שלום רב,
לפני כשנה סבל בן זוגי, שהינו בן 50, מאבן בדרכי השתן. במסגרת הבירור נערכה בדיקת סיטי, בה התגלו נגעים ליטיים בעצמות האגן.
כתוצאה מכך נשלח לבירור המטולוגי, ובוצעו בדיקות דם ושתן, וגם בדיקת מח עצם מעצם האגן.
בדיקת מח העצם יצאה תקינה.
תוצאות בדיקות הדם מלפני שנה היו:
היי פרופ בן יהודה.
עשיתי בדיקת דם לקראת הפט סיטי כי צריך להביא בדיקת כימיה אחרונה. רוב התוצאות יצאו בטווח.
אבל מה שמדאיג אותי זה ה-(GOT(AST//
הוא יצא 37 בשעה שמקסימום הטווח הוא 31.
קראתי בהסבר של קופת חולים שערכים גבוהים מהנורמה עלולים להצביע על כל מיני בעיות בכבד, על מחלות בדרכי מרה, על נזקים לשרירים, מחלות לב, המוליזה ועוד כל מיני מריעין בישין....
מה דעתך? נראה שיש לי בעיה בכבד? ומה המשמעות של בעיות בשרירים? (אני אכן סובלת מחולשה נוראית ואיומה בשרירים, כחלק מהתשישות (אחרי 6 כימותרפיות וטיפולי מבטרה). האם יכול להיווצר לי ניוון שרירים או בעיות בכבד כתוצאה מכל העסק הזה? (כאמור - היה לי לימפומה של תאי בי גדולים - רובו המכריע במעי הדק).
והאם יש סכנה שלא יעשו לי את הפט בגלל זה?
אגב, בספירה הנטרופילים יצאו נמוכים מהטווח (1.5) ודווקא הלימפוציטים יצאו 42.2% והמונוציטים יצאו 15.6% (מקסימום הנורמה הוא 8%). סך הספירה הלבנה יצאה בתוך הנורמה. (יש לזה משמעות?)
כאמור, כל שאר הערכים יצאו בטווח חוץ מהברזל שיצא קצת נמוך, שזה לא חדש אם כי יש שיפור קטן. והפריטין יצא בטווח. ו-LDH שיצא גבוה. ואמרו לי שאין לזה משמעות.
תכלס, מה שהכי מדאיג אותי זה: האם זה אומר שיש לי בעיות בכבד או ניוון שרירים או שהלימפומה חוזרת? והאם יעשו לי בעיות לגבי הפט?
המון המון המון תודה.
פרופ' בן יהודה שלום,
אשתי חלתה ב ALM ועברה השתלת מח עצם הלוגנית ב 03.12.2012
נמצאת כיום ברמיסיה מלאה. מספר חדשים לאחר השתלה החלה לסבול מגרדת בכל הגוף. אובחנה כסובלת GVHD. עברה פוטואפרזיס במשך 6 חדשים . טופלה ב- בפרדניזון 20 מג' .ברגע שהורידו את המינון הגרד חזר. כעת מקבלת 10 מג'
והגרד בלתי נסבל.מיותר לציין שעקב הרמה הגבוהה של הסטרואידים רמת הסוכר גבוהה. (350 בממוצע). עברה ביופסיה של העור והתוצאות שליליות.
אשמח לפתרון אלטרניטבי.
בתודה מראש,
אבא שלי כבר כמה שנים מנסה להבין מה מחליש אותו, הוא נחלש ומרזה. היתה לו גם התדרדרות של שפעת שבבי"ח מצאו נוזלים מסביב לרקמת הלב ותפקוד כליות בעייתי.(טופל בכדורים וסטרואידים בזמנו) לאחרונה נלקחה ביופסיה מעצם הזנב והאבחנה הקלינית כזאת: "נגעים גרמיים סקלרוטים מרובים.אין תהליך ראשוני ברור. ב DD: גרורות, מחלה סיסטמית אחרת כגון ארדהיין דסטר
באנגלית:
Right iliac bone, CNB:
Core of cortical bone with fibrosis of marrow( by Masson-trichrome stain) contain few aggregstes pf fpamy macrophages
CD163, CD68 positive
CAM5.2, AE1/AE3,CD20,CD3,CD138,CD1a,S-100,ALK and B-Raf immunostains are all negative
The hematopoictic elements are virtually absent
The PAS and PAS-D stains are negative
The findings are suggestive of Erdheim-Chester disease
זהו, אשמח לדעת:
1. האם זו אכן המחלה והאם ואיך צריך לאשר שזו המחלה? האם צריך בדיקות נוספות (הוא נשלח לביופסיה אחרי מיפוי עצמות)
2. איך אפשר להתקדם מפה היות והבנתי שזה מאוד נדיר ולאהרבה מכירים
תודה,
דרור
ב 2010 חליתי בלימפומה מוליקולרית טופלתי בהרצוק. לפני כשנה החלו סיפטומים שלכאבי גרון דלקות שיעולים קשים. עברתי פט וביופסיה שהראו בלוטות צוואר נגועות. המחלה נשארה תאי B כמו שהיתה רק במקות בכל הגוף רק בצוואר. אני במעקב. עשיתי גסטרוקופיה והתגלה דלקת חריפה בוושט עם עיבוי גם לפי הפט מחודש שעבר. בגסטרו לא לקחו ביופסיה רק טיפול. מצב הגרון והשיעול טוב יותר. היום הוחלט לא להתחיל טיפול. אני שמחה ומבולבלת. אפשר יעוץ בבקשה.
שלום ד"ר בן יהודה. במסגרת ברור לקרישיות יתר, נשלחתי בטעות לבדיקת שרשראות קלות בדם. תוצאות הבדיקות: קאפה- 25.20
למבדה- 15.20
רטרו.היחס ביהם: 1.66
בדיקת אלקטרופרוזה בדם תקינה. בדיקת בנסג'ונס בשתן שלילי. ספירת דם תקינה.וכן ברזל וסידן בדם. בנוסף אין תלונות על כאבים בגוף. כל התוצאות הללו נבדקו במשך כ-חצי שנה ונשארו אותו דבר. גם האלקטרופרוזה בדם וגם הברזל והסידן.רציתי לדעת מה המשמעות. אודה על תשובתך.תודה
אני בן 66, מועמד להשתלה עצמית במסגרת טיפול במיאלומה נפוצה.
כפעילות הכנה אני גם מתשאל חולים שעברו השתלה עצמית (קיבלתי שמות מעמותת אמ"ן), כדי ללמוד מ"חוויות" ולקחים שלהם לתהליך לא פשוט זה.
באתר אמ"ן, מוצע בין השאר הטיפ הבא: " להתמודדות טובה עם פצעים בפה. ניתן להצטייד באמפולות/טיפות "טראומיל".
טראומיל היא תרופה הומיאופתית המתאימה למגוון רחב של מצבי כאב ודלקת.
הבינותי שמספר מושתלים הביעו שביעות רצון מכך שלקחו באופן שוטף כדלקמן:
10 ימים לפני ההשתלה החלו לקחת כדור טראומיל כל 3 שעות במהלך ימים אלו.
המינון במהלך ההשתלה בתלות במצב המושתל: בימים "קשים" כל 3 שעות, ומינון מופחת במצב טוב יותר.
שאלה: האם מוכר טיפול מונע / מקל זה ומה המלצתך ?
תודה רבה