ראשית תודה רבה אני קורא את הפורום וזה מדהים כמה מידע
תודה לך פרפוסור דינה בן יהודה.
רקע כללי:
אבא שלי בן 83 חלה בלימפומה B מופשטת מאוד ( Stage 3 ) מתקדם מאוד.
התחיל טיפול ראשון מסדרה של 6 לפני כשבועיים ביולוגי מבטרה + כימו יום לאחר מכן .( אחרי היכמו קיבל סטרודיאם ל- 3 ימים והפסיקו)
מאז הטיפול חלפו שבועיים ואינו מתאושש בעיקר שוכב וישן אינו רוצה לאכול בכלל טוען שקשה ולא יכול לבלוע ( לפני הטיפול עוד הצליח לאכול) וגם בנוסף לא שותה.
ירד במשקל 10 ק"ג מגילוי המחלה לפני חודש .
שותה 1 אינשור ביום שלם + מים מעט ואולי מיץ או יוגורט 1- לא יותר
בתחילת הטיפול קיבל סטרואדים וגם אחרי הכימו וזה קצת עזר לגבי התאבון שלו והיכולת לשתות .
1- האם יש תחליפים אחרים מלבד אינשור אשר אינם גורמים לשלשול ?
2 - האם יש טיפול תרופתי אשר מעורר תאבון או במקרה של יאפשר יכולת לשתות יותר ואולי מרקים ?
3- האם יש טיפולים אחרים מלבד לביולוגי וכימו לאנשים בני גילו 83 ?
4- אחרי כמה טיפולים בד"כ צריך לעשות שוב פד CT ?
5- האם מנסיונך האישי מבחינת סטסטית אפשר לנצח את המחלה או להאריך חיים בנתוני פתיחה קשים של לימפומה מופשטת מאוד לבן 83 אשר סובל מיתר מלחץ דם ויש לו קוצב לב ?
תודה רבה ומתנצל מראש לגבי כמו השאלות.
בברכה,
אבי
3- האם יש טיפולים אחרים מלבד לביולוגי וכימו לאנשים בני גילו 83 ? המבטרה אינה בעייתית איני יודעת איזה כימותרפיה קיבל אבל יש הרבה מאוד צירופים אפשריים שאולי יהיו קלים לו יותר
4- אחרי כמה טיפולים בד"כ צריך לעשות שוב פד CT ? תלוי מה היו נתוני ההתחלה ואחרי מה אפשר לעקוב למשל אם היו הרבה בלוטות שניתנות למישוש לא צריך לרוץ ל-CT חוזר אם לא עושים אחרי 3-4 קורסים
5- האם מנסיונך האישי מבחינת סטסטית אפשר לנצח את המחלה או להאריך חיים בנתוני פתיחה קשים של לימפומה מופשטת מאוד לבן 83 אשר סובל מיתר מלחץ דם ויש לו קוצב לב ? לא כתבת את סוג הלימפומה והרבה מאוד תלוי בזה. בלימפומות מסוג B יש הרבה מאוד סוגים בחלק מהם יכולה להיו החלמה מלאה בחלק אפשר להקטין את גודל הגידול ולחיות איתו.
שלום, אימי בת 49 התגלה אצלה הסרטן ב 27/05/2015 מסוג aml
עברנו השתלת מוח עצם מתורם זר ב24/08 ואימי חזרה לאט לאט לעצמה ועכשיו נודע לנו שיש שוב תאים סרטניים בדם (לאחר בדיקת לשד) . רציתי לדעת עד כמה הדבר שכיח שאחרי השתלת מוח עצם המחלה חוזרת ( הייתי בטוחה שניצחנו והכול מאחורינו) ומה בעצם עושים האלה במקרים כאלה ? והאם יש סיכויים להחלמה ?
אימי מטופלת בבית חולים רמבם
תודה
שלום, פרופ' דינה
חג שמח והרבה בריאות.
אשמח לעצתך.
ההתייעצות היא לגבי קרובת משפחה שלי, כיום בת 78.
ב-2012 אובחנה לימפומה של מערכת העצבים המרכזית, טופלה בהצלחה ומאז נמצאת במעקב. זמן קצר לאחר הטיפול סבלה מאודם ובצקת ברגליים ואיזור הבטן שחלפו כעבור מספר חודשים.
בשנה וחצי האחרונות סובלת מפריחה כואבת ובצקות שלאחרונה התפשטו עד הצוואר. לאחרונה מרגישה חלק מהסימפטומים שהיו לה כשהמחלה הייתה פעילה (חולשה באחת הרגליים). בעקבות זאת בוצע MRI ו-PET-CT. כמו כן, בשבוע שעבר, הועלתה השערה כי הפריחה ממנה סובלת היא לימפומת עור ונלקחה ביופסיה שהתוצאות שלה טרם הגיעו.
