האם פולס פוזיטיב (כלומר איתור ריבוי תאים חריג מסוג אחד בלבד בבדיקת הFACTS) אפשרי גם אצל אדם בריא במקרים מסויימים, כמו למשל אדם שסובל מאוד מאלרגיות ואסתמה, או שלא יכול לקרות בשום אופן?
תודה
תודה על תשובתך המהירה.עברתי את כל האבחנות המקובלות ביופסיית מח עצם,גאק2 ,BCR,לא התגלה מימצא כלשהו.היום הספירה אצלי 1006.כדוריות לבנות 12.7 האם יש מצבים שמסתפקים רק באספרין או פלביקס ללא ההידראה?
רופא ראות קבע תפקוד ראות תקין אמר שאם סטורציה תקינה אין בעיה בראות והסגריות לא הסבה
נבדקו כמו שצינו כל הסיבות זה גם לא ורה
ברשותך האם יש משהו נוסף לבדוק ואם לא האם רק הסגריות הן הסיבה והאם את משוכנעת שבכל מקרה יש נזק בראות
שלום פרופ' בן יהודה
אני בגיל 60,מאז 2010 רמת הטסיות עולה.עשיתי את כל הבדיקות כולל ביופסיית מח עצם לא מצאו מה הסיבה.לא נטלתי מאז תרופות כפי שהוע אספרין.
לנוחותך מצרפת בדיקות
לפני יומיים התחלתי הידראה היום הפסקתי הרגשתי לא טוב
האם יש השלכה להפסקה המיידית? לאור הבדיקות האם כדאי להתחיל פלביקס או אספרין?
http://www.cancer.org.il/forums/message.aspx?fid=16&mid=42565
כדי שאוכל להחליט אם לבצע את הבדיקה או לוותר עליה. בעיקר מדאיג אותי שייצא לנו פולס פוזיטיב איכשהו וסתם נתבלבל, האם פולס פוזיטיב (כלומר איתור ריבוי תאים חריג מסוג אחד בלבד בבדיקת הFACTS) אפשרי גם אצל אדם בריא במקרים מסויימים?
האם Rigosertib יכול, לדעתך, להוות אלטרנטיבה לטיפול ב- MDS ברמת סיכון גבוהה, לאחר כישלון טיפול ב- Vidaza?
שלום פרופסור בן יהודה, סיום טיפולי RCHOP באוקטובר 2011 ומבטרה אחזקתית באוגוסט 2012 כאשר קיבלתי ארבעה במספר כל חודשיים.
שאלתי היא: את המשך המעקב אני עושה בקופת חולים במסגרת רופאת המשפחה שזה כולל בדיקות דם ובדיקה גופנית. האם זה מספיק או שצריך לעשות את המעקב במרפאה המטולוגית. יש לציין שאני מרגישה טוב והבדיקות תקינות תודה לאל. אשמח לקבל תשובה. תודה רבה.
פרופ' בן יהודה יקרה,
תודה רבה על תשובתך המפורטת והמהירה.
הרופאה המטפלת המליצה לאמי להתחיל טיפול ב- Aranesp. האם התרופה עשויה להועיל במקרה של MDS עם ריבוי בלסטים ורמת סיכון גבוהה?
זהו גורם צמיחה של תאים אדומים שיכול להוריד צריכת עירויים