפול (7+3) נדחה. החשש שלנו הוא שההמוגלובין הנמוך בצורה קריטית, 4, שלושה ימים בלבד לאחר קבלת שתי מנות דם, מעיד על עלייה משמעותית במספר הבלסטים ועל החרפה של המחלה. אנחנו צודקים? אם במשך הזמן הקרוב לא יתפנה מקום במחלקה, האם אין פירוש הדבר, חלילה, שהבלסטים ימשיכו להשתולל ושנגיע אל נקודת האל חזור שלא תאפשר קבלת טיפול?
תודה רבה וגדולה על תשובותייך: תמיד מהירות, מקצועיות, אדיבות ונותנות זיק של תקווה.