שלום, לפני כמה ימים כששאלתי אותך מה ניתן לעשות אם המחלה עדיין פעילה , אמרת שניתן הרבה מה לעשות, אני ממש מוטרפת מדאגה אולי בכל זאת תכתבי לי למה התכוונת בתשובתך הקודמת
תודה
שלום פרופ'
בעלי בן 57 ביצע US צוואר ותירואיד עקב מישוש של גוש בצוואר,
להלן התוצאות:
בלוטת רוק התת-לסתית משמאל הודגמה תקינה,
מתחת ללסת התחתונה משמאל הודגמה בלוטת לימפה מוגדלת ענקית כ-5.4 ס"מ במראה סונגרפי יחסית שפיר.
הודגמו מספר בלוטות לימפה מוגדלות אך יותר קטנות במראה סונוגרפי תקין.
בצוואר הקדמי משמאל מספר בלוטות לימפה מוגדלות עד כ-3.8 ס"מ במראה סונוגרפי תקין,
בלוטת רוק התת לסתית מימין הודגמה תקינה
מתחת ללסת התחתונה מימין לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות.
בצוואר הקדמי מימין הודגמו מספר בלוטות לימפה מוגדלות עד כ-1.2 ס"מ, במראה סונוגרפי תקין.
האיסטמוס בעובי גבולי כ-0.4 ס"מ
האונה הימנית מוגדלת כ-6.4X1.6X2.2 ס"מ
בחלק הימני של האיסטומוס קשרית היפו-איקואית סולידית כ-0.4 ס"מ בעלת גבולות חדים
האונה השמאלית מוגדלת כ-4.5X2.2X1.8 ס"מ תקינה.
אני בחרדה קשה, מה זה אומר?
איך מתקדמים?
לתשובתך המהירה אודה מאד,
שלום ,
בן 70,סובל ממיאלומה זוחלת, במעקב חצי שנית, כבר 3 שנים.
תוצאת בדיקת צפיפות עצם,בחוליות החודש T=-1.8, לפני 4 שנים T=-0.4 (הרעה 1.4)
שאלותי:
1.האם הירידה בצפיפות העצם שלי, נובעת מהזדקנות או התקדמות המיאלומה,יש אפשרות לבדוק זאת?
2. האם שימוש ב VITA CALּ+D ,יכול לסייע בעיכוב הירידה בצפיפות? ו/או בבניית העצם, כלומר שהצפיפות תשתפר?
3.האם ישנם טיפולים,ו/או כדורים אחרים, שיותר מומלצים ובלי תופעות לוואי ,כדי לשפר את צפיפות העצם? (אני בטיפול שיניים ארוך כולל השתלת שתלים והבנתי מקריאה שמשפחת הביספוספונטים מסוכנת לטיפולים אלה).?
4.כאמור,אני רק במעקב בנוגע למיאלומה, אולם רוצה מאד לשפר את צפיפות העצם שלי ללא קשר לטיפול במיאלומה במצבה הנוכחי.אני עוסק בספורט אירובי גם בתרגילי כוח נגד משקל גוף שהבנתי שהם מומלצים לחיזוק העצמות ומומלצים גם לסובלים מאוסטאופורוזיס?
אודה מאד עבור כל הסבר,עצה,המלצה, הפניה למקורות מידע
המון תודות מראש
אבי
איזו בדיקה נדרשת (צילום?) כדי לוודא האם הירידה בצפיפות העצם, באזור החוליות,נובעת מהזדקנות או מהתקדמות המיאלומה?
שלום לך
הפורום מיועד לדיון בנושא ממאירויות המטלוגויות.
בברכה,
מרכז המידע