אודה מאוד להסבר האם יש דרך להוכיח מעבדתית דרך הביופסיה שבוצעה שהתגובה היא לדלף של סיליקון? כירורג השד שלי ציין שאין בעיה להשאר עם קרע קופסיתי אך בתוצאות האמאראי הודגם גם מעט נוזל בצד של השתל. האם נוכחות נוזל כן מרמז על דליפה מעבר לקופסא? ואיך ניתן לקשור את התגובה שנמצאה בביופסיה בדליפת סיליקון מהשתל? בנוסף הלכתי ליעוץ המטואונקולוגי ב.דם תקינות,ובלוטה קטנה מורגשת פחות כ-1 סמ. ומאחר וביצעתי את היעוץ בבית חולים אחר ביקשו לבצע בעצמם שוב מהביופסיה את הבדיקה הפתולוגית. ושוב אני בלחץ... מה הסיכוי לטעות בתוצאה חס וחלילה לכיוון של ממאירות?
תודה
שלום רב
אימי אובחנה כחולת mds ב10/7
התבצע בדיקת מח עצם שהפתולוגיה היא-
מח עצם היפר לשוחרי כ80% עם ריבוי תאים צעירים,רובם cd71,עם c-kit של 25%עם 20%מהתאים הצעירים נצבעו לmoo ו 5% ל cd34 יש אוקי ולין דרגה 1-2/4
באבחנה מבדלת mds with trilineage dysphasia,early all with erytthhroid disffernatiation.
מאז האבחון אירועים חוזרים של זיהומים ואשפוזים עם נטור ופילים מאוד נמוכים למרות קבלת זריקות ניפוגן
הומלץ לנו על טיפול בוידזה והשתתפות במחקר שמנוהל ע״י דר רונסון בבית חולים שערי צדק לחוות דעתך אשמח
MDS היא מחלה שבה תא האב במח העצם זה שמייצר את כל שורות הדם נפגע. כתוצאה מפגיעה זו אין השלה של תאי הדם למוצר המוגמר והם נשארים במח העצם ואינם מתפקדים. תפקיד הוידזה לחנך את תאי האב להשלים את התמינות התאים ככלל אני חושבת שהצטרפות למחקר קליני היא תמיד לטובת החולה.
תודה רבה
כיצד ניתן לקבוע פגישה איתך לשם חוות דעת נוספת.
מספר שאלות חשובות לחולי מיאלומה.
1.האם מתחילים להשתמש בה גם בישראל (כשהמטופל נושא בעלות)?
2.מה הסיבה שאינה תרופת קו ראשון? סיבה רפואית? כספית?חוסר נסיון בתופעות לוואי?או שנשמרת כמאריך חיים אחרון אחרי שהגוף לא מגיב לתרופות אחרות?
3.האם יש מושג בכמה התרופה תאריך את תוחלת החיים החציונית של חולי המיאלומה?
4.האם שימוש בתרופה כקו ראשון לא תחסוך בטיפולים קשים אחרים,כולל כימו ותאפשר לחולים חיים שיגרתיים יותר?
5.חולה במיאלומה זוחלת שנמצא במעקב חצי שנתי,קראתי שיש מחשבהלהתחיל בטיפול מונע כבר בשלב זה?האם זה בדיונים?בסמכות הרופא המטפל?
אשמח מאד (וחולים רבים אחרים במצבי) אם תרחיבי בנוש
המון תודות על הפורום,העזרה,האמפטיה
בת 22, לפני שנתיים הייתה ירידה של 15 קילו במשקל והתגלו גם שתי בלוטות אחת בכל פרוטיס שעד היום לא נעלמו ומדי פעם גדלות, כרגע עומדות על כ2 ס''מ כל אחת. CT כל גופי מ2014 היה נקי, הירידה במשקל נבלמה ואין עוד בלוטות בגוף חוץ מהפרוטיס, כן יש חולשה ולפעמים תחושה של התערפלות והתעלפות. לא התאפשרה ביופסיה כי הבלוטות לא נימושות ולבקשתי החלטנו להפסיק מעקב המטולוגי באוקטובר 15 כי לא היו לו תשובות בשבילי ולא היה טעם להמשיך בביקורות.
בשל כמה קריאות של משטחי דם עם לימפוציטים אטיפים המליץ ההמטולוג על הבדיקה (לא אמר לי למה). האם היא תקינה וניתן לשלול כבר המצאות מחלה? על מה שני הערכים המסומנים כגבוהים מעידים?
