שלום
לפני 3 שנים אבחנו לי לי לימפומה B LARGE .
עברתי אז טיפולי R CHOP וביולוגי וPET CT יצא שלילי.
מאז אני במעקב כל 3 חודשים.
מרגיש מעולה וכל הבדיקות טובות.
בזמן הטיפול לפני 3 שנים הרגליים התנפחו ואחרי מספר חודשים הנפיחות ירדה משמעותית אולם לא נעלמה לגמרי מרגל ימין.
לאחרונה נדמה לי שהנפיחות ברגל ימין עלתה מעט כאשר בכף רגל ימין הנפיחות מופיעה ונעלמת באופן אקראי אולי נעלמת אחרי פעילות ספורט שלי ולעומת זאת החלק מעל כף הרגל עד לברך הנפיחות יציבה.
ספרתי זאת לרופאה העוקבת והיא שלחה אותי לבדיקות דופלר שונות של כף הרגל וכל הממצאים שלילים.
היא גם שלחה אותי ל- PET CT.
1. האם מצב זה מצדיק לעשות PET CT?
2. האם יש בדיקת מעבדה שיכולה לסייע לאיתור מקור הבעייה?
3. או שזו שיגרה לשלוח ל- PET CT אחרי 3 שנים ללא קשר לנפיחות ברגל?
בתודה
האם זו שיגרה לשלוח ל- PET CT אחרי 3 שנים עבור לימפומה B LARGE?
גם כאשר כל בדיקות המעבדה תקינות עבור אדם שאין לו שום בעייה רפואית ובואי נניח גם אין לו נפיחות ברגל.
שלום פרופ' יקרה,
אני בת 40, שנה לאחר תום טיפולים בהודגקין (כולל השתלת מח עצם וקרינה), לא עשינו שום שימור פוריות מלבד זריקת דקפפטיל שלקחתי כי הרופאה אמרה שזה עוצר את המחזור ושלא אאבד דם נוסף בזמן ההשתלה. כיום מרגישה ברוך ה' טוב מאוד והבדיקות תקינות. רוצים בעזרת ה' הריון נוסף ולא רוצים 'לאבד זמן'.
יאודה להתייחסותך למספר שאלות המטרידות אותי:
1. המחזור חזר בצורה סדירה לגמרי, האם זה אומר משהו לגבי סיכויים להריון נוסף?
2. מתי ניתן להסיר התקן תוך רחמי?
3. קראתי שזריקת דקפפטיל גם מגנה על השחלות. האם זה נכון?
בוודאי שכן
ההמלצה 3 שנים בגלל גילך אפשר לחשוב על שנתיים מתום טיפול
3. קראתי שזריקת דקפפטיל גם מגנה על השחלות. האם זה נכון? כן
פרופ' בן יהודה שלום,
אמי בת ה- 70 אובחנה לפני כשנה כסובלת מ- MDS ברמת סיכון גבוהה, עם 12% בלסטים. היא קיבלה חמישה מחזורי טיפול ב- Vidaza, ללא הטבה. לפני כמה שבועות נלקחה שוב דגימת מח עצם. חלה התקדמות ניכרת במחלה, עם 24% בלסטים. הטיפול היחיד שהוצע לה הוא הטיפול הכימותרפי האגרסיבי, אידוקציה 7+3. האם אין טיפול כימותרפי מתון יותר? ואם לא, האם ניתן לקבל את החומרים הכימיים שניתנים בטיפול הזה בצורה מדודה ומתונה יותר?
תודה רבה מראש!
פרופ' בן יהודה יקרה,
תודה רבה על תשובתך המהירה. האם ב- 5+2 כוונתך לטיפול מתון יותר?
אם היא תחליט שלא לקבל את הטיפול ולהסתפק במתן מנות דם וטסיות (כרגע ניתנות בתדירות של פעם בשבוע) ובזריקות Aranesp בקצב מוגבר, האם יש סיכוי להתקדמות אטית של המחלה ולתוחלת חיים של כמה שנים? אני יודע שהמצב שונה מחלוה לחולה, אבל האם יש תקווה לתוחלת של כמה שנים?
המון תודות!
שלום רב
שמחתי לקבל ממך תגובה כי הבדיקות החלקיות ששלחתי בפורום היו תקינות.
אודה לך אם תוכלי להתייחס לסיכום הבדיקה המצורפת כאן.