פרופסור בן יהודה שלום, אני בהפוגה למעלה מ3 שנים לאחר השתלת מח עצמית (הודגקין).
רציתי לדעת מה הסיבות הטבעיות הגורמות למדד הldh לעלות? ההמטולוג שלי אומר שכל עוד הוא בטווח הנורמה אין צורך להתעסק בזה, אבל בבדיקות הדם המדד משתנה, עולה, יורד (בתחום הנורמה) וזה מלחיץ אותי.. הייתי שמחה לדעת אם יש סיבה שגורמת לו לעלות כמו תזונה נניח?
תודה מראש ושבוע טוב
תודה רבה פרופ'.
שאלה נוספת - לאבי גילו את המחלה לפני כחודשיים MDS מסוג 5q.
עד לפני חודש הוא הרגיש סמפטומים של אנמיה וכשקיבל מנות דם חש בטוב - "כמו חדש" לטענתו. הוא נוטל כבר חודש רבלמיד ומרגיש לא טוב - היה פעמיים במיון בגלל ספירות דם מאוד נמוכות, בפעם הקודמת שאושפז גם היו לו שיעולים (בלי ממצא בצילום ואו דלקת) פצע דמויי הרפס בשפה התחתונה וחום 38.
לא נמצא שום דבר - ולאחר קבלת מנות דם - שוחרר לביתו.
אבי השתחרר עם המוגלובין של 8.4 והרגשה של חולשה, אין לו כח כמעט לעמוד, שלא לדבר על לצאת מהבית.
האם כל סימפטומים אלו יכולים להיות תופעות לוואי של התרופה רבלימיד? הוא מרגיש שעולה לו החום ושיש לו רעד אך זה עובר אחרי שעתיים, מה גם שכשהלך למיון בעקבות תחושות אלו - לא נעשה טיפול שמעבר לצילום חזה ובדיקות דם כך שאבי מעדיף לא ללכת למיון כשיש לו חום.
התור לרופא שלו רק בעוד שלושה ימים וכתוצאה מכל מה שקרה הוא מאוד מודאג ועצבני (אפשר להבין אותו).
האם אלו אכן תופעות לוואי של התרופה?
האם זה יהיה כך לאורך כל זמן נטילת התרופה?
האם אפשר להבריא מהמחלה הזאת?
האם זאת תרופה שלוקחים לאורך שנים ומתנהלים ככל מחלה כרונית ?אחוז הבלסטים שנמצאו הוא 15% במח העצם ו - 2% בחוץ. מהי רמת הסיכון? האם יוכל לחיות עם המחלה עוד שנים טובות?
תודה מראש, אני מאוד מודאגת ...
שלום, הינני מאובחנת במחלת לימפומה נון הודגקין ועוברת טיפולים כימותרפיים.
הנוהל לפני כל טיפול הוא לעבור גם צילום רנטגן
שאלתי היא אם זה משהו שזכותי לסרב לו ? או שמא אני מחוייבת אליו בהסכמה לטיפול ?
נועה
בוקר טוב
אמי בת 68. חולה ב CLL. עברה 6 טיפולים ביולוגים בבי"ח מאיר. נמצאת כבר אחרי 4 חודשים אחרי, ללא כדורים , מגיעה לביקורת כל שלושה חודשים.
לפני חודש, קיבלה פריחה בשני הרגליים, הרגלים נהיו אדומות מאד, הפריחה התפשטה על הרגלים. (בהתחלה חשבה יתושים, אבל מסתבר שלא.)
רופא המשפחה נתן לה , אפלומיצין ו- טלפסט. שתתה ועבר .
עכשיו שוב קרה , אבל, הפריחה בידיים.
שאלתי היא - ממה זה ? זה קשור למחלה ? לטיפולים ? ממה זה נובע?
תודה מראש.
היי
קיבלתי פיענוח של CT בטן,
אשמח לקבל הסבר:
בדיקת US של הבטן העליונה : ======================== פענוח על פי צילומים . הכבד בעל גודל ומרקם תקינים, לא הודגם ממצא פוקלי חשוד . כיס המרה בעל דופן וגודל תקינים ולא הודגמו אבנים בתוכו . דרכי המרה תוך וחוץ כבדיים לא מורחבות . הלבלב מוגדל, מרקמו בלתי אחיד עם אזורים תת הדיים , בראשו גוש בגודל כ 3 ס "מ , ללא הרחבת צינור הלבלב. הסננת שומן סביב הלבלב ונצפו בלוטות לימפה רטרופריטוניאליות . הטחול מוגדל, אורכו כ 5.16 ס "מ , מרקמו תקין . שתי הכליות בעלות גודל, מיקום וצורה תקינים . אין עדות לאבנים או להידרונפרוזיס . אין עדות לנוזל חופשי בחלל הבטן . לסיכום : תהליך בלבלב כמתואר. המשך בירור בהקדם . בשלב ראשון לבצע CT בטן
שלום רב אמי חולת AML
בוצע השתלת מח עצם מתורם זר כלומר מדודה שלי .
בהתאמה של 9/10
היום שבועיים לאחר 5 שבועות לאחר ההשתלה כדוריות הדם הלבנות גבוהות מהצפוי
מה זה אומר
והאם זה קשור לכך שהמחלה לא נעלמה
תודה
שלום פרופ',
התגלתה אצל אבי, בן 70, מחלת MDS מסוג 5q לפני כחודשיים - בחודש האחרון הוא החל ליטול רבלמיד אך טרם מרגיש שיפור בתסמיני האנמיה.
כל פעם לפני התור לרופא המטפל הוא ניגש לבצע ספירת דם ורופאת המשפחה שולחת אותו למיון עקב תוצאות מאוד נמוכות - המוגלובין 6.
במיון הוא מקבל שתי מנות דם ומשחררים אותו, האם ייתכן שאבי זקוק למנות דם כל שבועיים ולא כל חודש כפי שהרופא המליץ? הרי כל פעם אחרי שבועיים הוא מתחיל להרגיש רע ואפילו טען שאין לו כח לצאת מהבית (לא יצא שבועיים מהבית).
שאלותיי-
1. תוך כמה זמן הרבלמיד אמור להשפיע? אני מנסה לעודד את אבי ולומר לו שזה לוקח זמן - אני צודקת.
2. האם צריך לבקש מהרופא המטפל ביקור או עירויי דם כל שבועיים ?
תודה מראש,
ליטל
בס"ד
האם דראטומאמב ודקסמטזון מספיקים כטיפול בשלב שבו המחלה בנסיגה ?
תודה רבה