בהמשך להודעה הקודמת. כל שאר הבדיקות תקינות
מצרפת אותן
אני בת 56 מרגישה מצויין אין לי כלל כאבים
שם הבדיקה בעברית: בדיקת גלובוליןסוג הבדיקה:בדיקת דם.מה בודקים?את הרמה הכללית של הגלובולינים בדם.מהם גלובלינים?קבוצת חלבונים שממלאת תפקידים שונים, כמו: נשיאת ברזל (טרנספרין), שומנים וחלבוני מערכת החיסון (הנוגדנים) בדם.הגלובלינים מחולקים ל־3 קבוצות : אלפא, ביטא וגמא.מתי מומלץ לעשות את הבדיקה?הבדיקה נעשית בדרך כלל כחלק מבדיקת החלבונים בדם.הבדיקה נעשית גם כשיש חשד לבעיה במערכת החיסון.מה אומרות התוצאות?ערכים גבוהים מהנורמה דורשים בירור נוסף באמצעות בדיקת אלקטרופורזה של החלבונים.לתשומת ליבך:• חריגה מטווח הנורמה אינה מעידה בהכרח על מחלה. • ערכי הנורמה של ילדים ושל נשים בהריון עשויים להיות שונים. קרא על ערכי הנורמה של תינוקות ושל ילדים• ההמלצות לא מהוות תחליף להתייעצות עם רופא.
שם הבדיקה בעברית: בדיקת חלבון כלליתמה בודקים?את הרמה המשולבת של חלבוני האלבומין וחלבוני קבוצת הגלובולין בדם.סוג הבדיקה:בדיקת דם.מהו חלבון?החלבונים הם אבני הבניין של הגוף שמרכיבים את התאים ואת רקמות הגוף כמו העור, העצמות, והשרירים.החלבון גם משמש ליצירת הורמונים, אנזימים ונוגדנים.מקור החלבון הוא בכבד ובמזון שאנו צורכים.מתי מומלץ לעשות את הבדיקה?כאשר יש חשד לאיבוד חלבון, כמו בבצקות, בחשד לתת־תזונה או בחשד למחלות כליה או כבד.מה אומרות התוצאות?ערכים גבוהים מהנורמה עלולים להצביע על התייבשות משמעותית כתוצאה מחוסר בנוזלים או על תזונה עשירה מאוד בחלבונים.במקרים מסוימים זה יכול להעיד על מחלות שונות ולכן מומלץ להתייעץ עם הרופא.ערכים נמוכים מהנורמה עלולים להצביע על מחלות כבד, מחלות כליה, תת־תזונה או על מצבים של תת־ספיגה וכוויות.
שלום רב
1997 17 שנה חליתי בפלזמה ציטומה עברתי טיפול קרינתי בגב ואיסוף מח עצם להשתלה בעזרת כימותרפיה (לא זוכרת את השם) ללא השתלה. ב 2001 התגלו נגעים ליטים באגן + לשד יחיד עם 5% תאי פלסמה (מקווה שצודקת בשמות) ללא טיפול.
רק מעקב של בדיקות דם. כל חצי שנה לפני חודשים ועכשיו שוב נמצא בבדיקה שיגרתית
IMMUNOGLOBULINS-BL
יש עלעה קלה בין הבדיקות
לא נמצאת במרפאה המטולוגית
אבקש הנחיות מה לעשות?
תודה רבה
תודה
לחולה בן 70 עם מחלות רקע של סרטן התקבלו בבדיקות האחרונות דברים חדשים:
ירידה של המוגלובין - 11.8
עליה ברמת בטא 2 מיקרוגלובולין - 3041
עליה ברמת אלפא פטו פרוטאין - מ17 לרמה 19.9
מבקש בהקדם אפשרי לקבל אינפורמציה קלינית לגבי מצב החולה בהתייחס לבדיקות אלה. והאם יש סיכון להפתחות של מחלה סרטנית?
האם נדרשים בדיקות נוספות לצורך בירור מקיף יותר ואילו?
תודה מראש.
היי פרופ יקרה
לאמא שלי היתה לימפומה פולקולרית בבלוטת המפשעה.
הבלוטה הוצאה וקיבלה 15 הקרנות.
עברו שנתיים וחצי בדיקות דם תקינות.
אולטרסאונד לפני שבוע הראה על בלוטה מוגדלת בימין ושמאל ב0.6 אולם בשורה התחתונה רשום קשרית לימפה גדולה 3*0.6 ובשנייה 2.7*0.5
בסיכום צורה ועובי תקינים, קורטקס דק, שער רחב, זרימת הדם לא מוגברת. מראה תקין.
תור רק עוד שבועיים להמטולוג.
לי זה נראה לא טוב.
יכול להיות שזה עדות לחזרה?
מה ההשלכות של מוטציית
במחלת מיאלופיברוזיסasxl1