PET-CT שבוצע בפברואר, עם השוואה לבדיקה שבוצעה ב-2014: הטחול גדל בהשוואה לבדיקה הקודמת (לצערי לא מצוין מה הגודל הנוכחי ומה הגודל הקודם) ובתוכו נגע היפודנסי עם קליטה פתלוגית בעוצמה נמוכה. הנגע גדל בהשוואה לבדיקה קודמת והיום 4.1 ס"מ.פרט לממצא זה הכל (מח, צוואר, חזה, בטן,אגן) מתואר כתקין, ללא בלוטות מוגדלות.
MRI שבוצע בתחילת אפריל, עם השוואה לבדיקה שבוצעה ב-2013: ללא עדות ברורה להישנות התהליך אך בהשוואה לבדיקה הקודמת הופיע נגע חדש היפראינטנסי בפונס וגדלו הנגעים בחומר לבן פרונטלי דו-צדדי. הנגעים הללו אינם ספציפיים - יתכן ומדובר בנגעים על רקע איסכמי, נזק לאחר הטיפולים, אך אין לשלול לחלוטין את האפשרות של תהליכים נוספים כגון PML. מומלצת קורלציה קלינית ובדיקת ביקורת צמודה.
בשבוע שעבר אושפזה במחלקה פנימית עקב הסבל הרב שגורמת לה הפריחה בגוף. כאמור נלקחה ביופסיה מהעור על מנת לבדוק אם מדובר בלימפומת עור. במכתב שחרור צוין שערכים של LDH גבוהים מ-1000 וגבוהים בהשוואה לבדיקות דם קודמות. בנוסף נוירולוג שראה אותה באשפוז כתב שהתמונה הקלינית לא אופיינית ל-PML והמליץ על בדיקות וסקולריות ונוירולוגיות של איזור הראש וגם על מעקב אונקולוגי.
השאלה שלי היא: כיצד לדעתך כדאי להמשיך את החלק המטואונקולוגי של הבירור?
האם יש בדיקות נוספות שבעזרתן אפשר לקבוע אם המחלה במוח חזרה? האם הממצא בטחול יכול להיות קשור לממצאים במוח או אולי ללימפומת העור (במידה וקיימת? האם זה אופייני לראות ממצא בטחול ללא בלוטות לימפה מוגדלות? האם לימפומת העור מטופלת במחלקה המטולוגית (ראיתי שבבית חולים בלינסון יש מרפאה ללימפומות עור שהיא חלק מהמערך ההמטולוגי)?
האם יש בתי חולים או רופאים שיש להם ניסיון מיוחד שיכול לסייע בתמונה המורכבת שתיארתי? היא מאוד רוצה להגיע לייעוץ בהדסה אך סובלת מבחילות חזקות שקשורות לבקע סרעפתי וחוששת שהדרך המפותלת תהיה לה מאוד קשה.
סליחה על התיאור הארוך,
תודה רבה,
ויקטוריה
בן 64. עם CLL
נתונים עכשוויים-בבדיקת CT בלוטות מוגדלות בשער הכבד 40מ"מ
טחול מוגדל בהשוואה לבדיקה קודמת שנעשתה ב 2012 ( בערך18-20 סמ
בלוטות מוגדלות בבית שחי גדלו בהשוואה לבדיקה קודמת
בלוטות נראת גם במדיאסטינום סובקרניאלית
במפשעות , אגן וליד הצקוםאדרנלים תקינים.
לא מצוין ב CT אחוזי גידול בהשווה לקודם
אולם מצויין בסיכום- התקדמות ניכרת של המחלה כמתואר לעיל
WBC-62
PLT 61
HGB-13.5
LDH-198
בבדיקת FISH - DELETION 13Q-60
P53--תקין
DELETION 11Q22- 60
האם לאור הנתונים הנ"ל יש צורך בתחילת טיפול? אני עדיין ללא טיפול רק מעקב
שמעתי בטלויזיה על חידוש בתחום ה CLL של לקיחת כדורים במקום
כימו וביאולוגי - האם יכול להתאים לי?
אודה להתיחסותךובכל מקרה ארצה להגיע ליעוץ פרטני
תודה על תשובתך.
אילו נתונים חסרים כדי להחליט?
מה הכוונה שהתרופה לא בקו הראשון - מדוע לקבל טיפול כימו וביולוגי אם ניתן
לקחת משהו יותר קל ומתקדם?
מקווה ששאלותי אינן עזות מצח אולם אני מוטרד מהטיפול שאצטרך לעבור
לכשאצטרך.
