שלום רב. אימי בת 74 סובלתכחודש וחצי מתשישות וחולשה קשה,לאחר בדיקות אובחנה כMDS לפי בדיקת מח עצם. צלולריות :עשיר פולימורפי מערכת אריתרויאטות:ריבוי צורות צעירות מגלובלסטיות מערכת גרנולופיאטות:ערה עם ריבוי קל של בלאסטים ופרומיאלוציטים,יתר שלבי הבשלה עם סימנים דיספלטים בולטים מגקריוציטים:לרוב בשלים ללא סגמנטציה הרופא המליץ על טיפול של זריקה EPREX10000 פעם בשבוע, כרגע אחרי 3 זריקות אימי מאושפזת כבר שבוע בבית חולים עם תסנין בריאות וחום שלא יורד מטופלת ב2 אנטיביוטקות שונות ,נעשו בדיקות תרביות דם ולא נמצא זיהום לדעתי יש לה חום כבר תקופה של כמה שבועות וזה גרם לה לתשישות הגדולה ,כשהיא מקבלת אקמול להורדת החום היא מתאוששת
. האם החום יכול להיגרם מהMDS ?
כן זה היה סוג אגרסיבי- אז עוד לא ממש הגדירו את צורת הטיפול, באופן רשמי רק אחרי שנים ראיתי שהגדירו את הזן והטיפול בדיוק על פי מה שקיבלתי. וקראתי שיש % החלמה גבוהים :) בדיקות דם לא מגלות דבר וגם לא טנטגן.. אלא רק פט סיטי או MRI, אבל נירגעתי כשאמרת שלא סביר, לא ידעתי על בריאותה..נקווה שזה סתם גב תפוס. כי מחכה לנסיעה הזו כמו אוויר לנשימה
תודה
ו 7 שנים אחרי סוף הטיפול 8 מהיום שהודיעו לי :)
שלום,
אבא שלי בן ה-71 עבר טיפולי הקרנות עד לאחרונה עקב עליה ברמת הPSA.
לפני 6 שנים עבר כריתה רדיקלית של הערמונית עקב גידול.
לאחרונה לאחר סיום ההקרנות , הבדיקות של הPSA הראו נסיגה משמעותית אך רמת האלפא פטו פרוטאין שלו עלתה בחודש האחרון מ17 ועד 19.
כמו כן, גם רמות הבטא 2 מיקרוגלובולין עלו בחודש האחרון מ2950 ל3040 כאשר המקסימום הוא 2400.
האם יש חשש ללימפומה או מיאלומה או אולי מדובר בבעייה כלייתית?
חשוב לציין כי רמות הקריאטינין שלו גבוהות מהנורמה.
תודה מראש.
יש לציין כי כל הרזרבות של הברזל בדם כגון המוגלובין וכו תקינים
מה בעניין התסמינים?
אין לי סיבה לחשוש מזה?
ריבוי הבלוטות ירידה במשקל והפס על הציפורן, כאבים בבית שחי מפשעות ובצוואר לסירוגין,
ולא הבנתי את תשובתך שהמטולוג יוכל להרגיע אותי לאור הברזל הנמוך, זה דווקא גורם לי לחשוש
אשמח למענה, תודה רבה
ואשמח להגיע לייעוץ.
שלום פר' בן יהודה,
אובחנתי לפני כ 5 שנים ב MARGINAL ZONE LYMPHOMA
מאז לא היה צורך בטיפול ואני ב WATCH AND WAIT
ישנה תופעה שרציתי לשאול האם היא מוכרת:
בכל פעם בלוטה במקום אחר גדלה ומתקשה וישנה רגישות במגע.
אחר כך יורדת ספונטנית, נעשת רכה והרגישות חולפת.
בכל פעם הגודל עולה.
לאחרונה חוויתי זאת במספר בלוטות יחד, הן מתחת ללחיים והן בבית השחי.
לפעמים התופעה עם חום ולפעמים ללא.
באותה עת, אני מרגיש חלש. כשהתופעה עוברת, כאילו שלא קרתה והכל שב למקומו.
רציתי לשאול האם התופעה מוכרת בסוג זה של למפומה או שקרוב לוודאי מדובר בסוג כלשהו של זיהום? אולם אם מדובר בזיהום, מדוע בכל פעם הבלוטה גדלה לגודל גדול יותר לפני שיורדת חזרה?
תודה רבה
פרופסור בן יהודה שלום רב,
אמא שלי מתמודדת עם הלימפומה שהפכה אגרסיבית ל DLBCL קיבלה 6 קורסים של RCHOP ולאחר מכן 3 טיפולים קו שני RICE.
המחלה התגלתה כעמידה וכעת גם מערכת העצבים מעורבת.
הרופאים טוענים כי לא ניתן לבצע שום דבר בכדי לטפל במחלה אלא רק לתת טיפול פליאטיבי.
האם ניתן להמשיך ולטפל?
האם ישנו טיפול נוסף שמומלץ?
אוכל לספק כל נתון.
השאלה מהם הנתונים שצריך בכדי לענות על השאלה הנ"ל?
בבדיקת c.t בטן שבוצעה לאבי בן 74 במעבר חזה בטן כתוב:שנצפו שינויים פיברוטיים בבסיס שתי הריאות ,הודגמו בלוטות לימפה רטרו -קרוליות קטנות.
מה פירוש הממצא ומה ההבדל בין הבלוטות פרה אאורטליות, המזנטריאליות והרטרו -קרוליות?