שלום לך פרופ׳ בן יהודה. בעלי סיים 2 טיפולים מרגיש בסך הכל בסדר, הבלוטות בצוואר נעלמו לגמרי כבר אחרי הקורס הראשון, בעלי סבל מכאבים בגב ובצד הבטן, אציין שהכאבים האלה כמעט חלפו, אך יש לו מידי פעם כאבים במרכז הבטן, לוקח תרופות אלוריל, ואבילק לעצירות, וזה אכן עוזר, אך מדוע יש לו כאבי בטן מידי פעם אני מאד מוטרדת בגלל זה, מה ההסבר לכאב הזה האם זה מדאיג? תודה!
ת
אם מדובר בכאב בבטן עליונה יתכן שמזה קשור לחומציות הקיבה בעיקר אם מתגבר ברעב. כדאי להתיעץ עם הרופא המטפל אם אין צורך להוסיף טיפול סותר חומצה כמו לוסק או אומפרזול
פרופ' בן יהודה שלום,
אשתי חלתה ב ALM ועברה השתלת מח עצם הלוגנית ב 03.12.2012
נמצאת כיום ברמיסיה מלאה. מספר חדשים לאחר השתלה החלה לסבול מגרדת בכל הגוף. אובחנה כסובלת GVHD. עברה פוטואפרזיס במשך 6 חדשים . טופלה ב- בפרדניזון 20 מג' .ברגע שהורידו את המינון הגרד חזר. כעת מקבלת 10 מג'
והגרד בלתי נסבל.מיותר לציין שעקב הרמה הגבוהה של הסטרואידים רמת הסוכר גבוהה. (350 בממוצע). עברה ביופסיה של העור והתוצאות שליליות.
אשמח לפתרון אלטרניטבי.
בתודה מראש,
ISAAC
לפני כחודש לאחר שעשיתי בדיקת מח עצם אובחנתי כחולה ב-CML. מאז אני נוטלת גליבק שהוריד את ערכי הספירה לנורמל. פעמיים בתקופה זו נאלצתי להפסיק ליטול את התרופה בגלל פריחה. שאלתי היא: האם ישנה אפשרות לקבע את דפוס הטפול של להוריד את הספירה לחדול מהתרופה ולהתחיל שוב כאשר נמדדת עליה בספירה. אם לא מה היית ממליצה לעשות?
אשמח אם תקראו ותגיבו..
סיפור אישי וכנה של איש מבוגר שנפתחו לו העיינים.
שלום פרופסור בן יהודה דינה ,
מה סיכויי החלמה מנסיונך לחולה לימפומה ( B ( DLBCL
מופשטת מאוד STAGE 3 .( פד CT )
בתוצאות ביופסיה רשום :
TY 4500 peritoneal cavity nos m95903 maliganat lymphoma mos
גיל בן 83 עד המחלה תפקוד מלא. גובה 170משקל 70 קג
מחלות רקע לחץ דם, מושתל קוצב לב לפני שנתיים בעקבות פרפופרים
עבר בהצלחה השתלת פרוטזה לפני 5 שנים עקב שבר במפרק ירך .
לפני התחלת טיפולי כימו וביולוגי עבר מבחן כשירות גיראטרי בהצלחה.
טיפול ראשוני פרוט ( מתוך סדרה של 6)
מבטרה soduim +650mg
chloride 0.9% 1000 cc
נוטל כדורים באופן קבוע פעם ביום -
FAMOTIDINE 40 MG
MIROPRINE 100mg
normalol25 mg
simvaxon 20 mg
tribemin
vector plus 80 mg
xatral lx 10 mg
השאלה מה סיכויי החלמה לאור הנתונים מבחינת סטיסטית?
תודה רבה
שלום פרופ בן יהודה. קיבלתי את כל 6 מחזורי הכימותרפיה+מבטרה ללימפומה (לימפומה של תאי בי גדולים).
רציתי לשאול לגבי זריקת הלונקווס (Lounqux): החל מהטיפול השלישי קיבלתי זריקת לונקווס, ארבעה ימים אחרי כל טיפול. אני מבינה שתפקיד הלונקווס הוא לעודד צמיחה של תאים שגדלים במהירות, שמתו בכימותרפיה, וממה שקראתי על התרופה אני מבינה שהתפקיד שלה הוא לעודד צמיחת תאים לבנים, בעיקר נטרופילים. ואכן, ברגע שההשפעה נכנסה לתוקף נמדדו לי נטרופילים וספירה לבנה כוללת - פי 3 מהמקסימום של הטווח.
השאלה שלי היא - מאחר שהלונקווס מאיץ צמיחת תאים שמתחלפים מהר - האם יש סיכון שזה גם יעודד צמיחה של תאי סרטן שמתו בכימותרפיה? אני שואלת משום שאני מרגישה מאד רע. יש לי כל הזמן בחילות וכל מיני מיחושים מוזרים בגוף. למרות שאני כבר כמעט שבועיים אחרי הטיפול האחרון (השישי). וגם משום שלא מצאתי בשום מקום מהמקומות שקראתי, שהאפשרות הזאת נשללה באופן מוחלט. וזה מדאיג אותי.
תודה.
שלום לכולם,
אימי חולה אונקולוגית (CLL) ,
באיזה מעבדה היא יכולה לבצעה את הבדיקות באופן פרטי?