עשיתי PET-CT ובתוך התוצעות כתוב: מודגמת קליטת FDG פיזיולוגית ברחם. האם קליטת FDG פיזיולוגית זה סטַנדַרטי או האם זה מהשו לדאוג על?
(היתה לי את המחזור באותו זמן - אולי זה קשור קליטה דווקה ברחם?)
שלום פרופסור בן יהודה
אני בת 61 בריאה בדרך כלל מטופלת בכדורים להורדת לחץ הדם אנלדקס ומשתן
דיאותיאידיז - לפני מס' חודשים בצעתי בדיקות דם שגרתיות והרופא שלח את
הבדיקה לביצוע אימונו.. ונמצא פס השקעה מסוג למבדא חלש - בדיקות איסוף
השתן תקינה ושאר הבדיקות תקינות בגדר הנורמה נשלחתי לייעוץ להמטלוג
וזה אמר שהבדיקות תקינות ולחזור אליו עוד שנה - האם בדיקות אלו מספיקות
על מנת לאבחן מיאלומה מאחר ובכרטיס הרפואי שלי רשום אבחנה מיאלומה
אני מאוד מבולבלת ואם זה לא מיאלומה מדוע נשלחתי למעקב אצל המטלוג
נ.ב. בבדיקה לבדיקות של קאפה או למבדה נמצא קאפה 29 ולמבדה בגדר
הנורמה
סליחה על אורך ההודעה
אשמח לתשובה
שלום
אבי בן 68, ברקע יל"ד מאוזן תרופתית וBPH מטופל באלפא בלוקרים. איש אנרגטי שמרגיש טוב. לאחרונה ביצע בדיקות דם שגרתיות שהראו המוגלובין 13 (לפני שנה 13.9), לויקוציטים 4.3 עם מבדלת תקינה וטסיות 148. לציין כי ביצע לפני מספר חודשים קולונוסקופיה שגרתית שהייתה תקינה. לאור ירידה בכל שורות הדם הופנה לבצע בדיקה מורחבת שכללה ברזל, פריטין , רטיקולוציטיס, CMV, EBV ופרוווירוס. הבדיקה בוצעה שבוע לאחר הבדיקה הראשונה והמוגלובין ירד ל12.8 לויקוציטים 4.1 וטסיות 147.שאר הבדיקות, כולל מבדלת תקינות. בתוצאה של EBV הופיע IGG חיובי, IGM שלילי וEBNA שלילי. לפני כחודשיים סבל מצינון ממשוך, חום לא גבוה וכאבי שרירים. אבי אמור לחזור לרופא משפחה עם התוצאות, אך בינתיים לא קיבל הפניה להמטולוג.
אנחנו מאוד לחוצים ואני אשמח אם תוכל לענות על מספר שאלות:
1)האם להתעקש על הפניה להמטולוג או בינתיים לחכות ולחזור על הבדיקה ?
2)האם יתכן שמדובר בזיהום EBV רצנטי כגורם לבעיה?
3) מהי אבחנה מבדלת במקרה הזה? האם המצב מוגדר פנצטיטופניה?
תודה רבה!
שלום. בעקבות בדיקות דם שגילו נויטורפניה בוצע מח עצם ביום שני השבוע. נאמר לנו תחילה שבאותו היום או תוך יום תתקבל תשובה לגבי משטח המח עצם והכיוון הכללי. היום, שלושה ימים אחרי, לא עדכנו אותנו בתשובה.
כשפנינו לתל השומר נאמר שאין תשובות חד משמעיות עדיין. נלחצתי מאד כי הבנתי שבמשטח אמורים כבר לראות תאים סרטניים, במידה וחלילה נמצאו
שאלתי היא האם הדבר מעיד בהכרח על בעיה במשטח הראשוני או שהמשטח בסדר אך פשוט לא מוסרים תשובה רשמית עד שמסתיימת כל הבדיקה. תודה רבה
אמי, בת 77, עם כאבי בטן כבר 9 חודשים וירידה משמעותית במשקל, עברה את כל בדיקות הגסטרולוגיה, בדיקת CT, בדיקות דם כולל סמנים למחלות סרטן שונות, ללא ממצאים.
במקביל, יש לה כאבים בשתי הרגליים שהתחילו בבת אחת, עברה את כל סוגי הרופאים, כולל בדיקות נוירולוגיות. ללא ממצאים.
לאחרונה הרופא הוריד לה מינון כדורים להורדת לחץ דם, עקב ירידה בלחץ הדם.