פרופ׳ בן יהודה, מאחר ואת נחשבת לאוטוריטה בתחום ההמטולוגי , אודה לך אם תוכלי להסביר כיצד קורית טעות באבחנה כמו שקרתה אצל אמיר פיי גוטמן, איך בכלל עלו על זה, הרי הוא קיבל כבר טיפול כימוטרפי, זה נשמע הזוי ומפחיד, ברור שזה מאד נדיר , אשמח לשמוע את דעתך. תודה!!
היי פרופ בן יהודה.
אני היום שלושה חודשים ויומיים אחרי הטיפול האחרון (אר-צ'ופ - ללימפומה של תאי בי גדולים במעי הדק). בבדיקת דם מאתמול יצא שהפריטין שלי 4.6 וההמוגלובין 10.8. במקור, האנמיה נגרמה כתוצאה מהגידול. בפט סיטי שעשיתי בתחילת יוני כתבו שאין מחלת לימפומה פעילה. האם הפריטין וההמוגלובין הנמוכים (האנמיה) דורשים בירור נוסף לגבי הלימפומה? האם היא יכולה לחזור בתוך פרק זמן ככ קצר?
המון תודה..
היי.
המון תודה.
למעשה את אומרת שאי אפשר לייחס את החוסר ברזל הזה להשפעת הכימותרפיה?
העניין הוא שכשהיה לי לימפומה הגודל היה ברובו המכריע במערכת העיכול (במעי הדק) והדימום היה בגלל הגידול.
(ירידה בצריכה בטוח יש לי. כי אני לא אוכלת ברזל. קולונוסקפיה וגסטרוסקופיה עשו לי באוקטובר 2012 ולא היה כלום במעי הגס ובדרכי עיכול עליונות. (אם כי זה היה לפני 4 שנים). המחזור הפסיק לי בתחילת הכימותרפיה. (אני בגיל שכבר היה אמור להפסיק) וצליאק בדקו לי פעמיים ויצא תקין).
השאלה היא, כשאת אומרת בירור בכיוון של מערכת העיכול, האם יכול להיות שיש עדיין גידול במעי הדק (אותה לימפומה שהיתה)?
פרט נוסף שלא כתבתי קודם הוא שבבדיקה מה-22.5.16, (לפני כחודשיים. כלומר כחודש אחרי הטיפול האחרון) הפריטין היה 23.2. כלומר מאז הוא ירד ל-4.6.
האם זה אומר שהאנמיה היא בטוח לא מהכימותרפיה? או שאולי בכל זאת יכול להיות מהכימותרפיה? (או שכאמור, זה לא קשור בכלל?).
סליחה על כל השאלות. אני נורא מודאגת.
תודה תודה
שלום,
בת 32, חודשיים לאחר לידה. במהלך ההריון התגלה MCV מוגבר (101.7)ללא חוסר בויטמין בי 12 או חומצה פולית. כעת ביצעתי בדיקות מקיפות וישנם הרבה תוצאות שחורגות: MCV מוגבר 101.7, FREE LIGHT CH-KAPA מוגבר 31.2, FREE KAPPA/FREE LAMB מוגבר 2.64 , IgG מוגבר 1840 , טרנספרין נמוך 189 , כדוריות דם אדומות נמוכות (תמיד היה ..) 3.61, המוגלובין נמוך 11.5 , HCT נמוך 36.7 , MCH גבוה 31.8 ,MCHC נמוך 31.2 , גלובולין גאמה גבוה 22.4, אלבומין נמוך 53.8. מיותר לציין שאני לחוצה מאוד מהתוצאות ויש לי תור רק בשבוע הבא. חוצמזה אני מרגישה טוב ללא כאבים. ולאחר הרצה קטנה באינטרנט זה נראה כמו מיאלומה. מה הסיכויים שאכן מדובר במחלה ממארת?
שלום. בן 30. בעקבות ספירה לבנה נמוכה נויטרופניה של 200 ו7אחוז במשך מספר שבועות עם מספר זיהומים, אושפזתי. לאחר שלילת מחלות שונת ובדיקת מח עצם, אובחנתי כחולה mds. לא נמצאו בלאסטים בבדיקה. קיבלתי נויפוגן לפני 3 שבועות.
מאז ספירת הדם תקינה לחלוטין.
המוגלובין 14.2
נויטרופילים 2.78
ספירה לבנה מעל 5
הרופאים הופתעו מהממצא שכן כבר הייתי כמעט בכיוון להשתלת מח עצם. שאלתי: האם יתכן ממצא q20del כרומוזומלי במח העצם שלא יעיד בהכרח על מחלה? האם יצכן שהיה זיהום קשה שעבר והאבחון של q20del לא מעיד שיש לי mds?