שלום
בן 25 בריא בדכ.
כבר תקופה שמרגיש בבלוטות שגדלות במפשעה בית שחי אחת בצוואר ולאחרונה גם בעצם הבריח צד ימין.
איבדתי ממשקלי 6/5 ק״ג, סובל בחודשים האחרונים מכאבי ראש כאבי גב תחתון ומותניים.
מזה שבוע שבועיים בערך הרגשה של כמו משהו תקוע בגרון,
בדיקות דם תקינות מלבד ירידה בiron - 32.
בהליך בדיקות כרגע
אולטראסאונד צוואר גילה שיש בלוטת לימפה בגודל 1.8 זמ בצד ימין ו2.2 מצד שמאל.
בלוטות מתחת ללסת ימין 1.8 סמ ומימין 2.0 סמ כמו כן בשני האזורים המבנה וזרימה תקינים.
מאוד מפחד ומרגיש לא טוב, הרופאת משפחה מתעקשת שזה מבנה אוטונומי של בן אדם והפנתה לאולטראסאונד רק בשביל להרגיע, רופאים במיון לא ראו משהו מטריד עפ״י בדיקה פיזית.
פרט אחרון, נהיו לי פסים בצבע כחול/שחור בציפורניים,
ההודעה הקודמת נשלחה בטעות.
מפחד מאוד וחושש לבריאותי.
אין הזעות לילה,ורק לציון, בלוטות שהוזכרו קיימת בשני צידי הגוף.
חייב עזרה תודה מראש!
תודה רבה על המענה.
יש לציין כי כל הרזרבות של הברזל בדם כגון המוגלובין וכו תקינים
מה בעניין התסמינים?
אין לי סיבה לחשוש מזה?
ריבוי הבלוטות ירידה במשקל והפס על הציפורן, כאבים בבית שחי מפשעות ובצוואר לסירוגין,
ואם אפשר להגיע אלייך לייעוץ אשמח מאוד
תודה רבה
שאלה שמגיעה כי לא הבנתי ככ.
לאור העובדה שהברזל שלי נמוך איך המטולוג יכול להרגיע?
מה זה אומר?
לאחר שבכמה משטחי דם פריפרי שעשיתי בהמטולוגיה שיבא עד אוקטובר 15 יצאו כ4 פעמים לימפוציטים אטיפייים (עד רמה ++), המליץ ההמטולוג על בדיקת סמני לימפוציטים-מרקרים. לדעתי זה מיותר כי כבר סיכמנו על הפסקת המעקב אלא אם ישתנה משהו והבנתי גם מרופא המשפחה שנותנים את הבדיקה הזו רק לאחר אבחון לימפומה כדי לדעת את סוגה במדוייק. חוץ מזה המעבדה בסדר ואין בלוטות
האם נוכחות לימפוציטים אטיפיים עלולה להצביע על ממאירות כלשהי? האם לימפוצטים אטיפיים מחייבים בירור?
ואז המליץ, אך לא אמר שמשהו חשוד.
המעקב אצלו הופסק, רק US מדי פעם מדגים את הבלוטות עדיין ב 2 ס''מ כל אחת. לפי ההרגשה שלי ממנו הוא לא דואג כלל לגבי ולא חושד בלימפומה עוד מפגישתנו הראשונה.
האם היית ממליצה לבצע את סמני הלימפוציטים למרות שהמעבדה כולל LDH, זרחן, סידן וספירה כולם בנורמה ולמרות שהבלוטות עדיין סטטיות לחלוטין כי עדיין יש סיכוי קטן של לימפומה? אם כן, אעשה אותה.
תודה
שלום,
בן 52. נמצא גוש במיצר קדמי בחזה בגודל כ-9 ס"מ. בביופסיה אובחן כ - primary mediastinal large b-cell lymphoma. התאים נצבעו ל- CD20,CD30, CD23, BCL2, BCL6 ו- MUM1. אינדקס פרוליפרציה 70% במס' אזורים.
הוצע בדחיפות טיפול לפי פרוטוקול DA-EPOCH הניתן באשפוז.
מבקש לברר האם זה הטיפול הכי מתאים ומה יתרונותיו / חסרונותיו לעומת טיפול מקובל אחר ללימפומה מסוג זה.
תודה.