האם הגיוני לבקש מהרופא משפחה לשלוח אותה לבדיקות דם FLC? אני מפחדת להשמע היפוכונדרית/ פארנואידית שנעזרת בדר' אינטרנט ובאה לרופא בדרישות על סמך זה.
שלום. לאימי בת 77. בבדיקות שהיא עשתה היה
free light ch lambada - 26.30
free kappa/free lamb - 2
free light ch kapa - 35.20
bense jonse - negative
protein electrophor - tubular + glomer
creatine - 1.29
esr - 27
אחרי זה היא נשלחה לצילום שלד שיצא תקין, וגם לבדיקות אימונופקסציה
באימונופקסציה קיבלנו תשובות
igm kappa - עקבות
immunofixation עקבות מונוקלון
אם אני צריכה באופן דחוף לקחת אותה להמטלוג, כי רופא משפחה שלנו יהיה רק ביום ב.
קצת בלחץ, כי אני מבינה שבדיקות אימונופקסציה לא תקינות
תודה מראש וסליחה
פרופ' בן יהודה שלום,
לאמי, בת 73, החולה אף בסקלודרמה, יש גוש גדול בצדו השמאלי של הצוואר. היום התקבלו תוצאות הבדיקה הפתולוגית:
גליל מתוך תסנין למיפצרי אשר ברובו נמקי. נראו איזורים מועטים של רקמה ויאבילית אשר מראים תסנין לימפוציטרי המורכב מתאים לימפואידים בגודל בינוני עד גדולים בעלי ציטופלסמה בהירה. תאי תסנין רבים באפופוטוזיס. בנוסף קטע זעיר מתוך שריר משורטט אשר אינו מעורב ע"י התהליך. בצביעות אימונוהיסטוכימיות תאי התסנין הלימפוציטרי נצבעים ל CD20, CD45, CD10, ו BCL6. לציין שב KI67 רושם של צביעה ב 100% מתאי התסנין. הצביעה אימונוהיסטוכימית ל C MYC חיובית בכ 15% מתאי התסנין. הצביעות ל EPV-LMP1, CHROMOGRANIN, TTF1, PAN-KERATIN, MUM1, BCL2, SYNAPTOPHYSIN, CD56 שליליות בתאי התסנין.
CORE BIOPSY FROM SUPRACALVICULAR NODE INVOLVE BY B-CELL LYMPHOMA, MOSTLY NECROTIC' COMPOSED BY MEDIUM TO LARGE CELLS. THE MORPHOLOGIC AND IMMUNHISTOCHEMICAL FINDINGS ON THE FEW VIABLE AREAS RAISE THE POSSIBILITY OF B CELL LYMPHOMA AND BURKIT LYNPHOMA.
האם ניתן להסיק מכך לגבי הפרוגנוזה...?
מה השלב הבא PET CT?
איך ניתן לדעת עד כמה זה מפושט?
לאן עלינו לפנות מכאן? המטולוג? אונקולוג? להגיע לבי"ח למיון?
אציין גם כי עוד טרם קבלת התוצאה מהיום, מצבה הבריאותי והתפקודי של אמי מדרדר מיום ליום... והמתנו לתוצאות הפתולוגיה כדי להבין כיצד ממשיכים...?
נודה על תשובה...
רונית.
עדיפות ראשונה היא ליצור קשר עם הרופא שהפנה אותה לביופסיה והוא ידאג להמשך התהליך בדחיפות באם זה לא מסתדר מיון
בדיקות דם לא תקינות.
לויקוטיצטים 2000
נויטרופילים 0.24
אחוז נויטרופילים 12.1
המוגלובין 12.1
ספירה אדומה תקינה
כולסטרול תקין
בנוסף סטרטקוקוס בגרון פעמיים חולשה ועייפות ובאצס בטוסיק בחודש האחרון
שללו hiv פרבוו cmv ebv.
קלינית: אין טחול מוגדל ואין בלוטות מוגדלות.
נאמר שהשלב הבא הוא מח עצם
1. על סמך התוצאות הנ"ל, מה הסיכוי שעדיין מדובר בזיהום או בתגובה לתרופה ולא בסרטן?
2. בדיקת מח עצם- תוך כמה זמן תשובות ראשונות?
3. בדיקת מח עצם מאתרת גם אנמיה או בעיות אחרות או רק סרטן?
4. חלילה וכן נמצאים תאים סרטניים, באיזה סרטן מדובר?
תודה רבה. במתח וחרדה
תודה
תודה על התגובה.
שאלה. האם טופמקס נגד מיגרנות או שימוש באנטיביוטיה במשך 3 שבועות לדלקת ולאבצס יכולות לגרום לכך ?