שלום פרופ',
אבא (67) עבר לפני כחודש וחצי השתלה עצמית עקב מיאלומה. תאי האב נקלטו בהצלחה, אבא מרגיש טוב מאוד. רצינו לשאול האם בהינתן התוצאות הבאות עדיין יש לשמור על משטר קפדני של "עוצר יציאות" למקומות מרובי אדם, איסור על אכילה במסעדות וכד':
HB: 12.1
NEUT: 4.3 50%
LYMP: 3.08 34.8%
EOS: 0.19 2.1%
MONO: 1.14 12.9%
BASO: 0.02 0.2%
PLT: 113
תודה רבה.
לאחר 2 בדיקות של ספירת דם כדוריות דם לבנות 13.800 הרופא שלי שלח אותי להמטולוגיה.
היו ם לאחר קבלת תוצאות ספירת דם ירידה של הכדוריות 10.900 ללא שום טיפול.
האם עדיין כדאי לפנות להמטולוגיה.
CRP תקין לחלוטין. תודה על תשובתך
שלום רב!הנני בת 38 בהיריון שבוע 34בבדיקת דם נמצאה נוכחות גבוהה של ״תאים צעירים
immature granulocytes 0.34
immature granulocytes% 4.60
בהריון יכול להיות שינוי בתמונת הדם עם הופעה של צורות צעירות יותר של התאים הלבנים.
תודה רבה על תשובתך המהירה..
כלומר איני צריכה לחשוש שחלילה משהו לא בסדר?
זה תקין?
מצ״ב המשך תוצאת בדיק דם לבדיקתך
שלום רב
איל אני מוחקת תמונה שהעליתי
היי שמי כוכי שניידר בתי ליהי שניידר לאחר בדיקות מורבות אובחנה במחלקה ההמטולוגית בהדסה במחלת הזאבת כשעל הפרק היה חשד ל MDS בנוסף לליהי יש אבנים בכיס מרה .
לאחר ביקורת בראמטולוגית תל השומר קיבלה אישור לניתוח בביקור היום אצל רופא הכירורג נאמר לה כי החשד של ה MDS עוד עומד על הפרק ועד שלא יקבל אישור מהמטולוג לביצוע הניתוח הוא איונ מנתח וזה בסדר.
שאלתי היא אם לאחר אישפוז אצלכם איבחנתם את מחת הזאבת למה הנושא של ה MDS עוד עומד ביכלל על הפרק ואיך ניתן לשלול אותו באופן חד משמעי!!!
אודה על תשובה מהירה
תודה מראש
כוכי שניידר
שלום,
הרגשתי בבלוטת לימפה נפוחה בצוואר, ופניתי לרופאת משפחה. לאחר מספר בדיקות דם היא הפנתה אותי לרופא כירורג אשר מיד אמר שהוא רוצה להוציא את הבלוטה ולערוך ביופסיה. זאת לאחר שהוא מישש את הבלוטה בצוואר ואמר ש"הבלוטה חולה". שאלתי ממה זה יכול לנבוע, הוא לא פירט יותר מדי, אך אמר שלימפומה יכולה להיות אופציה.
ערכתי את הביופסיה וזאת התשובה שקיבלתי, הייתי שמח לשמוע מה זה בדיוק אומר. (לפי הבנתי את מה שכתוב בפענוח, זה לא לימפומה)
Marked as "Cervical Lymph Node Excision"
- Sections of fibrous tissue with scattered lymphoid follicles. Focal eosinophilic infiltrates
- Immunostaining:
- CD30, isolated medium sized cellsm very weak membranous staining. CD 15 (-).
- CD20,CD3, Bcl-2, highlight follicular structure.
- Lymph node replacment by near normal connective tissue, with residual lymphoid follicles.
- No clear evidence of lymphoma.
- Extensive serological workup is needed to exclude viral etiology.
תודה רבה,
עמית
האם טופלת בעבר ב-UV? תחושת הבעירה ברגליים יכולה להיות חלק ממחלת העור אבל כדאי גם לבדוק אפשרות שמדובר בפגיעה בעצבים היקפיים מה שנקרא נוירופתיה שיכולה כן או לא להיות קשורה למחלת העור. אני מציעה שתתיעץ קודם כל עם הרופא שמטפל בך ב-CTCL ותשאל אותו אם האפשרות הזאת באה בחשבון ובמקביל תפנה לנוירולוג.
שלום פרופסור בן יהודה,
ראשית תודה רבה על המענה ועבודת הקודש בפורום הזה .
אבי בן 84 ( ברקע מחלות , לחץ דם, קוצב לב )
אובחן בתחילת אפריל עם לימפומה LCL מופשטת מאוד ע"פ PET CT
וכמובן נלקחה ביופסיה לאבחון.
מטופל כבר טיפול מס'5 בכימוטרפיה צ'ופ בישלוב ביולוגי מבטרה אחת ל- 3 שבועות באופן כללי המגלובין ובדיוקת דם תקינות / סבירות למצבו. ( מקבל מינון של חצי מפרוקטוקל טיפולי רגיל )
אחרי טיפול 4 נעשה PET CT חל שיפור הטבה במחלה אבל עדין נמצא במחלה המשעות הגדיולים קטנו .
בטיפולים הראשונים אבא היה ישן וסבל המון מכל התופעות של הכימו שלשולים חולשה עצירות בחילות וחוסר תאבון ירידה במשקל ועוד
לאחר הטיפול ה- 3 התחיל לאכול וחזר לעמו והיה ללא כאבים .
לצערי פתאום אחרי הטיפול ה-5 חלה נסיגה משמעותית וחזר למצב של חוסר תאבון חולשה והכאבים חזרו. ( אושפז ל- 3ימים עקב דימום ביטני בוצע אנדוסקפיה חשש לקחת ביופסיה בגלל התפוררות ושוחרר אחרי בדיקות דם תקינות )
שאלתי האם זה הגיוני או מקובל אחרי נסיגה ושיפור במחלה שוב אחרי 2 טיפולים חזרה למצב הקודם הראשוני של כאב חוסר תאבון וחולשה ?
מה עושים במקרה כזה ?
כמובן אנו דואגים לעדכן את ההמטולוג המטפל .
תודה מראש על כל המלצה
שלום פרופסור בן יהודה
לפני כ-5 שנים התגלה אצלי אסנשיאל טרומבוציטוזיס לאחר בדיקות gak2 ופעמיים בהםרש של שנה בדיקת מח עצם ללא שום ממצאים ובדיקות מח העצם מראים ריבוי תאי מגה טוצריון.
התחלתי מזה חצי שנה ליטל אספרין 75 פעם ביום אך רמת הטסיות לא ירדה מהממוצע שלי 750000 ל800000.
בנוסף בזמן האחרון אני חובה כאבים ברגלים והידיים שאני מתעורר משנה מעיין שרירים רפויים וכאב בניסיון לזוז למשל כדקה
1. האם אני צריך לשנות מינון/סוג תרופה
2. האם יש קשר לכאבים
תודה וסליחה על הארוך