תודה רבה
חסרים הנתונים של כל תקופת המעקב מאז האבחון רק בשבוע האחרון התרופה אושרה בקו ראשון על ידי ה-FDA עדיין אין מספיק נסיון בעולם בטיפול בה בחולים שזהו הטיפול הראשון בהם. התרופה מצוייה בסל התרופות רק בקו שני עלותה מאוד גבוהה וכיוון שעדיין איננו יודעים תופעות לוואי לטווח הארוך והמשמעות של המתן שלה בקו ראשון אני מציעה שתדבוק במה שאנחנו יודעים כטיפול הבחירה במחלה
שלום,
לפני כ-3 שנים בוצע גסטרוסקופיה - לא נמצא כל ממצא חשוד.
לפני כ-5 חודשים בוצע גסטרו, נוצר רושם לרירית אטרופית, בביופסיה אקראית מגוף הקיבה נמצאו ממצאים המתאים ל-MALT LYMPHOMA, ללא עדות לחידיק הליקובקטר בביופסיה, בוצע בדיקת הליקוברטר בנשיפה וגם בבדיקה זאת לא נמצא עדות לחידק.
רופא ההמטולוג ביקש לבצע ארדיקציה (למרות אי ממצא של חידק ההליבקטר), ואכן עברתי טיפול ארדיקציה (10 ימים אנטיביוטיקה ועוד)
לפני כחודש בוצע גסטרוסקופיה וביופסיה, ןהתוצאות בסך הכול בסדר (טובות) :
- מטפלזיה אאינטסטינלית, דלקת כרונית, הסננה לימפוציטרית פחות צפופה מבעבר, ו-PCR אינו מראה מונוקלונאליות.
- Chronic gastritis, mildly active, atrophic with prominent intestinal metaplasis.
רופא הגסטרו הסביר לי שאין טיפול ל-metaplasis ואני העבור בדיקת גסטרו נוספת בעוד כ-5 חודשים.
שאלות:
האם רצוי לבצע בדיקות נוספות כו CT פטיט?, האם יש טיפול לדדלקת הכרונית שיש לי? מה זה "metaplasia", ואיזה טיפול יש לעשות ע"מ לרפא את זה?
אשמח לקבל תשובות/מידע
משה
דר דינה שלום רב,
לאבי בן ה 62 גילו AML לפני כשנה ושושה חודשים אז הוא טופל באינדוקציה ולאחר טיפול ראשון באינדוקציה בוצע תהליך של השתלת מח עצם מאחותו שנמצאה מתאימה. השתל נקלט ואבי היה בביקורת עד לאחרונה. לאחרונה הוא התלונן על כאבים בחלק העליון של הירך באיזור המפשעה, מבדיקת ביופסיה וPet ct שהוא עשה החליטו הרופאים שחזרה לו המחלה. ביצעו גם בדיקת מח עצם חוזרת והתוצאות היו 100% donor שכמה שאני מבין זה אומר שמח העצם נקי מהמחלה, לפחות כך הוסבר לי. איך זה שהספירות שלו כולל ניוטרופנים ו טסיות כל כך נמוכים בהתחשב שמח העצם נקי? היום הוא התחיל טיפול בפרוטוקןל alrin אשמח לקצת הסבר על הכלורומות בכללי ואת דעתך על הטיפול שאבי התחיל לקבל.
AML ברוב המקרים מתבטא במחלה במח העצם. לעיתים נוצרים גושים של לויקמיה מחוץ למח העצם זה יכול להיות בעור אך גם באברים אחרים בגוף. לגושים האלה קוראים כלורומות. מבחינת הטיפול אין לי די נתונים על מנת לחוות דיעה.
שלום רב,
אבא שלי בן 78 הובחן באוגוסט חולה במחלת הסרטן לימפומה מסוג diffuse cell large b (מקווה שכתבתי נכון). עבר סידרה של 6 טיפולים כימיים וביולוגים . בפט סיטי האחרון לא נראתה המחלה. הטסיות שלו בירידה מתמדת וכיום הגיעו ל 38000. הרופא המטפל מציין כי הגוף צריך לעלות לבד את הטסיות. בנוסף רוצה לעשות לו בדיקת מח עצם.
בנוסף לכך הכבד שלו נפגע והצטלק מהטיפולים וכיום הבטן נפוחה ומלאת נוזלים . אושפז למס' ימים לוקח אנטיביוטיקה , שאבו לו 2 שקיות נוזלים ומצאו זיהום בבטן.
אבי מטופל בבית חולים תל השומר גם בהמטולוגיה וגם ע"י רופא כבד.
שאלתי היא: מה ניתן לעשות עם הטסיות? האם מצב שבו נמצא מסוכן? האם יש קשר של הירידה למצבו הבריאותי הכללי? מה עושים?
אני אודה לך מאוד להתייחסותך.