שלום רב , אני מצטערת אם טעיתי בפורום אבל אשמח לחוות דעת נוספת אני ממש בלחץ !!
אני בת 19 , במשך למעלה משנה שמתי לב לבלוטות לימפה נפוחות בצוואר והייתי במעקב אחריהן , עשיתי אולטרסאונד בשבוע שעבר וכאשר הגעתי היום לרופאת המשפחה היא אמרה לי שאני חייבת לפנות להמטולוג ולערוך בדיקות דם אולטרסאונד מפשעות ובתי שחי וצילום חזה .
במישוש לא נמצאו בלוטות לימפה בבתי השחי צילום חזה שנערך לפני כחודש תקין בדיקות דם שנערכו לפני כחודש תקינות . נשאר לי רק לבצע את האולטרסאונד במפשעות .
אני לא מבינה מה קרה שפתאום מפנים אותי להמטולוג , ולמה הבלוטות שלי נפוחות כל כך הרבה זמן ללא סיבה ? חשוב לציין שאני סובלת שנים מתת פעילות בלוטת התריס והשימוטו .
אני מפחדת מאוד שזה משהו חמור .. אשמח לעזרה !!
בלוטות הלימפה שלי נסוגו מאז דצמבר וכרגע גודלן הוא 8
אונה ימנית 42×15×18ממ
אונה שמאלית 42×14×16 ממ
בלוטת התריס בגודל תקין . מודגמת אי סדירות דיפוזית במרקם בלוטת התריס עם אזורים עם הדיות מופחתת , בולט יותר באונה הימנית ללא קשר מוגדר .
וואסקולריות התירואיד אינה מוגברת . מודגמות בלוטות לימפה מעט מוגדלות במשולש הקדמי דו צדדי יותר בצד ימין . גודל בלוטות הלימפה בצד ימין 8×26 ממ ובצד שמאל 8×24 הבלוטות בעלות ארכיטקטורה שמורה. בהשוואה לבדיקה מדצמבר 2015 יש נסיגה חלקית בגודל הבלוטות בצד שמאל.
לא ירדתי במשקל , תאבון לא השתנה . עייפות מוגברת מאוד וחולשה כללית . מרגישה לחץ חזק בצוואר ואי יציבות .
נעשתה בדיקת מח עצם לשלילת מיאלומה.
התקבלו תוצאות חלקיות מצורפות.
מהי משמעותן?
תודה
שלום רב,
קבלתי תוצאות סופיות לבדיקת מח עצם. אשמח לקבל הסבר והמלצות.
שלום,
יש לי שיתוק דו צדדי במיתרי הקול שגרם לי לקוצר נשימה. בעקבות בדיקות מקיפות התגלה שיש לי מיאלומה נפוצה. האם יכול להיות שהעמלואיד שיש לי שיתק בצורה מקומית את המיתרים? יש לי flc למבדה גבוה מאד 289.
שאר הבדיקות תקינות כגון:כליות, נגעים ליטיים ועוד.
שלום דוקטור , אני מקווה שהגעתי לפורום הנכון וסליחה אם טעיתי בפורום, אני בת עוד מעט 20 , מגיל 14 15 יש לי מספר בלוטות נפוחות בצוואר , באותה תקופה הייתה לי את מחלת הנשיקה ועוד כול מיני דלקות גרון ובעיות בשיניים , נרפאתי מהכל .. והבלוטות במשך שנים היו נפוחות עד שעברתי טיפולי שיניים לא מזמן וניכר שיפור משמעותי בשתי בלוטות בעורף , עכשיו הדאגה שלי לא מהן אלא מבלוטה שגם באה באותה תקופה איתן , בלוטה מתחת לסנטר אבל לא ממש מתחתיו אלא יותר למטה , בלוטה באורך 2 סנטימטר, היא די רכה , ומאוד זזה, אני מתכוונת לא מקובעת למקום.
שכחתי לציין שהרוחב שלה סנטימטר בערך היא צרה פשוט קצת מאורכת , יש ימים שאני מרגישה שהיא באמת נקטנה לי ויש ימים שאני מרגישה ששוב היא באותו גודל.. בכול אופן יש לי אותה עוד מעט 5 שנים להערכתי היא לא גדלה לי בכלל אולי בקצת
הדאגה הכי גדולה שלי זה שזה סרטן זקיקית כזה שגדל לאט אבל באמת שאני לא מרגישה שזה חשוד או משהו חשוד בגוף וגם הבנתי שבגיל 15 14 זה נדיר לקבל את זה, אני לא רופאה אז אני לא יודעת אני באמת אשמח שקצת תרגיע אותי כי אני בחרדה מתמדת ועוד שנייה בוכה מלחץ , תודה רבה מראש
בוקר טוב,
תודה רבה על האופטימיות וההרגעה
יישר כח