שלום,
אבא שלי בן 71, סיים כרגע טיפול הקרנות (לטיפול נוסף נגד סרטן הערמונית - לאחר שעבר ניתוח להסרת הערמונית לפני מספר שנים) + 2 זריקות הורמונים.
בנוסף, עשו לו בדיקת דם למרקרים של סרטן בגוף והתקבלו התוצאות הבאות:
עלייה (שתי בדיקות תוך שבוע וחצי) ברמת האלפא פטו-פרוטאין מ17 לרמה 19.9
עלייה ברמת הבטא 2 מיקרוגלובולין מ2645 לרמה 3041
המוגלובין נמוך: 11.8
קריאטינין גבוה: 1.34
בדיקת US של חלל הבטן והאיברים הפנימיים יצאה תקינה.
כרגע מתקשים להבין מה לעשות הלאה? איזה כיוונים לבדוק ע"מ לשלול סוגי סרטן דם ולימפומה?
אודה על תשובה ומתן כיוון להמשך טיפול.
שמעון.
קודם כל לא גלובומין, זה גלובולין. רמת סידן 9.83 גם אם חורגת מעט מהגבול של המעבדה אינה נחשבת לחריגה אצל מבוגר (עד 10.5 זה בגובות הסטטיסטיקה). עליה קלה בסידן יכולה להיות קשורה לחלובינים אחרים בדם כגון אמבולין וגלובולין. ממצא של פוליקלון מובר שכיח מאד במחלות דלקיות שונות כולל בלוטת התטריס וברוב המקרים אינו נחשב לממצא המטולוגי, בטח שלא ממאיר. האם ביצעו בדיקות אמיונוגלובולין (IGG, IGM, IGA)? סביר להניח שכן אם בוצעה בדיקת פיקסציה. האם הייתה שם חריגה? תמשיכי בירור מול הרופא, לא רואה סיבה לדאוג ממחלה המטולוגית.
(סטודנט לרפואה)
הרבה בריאות.
תודה רבה לך!!
הסתכלתי ולא בוצעו בדיקות אמיונוגלובולין..
כדאי לבקש מהרופאה לבצע את הבדיקות הללו?
רופאה נוירולוגית שלחה אותי לבצע את הבדיקות כחלק מבירור על נימולים-נוירופתיה, לאחר שלא נמצא שום דבר מבחינה נוירולוגית..
החשש שלי נובע גם מתסמינים של נימול, סידן גבוה בדם, דימום בחניכיים וכאבי גב..
שלום רב, אני מודאגת מתוצאות בדיקות הדם של אימונוגלןבולימים שקיבלתי, זאת בהמשך בירור לתוצאות שפירסמתי פה לפני כחודש שהראו גלובולין גמא ובטא 1 גבוהים מטווח הנורמה. אני מצרפת את תוצאות הבדיקות של אימוניוגלובולינים:
IgG -1590
IgM-251 - מסומן מעל טווחי הנורמה
IgA- 349
מלחיץ אותי נושא הigm הגבוה לפי מה שקראתי באינטרנט..
היי פרופ יקרה
לאמא שלי היתה לימפומה פולקולרית בבלוטת המפשעה.
הבלוטה הוצאה וקיבלה 15 הקרנות.
עברו שנתיים וחצי בדיקות דם תקינות.
אולטרסאונד לפני שבוע הראה על בלוטה מוגדלת בימין ושמאל ב0.6 אולם בשורה התחתונה רשום קשרית לימפה גדולה 3*0.6 ובשנייה 2.7*0.5
בסיכום צורה ועובי תקינים, קורטקס דק, שער רחב, זרימת הדם לא מוגברת. מראה תקין.
תור רק עוד שבועיים להמטולוג.
לי זה נראה לא טוב.
יכול להיות שזה עדות לחזרה?
הערכים של ההמוגלובין לפני תחילת סדרות הטיפולים היו דומים ואפילו מעט גבוהים יותר, בסביבות ה- 8. האם ערכים של 7.9 לאחר ארבעה סדרות טיפול ב- וידזה יכולות להצביע על גישלון הטיפול? האם קיימת אלטרנטיבה טיפולית ל- וידזה עבור חולה עם MDS ו- 12% בלסטים (ממח עצם שנלקח לפני כחצי שנה, אולי מאז יש עליה בבלסטים)?
המון המון תודות!
לאמי, בת 68, אובחן לפני כחצי שנה MDS עם כ- 12% בלסטים. היום התחילה סדרת טיפולים חמישית במספר ב- וידזה. היום, לפני התחלת הטיפול, נמצא המוגלובין 7.9. האם אין בערך נמוך כזה להצביע חלילה על כישלון הטיפול? הרופאים מבחינתם הורו על המשך הסדרה החמישית כמתוכנן.
אמי מקבלת כרגע שתי אנטיביוטיקות במקביל - אוגמנטין ו- Voriconazole לטיפול בפטריה בריאה. יכול להיות שיש להם קשר להמוגלובין הנמוך?
המון תודות!
שלום
הרופא ב"מתחילים מחדש" הסביר לי שחלק מהחומרים שקיבלתיבמסגרת הטיפולים בלימפומה (לא הודצ'קין) יכול לגרום לתופעות של בעיות בזיכרון וזה נקרא chemobrain.
כעת כשאני שבה ללימודים באוניברסיטה אני מתקשה בשינון לקראת בחינות.
האם יש גוף שמכיר ומאשר פגיעות בזיכרון כדי שיאשרו לי גם באוניברסיטה?
אולי כפי שמכירים בלקויי למידה למינהם?
תודה מראש
בעלי צריך להתחיל מחר בבוקר טיפול ראשון במבטרה.
האם הוא צריך להיות בצום לפני או שהוא יכול לאכול ארוחת בוקר כרגיל?
תודה רבה