קבלתי היום תוצאה בבדיקת דם :
שני פסי השקעה חלשים מסוגIgG Lambda;IgG Kappa.
זה אומר שיש לי מיאלומה ?
שלום רב,
בן 35 עם הוג'קין בשני מוקדים: בצוואר שמאל תחתון ובמדיאסטרנום. סיימתי פרוטוקול ABVD 4 קורסים. סריקת אמצע חיובית עם הצטמקות משמעותית של הגושים וללא קליטה. ממשיך בעוד שבועיים להקרנות במנה כוללת של 30GR
לאחר הסימולציה נאמר לי ששדה הקרינה יכלול גם חלק של 6 ס"מ מהושת ולא ניתן להימנע מזה.
מבקש עזרה בהבנת ההשלכות קצרות וארוכות טווח:
האם הושת עלולה להיפגע ובאיזה אופן?
האם בלוטת התריס בסכנה?
האם יש חשש מפגיעה במיתרי הקול?
האם יש דרך לנטר תוך כדי תקופת ההקרנות את האיברים הרגישים ולקבל אבחנה מדוייקת יותר לגבי הסתברות לפגיעה בהם?
אשמח להבין את ההסתברות לתרחישים כאלה אם קיימים
תודה רבה
שלום,
האם ידוע לך לגבי יעילות טיפול בבנדמוסטין לחולי לימופמה DLBCL?
תודה רבה,
קשת בענן
שלום!
רציתי לודא-
האם "השתלת תאי גזע שנלקח מדם פריפרי של החולה עצמו " היא בעצם השתלה עצמית "אוטולוגית" ?
תודה.
לימפומה מסוג בי לארג גדולים.
במידה ולאחר מספר טיפולים כימותרפיים אין תגובה לטיפולים. יש טיפול אחר להבראה במקום הכימותרפיה ?
אמא שלי אובחנה בMM (מיאלומה) לפני כחצי שנה.
עד לפני חודש טופלה בוולקייד שאליו הגיבה לא טוב (תופעות לוואי קשות של פריחה קשה וכו')
כעת הוצע לה במסגרת הפרוטוקול טיפול ברבלומיד בתוספת זריקה יומית שיש לה גם תופעות לוואי קשות .
היא מאוד מתלבטת לאור הסיכונים, אציין שעד כה אין פגיעה גרמית.
במקביל בחודשים האחרונים מפורסמים מאמרים על תרופות חדשות,חלקן בכדורים (דארזלקס,Ixazomib וכו') שלא ברור לנו מידת הנגישות אליהן ויעילותן
השאלה בעצם האם ישנם עוד טיפולים יעילים (נאמר לה שכן אך לא פורט) לאור התרופות החדשות .
תודה
(אני מקווה שאין הגבלות למספר השאלות שאפר לשאול את כבודה )
היאם הטיפול הוידזה הוא מונע או מחלים ?
לאחר כמה טיפולים יהיה אפשר לומר שהטיפול מועיל ?
האים במשך הטיפול ישנה ירידה של רמות הדם שנוטות גם לעלות ולרדת לפי החשק ? מה גורם לשינויים האלה ?
מה הכי חדש בתחום הטיפול ב MDS ? האים ישנה פריצת דרך ??
שוב תודה
שלום לך פרופ בן-יהודה
תבןרכי על פועלך
אבא שלי חולה MDS הוא מקבל וידזה פעם החודש
לפני חודש ומשהו הוא חטף סוג של זיהום וטופל על ידי אנטיביוטיקה
כדוריות הדם הלבנות ירדו ( כנראה מהטיפול בזיהום או החיידק שחלה בו ) לרמה של 0.39 שהנורמה היא 4-11
הרופאה המטפלת ביטלה את הטיפול החודשי בוידזה ןהשאלה היא האים זה הדבר הנכון לעשות ? האים אפשר להסיק שהרמה של הלבנות ירדה באופן נורמלי ( בתקווה שהיא תעלה חזרה )