אני עם מיאלומה זוחלת שנתיים ללא טיפול.
לפני קצת יותר משבוע התחיל גידול בפה - בריצפה של הפה מתחת ללשון. הייתי אצל רופה פה שאמר לי לחכות לראות עם זה יעלם או אם צריך לעשות ביופסיה (הוא אמר לי לחכות 6 שבועות לביופסיה).
הגידול לא כואב, ואתמול הצבע השתנתה - ועכשיו זה נראה שזה מלאה בדם. עליתי תמונה למטה.
התחלתי לחפש באינטרנט (אני יודעת שזה לא חכם!!!) ועלה לי בראש שאולי צריך לשלול אמילודוסיס. בגלל שזה כזה נדיר קשה לי להאמין שהרופא פה היה מזהה אם זה כן אמילודוסיס.
אני לא יודעת מה לעשות - לחזור לרופא פה? ללכת לרופה משפחה? ללכת להמטולוג? כמה זה דחוף? האם לחכות? אני בחרדה מזה....
תודה!!
בס"ד
לדינה שלום
בבדיקות שעשיתי ב- free/ kapa free lambada kappa
15.02.05 48.6 42.8 1.14
07.09.15 62.5 26.3 1.51
08.03.16 105 45.7 2.3
האם מסמן מגמה וטיפול ??? אני בן 60
מאילו פרמטרים אמורים בד"כ להתחיל טיפול ???
פורים שמח
ברכה והצלחה
עמי
שבוע טוב
אני אחרי שני מחזורי VCD מתוך ארבעה מחזורים כטיפול למיאלומה.
אני מרגישה מצוין לאחר הטיפולים ואין לי כל תופעות לוואי.
שאלתי היא - האם אפשרי לטוס למדינה אירופאית ליומיים שלושה (אירוע משפחתי חשוב) תוך כדי הטיפולים או אסור בתכלית האיסור לבצע צעד זה?
תודה רבה.
לכב' פרופ' בן יהודה.
אני נמצא ברמיסיה מלימפומה מזה שנתיים. בבדיקה תקופתית נשלחתי לבצע U.S של בתי השחי. נתצא כי בבית שחי שמאל שתי בלוטות לימפה הגדולה 4.5*16 מ"מ פרנכימה דקה, בית שחי ימין בלוטת לימפה 7*15 מ"מ בחלק מהבלוטה הפרנכימה בעובי 2.9 מ"מ ובשאר הפרנכימה דקה. מה זה אומר? האם יש מקום לדאגה או יש צורך בהמשך בפעולה או בדיקה כלשהי? אני בן 68 ובעבר בזמן המחלה והטיפול הייתי אצלך לייעוץ.
תודה עזרי כהן oracohen@013.net..il
שלום ד"ר ,
לאבא שלי בן 71 גילו לימפומה לאחר ביצוע ביופסיה מאזור בית השחי ,
בתוצאות הסיטי בטן רשום שיש בלוטות מגדלות רק בצד הימני וכל שאר האיברים ללא גושים , בסיטי צוואר רשום שיש ריבוי בלוטות בצוואר אך לא צויין התייחסות מיוחדת כמו בסיטי בטן וחזה .
טרם קיבלנו תשובה בנודע לסוג הלימפומה ולשלב שהיא נמצאת , חשוב לציין שהוא איבד משקל סובל מהזעות יתר בלילה ולעיתים קרובות יש לו חום .
ביצעו לו בדיקת מח עצם שיצאה תקינה .
האם על סמך דברים אלו ניתן להרגיע אותי עד שבוע הבא שיהיו תשובות סופיות ולהגיד כמו מה זה נראה ? האם יש סיכוי שגילינו בזמן? יש סיכוי טוב להחלמה ?
אודה לתשובתך
תודה על התשובה , היום קיבלנו תוצאות שמדובר על לימפומה ע"ש הודגקין שלב 3
mixed cellularity hodgkin lymphoma
יום חמישי אמור להתחיל טיפול כימוטרפי , האם יש למחלה מסוג זה סיכויי החלמה טובים ומה בדרך כלל כמות הטיפולים ושיטת הטיפול שנדרש לעבור ?
רציתי לדעת אם יש מצב שקיטרודה יכולה לעזור בלימפומה או שממש אין קשר?