מס שנים הקזות דם מידי חודש
בבירור מקיף אין פולצטמיה ורה,כל הבדיקות המערכות תקינות כולל ריאות כבד כליה בדיקות גנטיות וכד
מעשן בשנים האחרונות כ 30 סגריות ביום
שאלות
1. כשאנו שואלים האם הפסקת עישון תרפא את הפולצטמיה אומרים לנו "יכול להיות" מדוע אי אפשר להגיד בטוח?
2 האם פולצטמיה משנית גורמת לנזק בלתי הפיך ואם כן האם יש בכל זאת מה לעשות כדי להתרפא?
הרי מגדרים את הסגריות בפולצטמיה משנית כאחראים לבעיה???
אתה עדיין מעשן????
שים לב לפיסקה האחרונה של פרופ בן יהודה. היתכן שלה איכפת יותר ממך?
נושא הפולצטמיה המשנית וההקשר שלה עם עישון ברור
הסוגיה הנוספת היא המושג סטרס פולצטמיה
1. האם מצב של סטרס מתמשך ועצבים גם הם מהווים גורם חשוב לפולצטמיה
2 האם כמות הקזות של פעם בחודש יכולה להגרם מסטרס קשה
3 האם סטרס מהווה גורם מחמיר של פולצטמיה כמו חומרת העישון
הקשר בין סטרס לפוליציטמיה אינו ברור. יש תסמונת כזאת של אנשים מעשנים כבדים שיש להם הרבה פעמים גם יתר לחץ דם, השמנת יתר ופוליציטמיה. בתסמונת הזאת הרבה פעמים לוקים אנשים שנקראים "אשיות סוג A" אלה אנשים עם הרבה שאיפות שכל הזמן לחוצים להצליח. מכאן השם סטרס פוליציטמיה. מעבר לזה לא נתקלתי בכך שתקופת סטרס הגבירה צריכת הקזות בחולי פוליציטמיה שאינם מעשנים. הרבה פעמים אני שומעת מחולי פוליציטמיה על רקע עישון שהם בתקופה של סטרס ולכן מעשנים יותר. במצסים האלה יכולה להיות החמרה בפוליציטמיה ודרישה גוברת להקזותחג שמח, ואני מאחלת לך שתמצא את הכח לזרוק לפח את קופסת הסיגריות האחרונה כי רק כך ניתן להפסיק לעשן
בct בטן
נרשם בסמוך לשער הכבד הודגמו מספר קשריות לימפה מעט מוגדלות בגודל עד 1.4*0.8 סמ
מספר קשריות לימפה טנות בגודל עד 1.6*1.2 במפשעות האם עליי חשוש חולה סכרת ודלקת מפרקים פסורזיס מחלות רקע האם יש קשר לתהליך דלקתי או סרטני שמא לדאוג
אני חולה גרורתית בשלב מתקדם של המחלה. לפני כחודש קיבלתי תרופה כימו CELLTOPׂ(etoposide) במשך של 14 יום, תרופה שגרמה לי לסחרחורות חזקות, כבדות בראש, חוסר שיווי משקל וכו...
לאור הנ"ל הפסקתי את הטיפול בתרופה, אבל התופעות ממשיכות באותה עוצמה.
מה ניתן לעשות? יתכן שהטיפול בסטארוידים יכול לעזור במקרה של תופעות לוואי ניורולוגיות או אלרגיה לטיפולי כימו?
אני מאוד לחוצה מהמצב שאני ביותר מחודש לא מסוגלת לתפקד.
תודה רבה מראש על תשובתך.
התגובה המהירה תטיפול מאוד משמחת איני יודעת את סוג הלימפומה של בעלך בלימפומות מסוג B יש לימפומות עם דרגות ממאירות שונות. בכל מקרה זוהי מחלה עם אחוזי ריפוי גבוהים מאוד
http://www.cancer.org.il/forums/message.aspx?fid=16&mid=42565
כדי שאוכל להחליט אם לבצע את הבדיקה או לוותר עליה.
שלום רב,
ברצוני לשאול,
התגלה לאבי ב8/2015 מיאלומה נפוצה בשלב מוקדם.
טופל במשך 4 חודשים בוולקיד והגיב טוב.
לאחר מכן עבר השתלת מח עצם עצמית במשך 3 שבועות.
כיום בבית, חזר לעבודה לאחר חודשיים בבית ומרגיש טוב תודה לאל.
שאלתי-האם בכל זאת ישנם אנשים שהבריאו מהמחלה הזו?
מדוע כותבים בכל מקום שהיא חשוכת מרפא לחלוטין?
אמי, בת 68, אובחנה לפני כשמונה חודשים כחולה ב- MDS עם כ- 12% בלסטים. כרגע, לאחר חמישה מחזורי טיפול ב- וידזה, ללא שום שיפור. הוחלט להפסיק את הטיפול ב- וידזה ולערוך שוב בדיקת מח עצם.
האם יש טיפול אלטרנטיבי ל- וידזה? האם יש לשקול, לדעתך, טיפול באינדוקציה 3+7? קראתי דיווחים על תרופות נוספות כמו Valporic acid, SAHA, Farnesyl transferase inhibitors או ATRA במתן לבד ובמישלבים. האם לדעתך ניתן לשקול אותם במקרה זה?
המון המון תודות!
האם במיאלופיברוזיס ייתכנו המטומות ספונטניות באצבעות כף היד וכף הרגל? אם כן כיצד להתייחס לכך מעבר לנטילת אספירין?