לאחר שהכל נבדק והסגריות גורמות לפולצטמיה ולאחר חדשיים של הפסקת עישון בזמן בו אנו מחכים שהערכי המטוקרית יהיו תקינים נאמר לנו
1. אחי עושה הקזה שונה בכמויות מידי חודש מדוע נאמר כי הקזת דם בכמות לא קבועה יכולה לגרום תופעות לואי? ומהן התופעות
2.נאמר שאם עליה בערכי ההמטוקרית המוגלובין הם הסימן היחיד ואין תופעות נוספות של כאבי ראש או אחרות יש לוותר על ההקזה בהנחה שהפולצטמיה משנית לסגריות
מדוע הרופא אמרה שאפשר לוותר על ההקזה??
שלום פרופסור בן יהודה,
לפני מס' חודשים בצעתי בדיקות דם שגרתיות כמו כן הרופא שלח גם לבצע בדיקה
לחלבונים - התשובה שהתקבלה היא שישנו פס השקעה חלש מסוג LAMBDA
הופנתי לייעוץ להמטלוג והוא בקש לבצע שוב בדיקות נוספת כמו איסוף שתן
ובדיקות FREE כל בדיקות הדם תקינות לגמרי נמצא KAPPA 29 ופס השקע
חלש מסוג למבדה האם זה מעיד על סרטן או שישנם בדיקות נוספות שעליי
לבצע אני מאוד מודאג אשמח לקבל תשובה
תודה על בלבול המוח תודה תודה
שלום פרופ' בן יהודה
תודה על תשובתך כפי שכתבתי קודם כל הבדיקות תקינות סידן - שתן 24 אין כל
ממצא חריג - מעבר למה שרשמתי קודם - בדרך כלל בריאה - יתר לחץ דם
מטופלת בכדורים ומשתנים אני בת 61 .
תודה רבה רבה
שלום פרופ' בן יהודה.
סליחה על הטרדה כפי שכתבתי קודם כל הבדיקות בגדר הנורמה כולל סידן
איסוף שתן המגלובין - אין כל ממצא חריג מעבר למה שרשמתי קודם בדרך כלל
בריאה - ברקע יתר לחץ דם מטופלת בכדורים ומשתנים בת 61
פרופ' בן יהודה, תודה על תשובתך. ברשותך אשאל שוב: האם המארקר הגבוה יחסית של בטא 2. עשוי להצביע על לימפומה? והאם לאור התלונות שפירטתי: הזעות לילה לא אופייניות לגיל המעבר, צמרמורות (כתוצאה מעליית חום), חולשה קיצונית ביותר, כאבי גן תחתון ובאגן בחודשים האחרונים- אילו בדיקות נוספות ספציפיות היית ממליצה לערוך?
שלום רב פרופ,
אבא שלי בן 70 חולה במילאומה נפוצה . מטופל כמעט שנתיים , בהתחלה עם וולקיד ובשנה וחצי אחרונות ברבלמיד עם תגובה טובה מבחינת הבדיקות (מטופל במרפאה בבילנוסן). . עד לפני חודש לא היו כמעט תופעות לוואי למעט חולשה וקצת חוסר תאבון. בחודשיים אחרונים בעיקר לקראת סוף הסבב של נטילת רבלימיד התחילו שלשולים וכאבי בטן. האם זאת יכולה להיות תופעת לוואי של רבלימיד? אין לו פגיעה בעצמות (למעט מוקד אחד קטן ) ואין פגיעה בכליות.
עבר לא מזמן אולטרסאונד של בטן עליונה ותחתונה והכל תקין למעט אבנים בכיס המרה שיש כבר הרבה שנים וציסטה בכליה גם הרבה שנים.
האם ניתן להפסיק את הטיפול ברבלימיד לפחות לתקופה על מנת לבדוק אם תופעת שלשולים היא מרבלמיד.
תודה רבה,
הנכם מוזמנים ליום עיון למטופלי לימפומה יערך בחיפה ב- 27/6/16.
יום העיון ללא תשלום אך נדרשת הרשמה מראש.
לחצו על הקישור המופיע למטה לתוכנית יום העיון ולרישום
היי פרופ בן יהודה,
עשיתי אתמול את בדיקת הפט סיטי. (אחרי 6 טיפולים באר-צ'ופ, בעקבות לימפומה של תאי בי גדולים שהתרכזה ברובה המכריע במעי הדק).
בבדיקת הפט סיטי הרי יש קנקן עם חומר שצריך לשתות. בדר"כ בבדיקות האלה אומרים לחכות שעה וחצי מהשתייה עד לסריקה.
בבדיקה של אתמול הם החלו את הסריקה כ-45 דקות לאחר שתיית הכוס הראשונה. לפני שתיית החומר הזריקו לי חומר לוריד. אבל גם זה היה רק 45 דקות לפני תחילת הסריקה.
קראתי שבבדיקה של המעי חייבים את החומר ששותים. כלומר אי אפשר לוותר עליו. העניין הוא שמהמעט שאני יודעת, זה לא מגיע ככ מהר למעי. קראתי שצריך לחכות שעה וחצי מתחילת השתייה עד לתחילת הסריקה (כאמור, בבדיקה הנוכחית הכניסו אותי לסריקה לאחר מחצית מהזמן הזה). האח עצמו במכון אמר: "לשתות במשך שעה".
בנוסף, המכון עצמו נותן הנחיה להגיע שעה וחצי לפני הסריקה.
האם העובדה שהסריקה החלה כ-45 דקות בלבד לאחר ההזרקה ותחילת השתייה עלולה לפגוע באמינות התוצאה? כלומר, אם אקבל תוצאה שה-אף.די.ג'י לא נקלט, האם אפשר לסמוך על זה שזה בטוח משקף את המצב?
(במילים אחרות: האם החומר יכול להגיע לאן שהוא צריך להגיע כדי לתת תוצאה אמינה, בתוך 45 דקות בלבד?).
תודה תודה!
קבלתי היום תוצאה בבדיקת דם :
שני פסי השקעה חלשים מסוגIgG Lambda;IgG Kappa.
זה אומר שיש לי מיאלומה ?