בן 77 חולה 7 שנים ב SLL הטיפולים היו כימוטרפיה RCOP + מבטרה בהמשך תחזוקה שנתיים עם מבטרה. הטיפול הנוכחי מזה 15 חודש אימברוביקה. לפני התחלת האימברוביקה היו בלוטות בבטן הרקטופקטורלית בגודל של 15 ס"מ.
תוצאת הטיפול שהבלוטות נאלמו לחלוטין תחושה כללית סבירה למרות אמוגלובין 9.4. כיום ספירת הדם מדאיגה :RBC- 3.67 ,PLT-49 . בנוסף מופיעים הרבה שיטפי דם תת עורים.
שאלתי האם להפסיק זמנית את האימברוביקה או להקטין את המינון שכיום 140 מ"ג אודה לך מאוד על תשובתך . בהערכה רבה
שלום רב,
אתמול לאחר בדיקת מח עצם נתבשרנו שאבי חולה בלוקמייה חריפה והטיפול שהוצע לו זו כימותרפיה. הופננו לבדיקה לאחר בדיקות דם שגרתיות שנעשו בקהילה, אין לאבא שלי שום תסמינים(אין עייפות /קוצר נשימה/כאב...)
אבי בן 74,ועד כמה שזה ישמע תמוהה , הוא אדם בריא! מעולם לא התאשפז בבית חולים , אין לו מחלות רקע ואיננו זקוק לתרופות ,הוא עובד במרץ ובכושר שיא.
אבי הודיע לנו שהוא לא מתכוון לעשות כימותרפיה ושאם צריך למות הוא ילך בדרך הטבע.
שאלותי הם: מהי תוחלת חייו ללא כל טיפול ? האם לאחר כימותרפיה תתכן הבראה מלאה? מהו אחוז האנשים שנרפאים לאחר כימו׳? מה ההסתברות למות במהלך הטיפול?
אבא שלי ציין בפני שהוא איננו מעוניין באורך החיים אם זה יבא על חשבון איכות חייו, אני פוחדת עליו ולא רוצה שיסבול. לכן אודה לך אם תיהיי ישירה בתשובותייך מבלי לייפות את המציאות. תודה
שלום רב
קיבלתי היום את תוצאת ספירת הדם.
WBC 13.8, HCT 49.4, MCHC 31.7, NEUT 83.4 ,LYM 10.5, NEUT ABC 10.9
הרופאה שלי הפנתה אותי למחלקת המטולוגיה לבירור איזה זיהום יש לי כי לפי הבדיקה היא אומרת שזה מראה על זיהום בגוף. האם יש חשד לאיזו שהיא מחלה ממארת לאור התוצאות תודה רבה על תשובתך מודאגת מאד.
שלום פרופ',
האם ישנה כוונה לנסות ולהכניס את התרופה הנ"ל לדיון בועדת סל התרופות הקרובה? במידה וכן, מה לדעתך הסיכוי שתאושר?
תודה
פרופ בן יהודה שלום רב,
עשיתי את בדיקת הפט-סיטי האחרונה, לאחר 6 טיפולים. (לימפומה של תאי בי גדולים שנמצאה בשלב 4. עברתי 6 טיפולי אר-צ'ופ). התוצאה נראית מאד משמחת.
אבל... אין שום אזכור לגבי המעי הדק, אף על פי שיותר מ-95 מהגידול היה במעי הדק. בשתי בדיקות הפט הקודמות ציינו את מצב המעי (בבדיקה הקודמת ציינו ש"הפעם" לא נראים גידולים במעי).
בפסקה שכותרתה בטן ואגן כתוב: בטן ואגן: אין לראות קליטה פתולוגית של אף.די.ג'י. ואז, מתחת לכותרת הם מציינים את הכבד, הטחול, הלבלב, האדרנלים, הכליות, רטרופריטונואום, כלי כסל ו-אובטורטורים. בכל אלה הם כותבים: תקינים, חופשי מבלוטות, אין עדות לבלוטות מוגדלות. (אגב, כל אלה כבר היו בסדר גם בבדיקה הקודמת). ואף מלה על המעי הדק.
האם יתכן שלא ראו את המעי הדק בדיקה?
ברקע אני רוצה להגיד שעברו רק 45 דקות מהרגע שנכנסתי לחדר שבו שותים את החומר (יוד, אני חושבת) ועד הרגע שבו נכנסתי לבדיקה. אמנם שתיתי כל 7-8 דקות, אבל אין לי מושג כמה זמן לוקח לזה להספג ולהגיע למעי. (בדר"כ מדברים על המתנה עם החומר של בין שעה לשעה וחצי. אם כי אין לי מושג אם זה קשור).
לכן אני שואלת - האם יתכן שלא היתה קליטה במעי הדק משום שלא הגיע אליו מספיק חומר? או שלא ראו אותו בכלל?
אני לא רוצה חס וחלילה לערער על המקצועיות של מי שעשה את הבדיקה. אני רק רוצה להבין מה הסיבה לכך שלא כתבו כלום על המעי הדק (שהוא כאמור, החלק הכי חשוב בבדיקה).
המון המון המון תודה...
האמת היא שלפני הבדיקה הטכנאי מילא טופס על פי התשובות שנתתי לשאלות שלו. הוא שאל מה יש לי ואמרתי לו: לימפומה של המעי הדק. ושרוב הגידול היה במעי הדק. חשבתי שהוא ציין את זה בטופס.
אני נפגשת עם הרופא ביום שני. הוא יסכים לדעתך להתקשר לרופא שעשה את הפיענוח ולשאול אותו ספציפית לגבי המעי? (זה משהו שמקובל לעשות?).
רציתי לשאול אותו בעצמי אבל המזכירה אמרה שהוא ידבר רק עם הרופא שלי.
בכל מקרה המון המון המון המון המון תודה :)