היי פרופ בן יהודה,
היתה לי לימפומה תאי בי גדולים במעי הדק. עברתי את כל 6 הטיפולים (ארצ'ופ). ב-18 באפריל היה הטיפול האחרון. ב-7 ביוני היה הפט סיטי שבו נאמר "אין מחלה פעילה".
השאלה שלי היא האם זה נורמלי שעדיין יש לי חולשה נוראית, בעיקר ברגליים, סחרחורות ואנמיה (אני מקבלת ברזל לוריד אחת לשבוע. נכון לעכשיו קיבלתי 5 פעמים, כל פעם 100 מלל). בנוסף, כאבים חזקים מאד בגב התחתון ובכפות הרגליים. (כאבי הגב התחתון ובכפות הרגליים החלו אחרי הטיפול האחרון ומקשים עלי מאד בהליכה ובתנועה).
כאמור, מאז הטיפול האחרון עברו יותר מארבעה חודשים, ואין שיפור משמעותי. החולשה הזאת בעיקר מאד מטרידה אותי. אבל גם הכאבים. כל מה שתארתי מפריע לי מאד לתפקד בצורה נורמלית. אבל מה שיותר מטריד אותי זה, האם אלו סימפטומים של מחלה, או שזה נורמלי לתקופה הזאת שאחרי הטיפולים? (כאמור, עברו יותר מ-4 חודשים).
תודה תודה!
תודה רבה!
אני מנסה ללכת (צעדות איטיות ביותר). הרעיון המקורי היה ללכת כל יום שעה. אבל בפועל זה הרבה יותר קשה. יוצא לי ללכת בערך פעמיים שלוש בשבוע במשך כחצי שעה. אם אני הולכת יותר זמן, אז זה כולל מנוחה בדרך.
זו הכוונה לפעילות גופנית מבוקרת?
או שאני צריכה יותר?
בן 68 חולה cll. מזה למעלה מחודשיים סובל מכאבים בגב העליון משמאל. ליתר דיוק הכאבים הם באזור הצלעות באמצע הגב. המקום אינו רגיש למגע אלא זהו כאב פנימי כשאני מזיז את הגב לצדדים. במנוחה מלאה אין כאבים אבל בשיעול או התעטשות כן. החשש שלי הוא מגידול כלשהו באזור זה. מה עושים?
תודה
שלום,
אני בן 65 מזה שמונה שנים חולה multiple myeloma , עברתי השתלת מח עצם לפני מספר שנים, בהצלחה. לאחר מכן, היו מספר טיפולים ב2 תרופות שהפסיקו להשפיע. לפני מספר חודשים קיבלתי קרפילזומיב עם קיפרוליס, לאחר מכן תפקודי כבד עלו מאוד היו בצקות חולשה, כאבי ראש, וסחרחורות. בטן נפוחה.
בזמן האישפוז בוצע ביופסיית כבד מצ״ב התוצאות בתמונה למטה.
הרופאים אומרים שהמיאלומה התפשטה לכבד ושאני צריך לעשות טיפולי כימותרפיה יש לציין שלאחר העלייה בתפקודי כבד הפסיקו את כל התרופות כעת אני לוקח סטרואידים במינון גבוה , אבילק ופוזיד. ומרגיש הרבה יותר טוב. האם יכול להיות עמילאודיזיס לפי התשובה של הביופסיה? איזה עוד בדיקות לבקש לפני שמחליטים לעשות כימותרפיה? תודה מראש
בבדיקה הנוכחית הודגמה קליטה פתולוגית ובעוצמה 7.5 SUV max בקונגלומרט בלוטות לימפה בשורש
המזנטריום (הקונגלומרט הגדול כ 10X4.5 ס"מ )
ברטרופיטונאום (בקוטר עד כ 2.5 ס"מ) ובשער הכבד (בקוטר עד כ 2 ס"מ)
חשוב לציין שהתהליך נצפה ללא הפרדה ברור לאיברים הסמוכים ללבלב
קשריות לימפה פעילות בקוטר כ 2.3 ס"מ באגן מדיאלית וקדמית לאצטבולום וקשריות לימפה
עד 1 ס"מ במפשעה דו צדדי
קשקיות לימפה זעירות אחדות בקוטר 1 ס"מ הודגמו גם בצואר תחתון דו צדדי ובאזור הסופראקלויקולרי.
קליטה קלושה בלבד הודגמה בקשריות לימפה אחדות עם שער שומני בבית שחי דו- צדדי, בקוטר
המקסימלי עד כ 1.5 ס"מ.
קליטה הומוגנית הודגמה באורי הטחול שווה לזו שבאזורי הכבד.
הטחול הודגם במשרעת של 16.9 ס"מ.
קליטה מודגשת דיפוסית הודגמה באזור השלד- שמעול מח עצם ריאקטיבי? הסננה של המחלה הבסיסית?
לקורלציה עם ביופסית מח עצם.
פרט לכך ללא ממצאים היפרמטבולים פוקליים ברורים בריאות, בכבד, באדרנלים ובשלד.
על פי ה CT הודגמה הצללה בסגנון "זכוכית חלב" ב RUL בקוטר 1.3 ס"מ , הדורשת מעקב.
2 נגעים היפודנטיים כ 0.7 ס"מ בכבד, ללא קליטת יתר בתוכם.
בספק הודגמה הרחבה קלה של המערכת המאספת של הכליה משמאל, ללא עדות להידרונרוזיס מימין.
לסיכום:
עדות ללימפאדנופתיה וואבילית בעיקר מתחת אבל גם מעל הסרעפת, כמתואר.
שינויים קלים במח עצם- דרושה קורלציה עם ביופסית מח עצם.
הצללה ב RUL למעקב
פרט לקח ללא ממצאים משמעותיים לציון.
לקורולציה קלינית והמשך ברור וטיפול, מעקב וביקורת בהתאם
פרופ׳ בן יהודה שלום רב, כתבתי לך בעבר, בעלי בן 67 חלה לפני כחצי שנה בלימפומה dbcl, קיבל 6 טיפולי ארצופ מבטרה, נשארה שארית מחלה בצוואר ובבית השחי, היתר נעלם, מקבל את הטיפול הנ״ל , אני ממש שבורה ובוכה כל הזמן, הרופא הסביר שהשתלת מיח עצם מאד מסוכנת בגיל שלו , אז מה עושים? יכולים להבריא בלי השתלה, בבקשה תשובתך המהירה
שלום ,
ביתי בת 14 . בבדיקות דם ההאחרונות טסיות בסביבות 60K. עשינו בדיקות חוזרות ועדיין זה מאוד נמוך. לאחר בדיקות במיון של שניידר נאמר לנו שהכול תקין מלבד טסיות. מומלץ לחזור לבצע בדיקות דם בעוד שבוע.
1. האם היא צריכה לעבור בדיקות נוספות (יותר מפורטות)? מה דעתך ?
2. האם את מטפלת בחולים טרומבוציטופניה ?
תודה מראש
מקווה שהגעתי לפורום הנכון -
האם יש סיכון כלשהוא בהסרת שיער בלייזר (בכל הגוף) לחולה בפוליציטמיה ורה?
הסרת שיער בליזר צריכה להיעשות במסגרת מכון בעל אישור של משרד הבריאות במיכשור שעבר את אישורי המשרד
במידה והמכון מאושר והמיכשור מאושר - אין סיכון בשום איזור בגוף?
עוד שאלה -
אני נוטלת אספירין, האם זה יכול להיות בעייתי בזמן טיפול להסרת שיער?
תודה רבה