שלום פרופ',
אבא (67) השתחרר אתמול מבית החולים לאחר השתלה עצמית - סה"כ 16 ימי אשפוז, מתוכם כ - 6 ימים בבידוד הגנתי. להלן הספירות העיקריות מיום השחרור:
המוגלובין 10.4
טסיות: 29,000
WBC- 7.88
נויטרופילים - 5.4 (67.7%)
לימפוציטים - 0.84 (10.7%)
מונוציטים - 1.68 (21.3%)
(BASO - 0.02 (0.3%
הסבירו לנו שלערכי ההמוגלובין והטסיות לוקח יותר זמן להתאושש בהשוואה לספירות הלבנות.
מספר שאלות:
1. מדוע יש חשש שאבא יידבק בנגיפים, זיהומים או יעלה חום אם הספירות הלבנות בטווח הנורמה? האם מדובר בעניין של איכות התאים ולאו דווקא הכמות שלהם בדם?
2. מהו פרק הזמן הממוצע לעליית ההמוגלובין והטסיות לטווח (יחסית) נורמלי?
3. מזה מספר ימים אבא סובל מצרידות. ייתכן שהנ"ל כתוצאה מהכימותרפיה (מלפלן)? אציין כי לא סבל מפצעים בפה או קשיים בבליעה.
תודה רבה.
1. מדוע יש חשש שאבא יידבק בנגיפים, זיהומים או יעלה חום אם הספירות הלבנות בטווח הנורמה? האם מדובר בעניין של איכות התאים ולאו דווקא הכמות שלהם בדם? לוירוסים צריכים לימפוציטים ולא גרנולוציטים והם עדיין נמוכים חלק מהלימפוציטים קרויים תאי זיכרון והם מתאוששים מאוד לאט.
2. מהו פרק הזמן הממוצע לעליית ההמוגלובין והטסיות לטווח (יחסית) נורמלי? מאוד אינדיבידואלי יש כאלה שמספר שבועות ויש כאלה שמספר חודשים
3. מזה מספר ימים אבא סובל מצרידות. ייתכן שהנ"ל כתוצאה מהכימותרפיה (מלפלן)? אציין כי לא סבל מפצעים בפה או קשיים בבליעה.אם ישמשך צריך בדיקת א.א.ג
האם הגוף "שכח" את החיסונים שקיבל טרם ההשתלה? האחות ששיחררה את אבא אמרה שבגלל שמדובר בהשתלה עצמית אז אין איבוד זכרון וכל החיסונים שקיבל עדיין נמצאים בגופו ושאין צורך בחיסונים חדשים.
אשמח לשמוע את דעתך.
תודה.
שלום ובוקר טוב!
מזה שנים שקיימת אצלי בלוטת לימפה במשעה.היום אני בת 36 והבלוטה קיימת לפחות 10 שנים,הבלוטה ניידת ורכה.לאחרונה שמתי לב כי הבלוטה גדלה,מיששתי את האזור והרגשתי בלוטה נוספת צמודה אלייה רק שהמבנה שלה יותר מאורך.גם היא ניידת ורכה.מה שמוזר הוא שהן צמודות זו לזו וכאשר מזיזים אחת גם השנייה זזה.עשיתי אולטרסאונד לבלוטות הגודל של זו שקיימת אצלי שנים הוא 1.6/0.7 מ"מ והבלוטה החדשה היא 1.7/0.5 מ"מ .הסתכלתי בדיסק ובבלוטות נראה שיש גם צבע שחור וגם לבן כאילו המרקם לא אחיד.הייתי שמחה מאד לחוות דעתך מאחר והפיענוח עדיין לא הגיע,כמוכן עשיתי בדיקןת דם של ספירה, תפקודי כבד וכליות ותפקודי בלוטת התריס והכל היה תקין.לפני שלוש שנים הוצאה בלוטה מהצוואר עקב חששותי ולא עקב חששות הרופאים
שלום רב,
אני מקווה שאני כותבת בפורום הנכון, ואם לא , אשמח אם תפנו אותי לפורום הנכון. בעלי בן 41, בריא באופן כללי, בחצי שנה אחרונה ( או יותר) שמנו לב שיש לו חום גבוהה (~38 38.5 , לפעמים מגיע גם ל40) צמרמורות ועייפות. זה עובר אחרי יום יומיים. בהתחלה חשבנו שהוא כל הזמן נדבק מהבן שלנו בן שנה וחצי. אבל עכשיו קיץ, הילד לא מביא וירוסים מהגן ולא חולה, בעלי עדיין מעלה חום פעם בחודש. זה נראה לי לא נורמאלי לגבר בריא באופן כללי. האם יש מה לדאוג? בנוסף היתה לו לאחרונה דלקת מעי גס ובעקבות בדיקה מצאו פוליפ בחלק התחתון של המעי. בידקת קולונוסקופיה מלאה והוצאת פוליפ נקבע רק לעוד חודשיים. השאלה היא האם יש מה לדאוג? ואם כן אילו בדיקות מומלץ לעשות? ללכת לרופא משפחה עם תלונות על חום חוזר לא מביא דבר, הם אמרו שזה בטח וירוס. אבל פעם בחודש??
מצב בדיקת דם אחרונה מזמן של דלקת במעיים
האם כל עליה של כדוריות דם לבנות 13.000 צריכה להעיד על סרטן דם.
הרופאה שלי שלחה אותי למחלקת המטולוגיה אודה על תשובתך.
לפרופ' בן יהודה שלום רב
בעלי בן 79 חולה במיאלומה נפוצה מזה 13 שנים.
לאחרונה בבדיקת US התברר שהאורטה הבטנית מפותלת בקוטר כ-2.9 ס"מ ועליו לעבור בדיקת MRA עם הזרקת גדולוניום.
ברצוני לברר אם אכן הוא יכול לעבור בדיקה זו עם ההזרקה
בתודה מראש
נישה