שלום רב,
לפני שלושה שבועות הבחנתי לראשונה בשני גושים צמודים בצד שמאל של הצוואר.
רופאת המשפחה שלחה אותי לבדיקות דם (שיצאו תקינות ) ולאחר מכן ל US.
בעקבות ה US הופנתי לביופסיה בניקור בבילנסון.
היום התקבלו התשובות : חשד. HODGKINS LYMPHOMA (התוצאה מצורפת)
אבקש קצת פירוט/עזרה בכדי להכין את עצמי לתהליך .
האם זה שפיר? האם ניתן לנתח כבר כעת או שצריך לבצע בדיקות נוספות לפני הניתוח (סיטי , מח עצם)
אני בת 28 בריאה בד"כ ובאופן טבעי חוששת מאוד .
אודה לך על תשובתך המהירה.
בתאל
שלום רב ותודה על המענה המהיר .
לפי רופאת המשפחה שלי אני ממתינה לניתוח בכדי להוציא את הגידול הקיים.
לפי מה שהבנתי - לאחר הניתוח הצוות יעשה ביופסיה מלאה ואז יוכלו לדעת מה היקף/תכולת הגידול.
תודה רבהה על התמיכה - נקווה שהכל יהיה טוב :)
צהריים טובים.
הילדה שלי סובלת כבר יותר משנה מכאבי בטן. בחודש ינואר 2016 שלחו אותנו לעשות אולטראסאונד ובתוצאות היה רשום שיש בלוטות מוגדלות בגודל של 13 מ"מ. הרופאה ביקשה שנחזור על האולטראסאונד אחרי חודש, חזרנו שוב על האולטראסאונד וגם בפעם השניה הבלוטות היו בגודל 13 מ"מ. הרופאה המליצה שנחזור שוב על האולטראסאונד אחרי חודש, עשינו אתמול שוב והבלוטות גדלו ל-22 מ"מ.
אוכל לשלוח את התשובות במייל.
אשמח לדעת מה עלי לעשות?
שלום.
אני בת 69 ביצעתי ממוגרפיה שגרתית שבמהלכה זיהו גוש. לאחר אולטרסאונד החליטו על ביצוע ביופסיה. הייתי בטוחה שתתקבל החלטה לאחר הבדיקה. אבל התקבלו תוצאות שישנו חשד בלבד לlow grade be cil limp. ההמלצה שלהם היא להוריד את הגוש בניתוח על מנת שיוכלו להגיע להחלטה סופית. לא ברור לי איך מביופסיה אין תשובה חותכת האם זה ייתכן או שמסתירים ממני משהו . וגם אם החשד יתממש מה זה אומר בדיוק הסוג הזה והאם יש צורך בחווד נוספת?
אני רק מנסה להבין האם יש מקום לבירור המטולוגי. בוצעו בדיקות דם נוספות ורבות. סרולוגיות שללו כל ממצא ויראלי נפוץ. נשלל קרוהן ולופוס. ספירת הדם החוזרת הראתה התאוששות של הלימפוציטים מ 260 תאים למיקו ליטר ל 305 תאים (שבוע לאחר הבדיקה). באחוזים עליה מ 3 ל 7% בגלל שינוי בסה"ג התאים הלבנים שעדיין בנורמה
בדיקות סרום גלובולין מראות חריגות ב IGA, IGE ו IGM. כאשר IGA על 720 (גבול עליון 400), IGM נמוך על 33 גבול תחתון 40, ו IGE על 222 כאשר גבול עליון 100.
החריגות הם בשרשראות קלות למבדה וקאפה. יחס קאפה-למבדה 2.1
שלום פרופ' בן יהודה.
מאוד אשמח אם תוכלי להסביר לי מה המשמעות של התשובה שאין קליטה של החומר בבדיקת הפט.
הרופא שלי אומר שזה תגובה מצויינת לכימותרפיה. העניין הוא שאני זקוקה ליותר מידע. חשוב לי להבין מה קורה שם.
(בבדיקה הראשונה כשהיתה הרבה מאד קליטה היה פירוט של כל איבר שיש בו קליטה, והיכן בדיוק באיבר רואים את הקליטה. בבדיקה הנוכחית כתבו רק באופן כללי את שם האיבר ושאין קליטה. אני לא מבינה מה זה אומר.)
הבנתי שזה מאד משמח ושיש תגובה טובה אבל חשוב לי להבין יותר לעומק.
המון תודה
נורא סליחה על הניגוס וההצטקצקות אני פשוט מנסה לתרגם את זה לשפה של אנשים רגילים :) כדי להיות בטוחה שהבנתי נכון. האם "אין קליטה" משמעו שאין יותר גידול בכלל? (כלומר אני מניחה שלמעט תאים מיקרוסקופיים) והאם כשכתוב "כיום לא מודגמים גושים במעי" זה אומר שאין בכלל גידול במעי?
המון המון תודה, ושוב סליחה על הניגוס
אני פשוט מתקשה להאמין לתשובות טובות. לפני שגילו את הלימפומה רצתי מרופא לרופא עם כאבים והקאות וכולם אמרו לי שבכל הבדיקות הכל נראה תקין ואין לי שום בעיה. עד שהגעתי לשלב 4 ואז היתה לי חסימת מעיים.
המון תודה בכל אופן
שלום קיטקט, גם לי קרתה התופעה הזו שאחרי התוצאות הטובות היה לי קשה להאמין.
זה מוכר...
תודה. :) אני כל הזמן עוברת על שתי התוצאות, הראשונה והשנייה ומוטרדת מזה שבשנייה (הטובה) אין את הירידה לפרטים שיש בראשונה. וגם חומר הניגוד נראה טיפה שונה.
תודה בכל אופן :)
תודה תהילה,
את יודעת אולי במקרה אם יש משמעות לעובדה שבכל אחד מהפט השתמשו בחומר קצת אחר?
בפט הראשון כתוב שהשתמשו בחומר FDG F-18 אקטיביות: mCi 15 אקטיביות MBq
ובפט השני (זה עם התוצאות הטובות) השתמשו בחומר בשם: FDG F-18 אקטיביות mCi 11, אקטיביות MBq 407.
יש לזה משמעות מבחינת התוצאות?
אחת הסיבות המרכזיות שאני מודאגת היא שעדיין יש לי כאבי בטן. והרופאים לא מקשיבים. הם מתיחסים למספרים ולתוצאות על הנייר ולא מקשיבים למה שאני מרגישה. ככה הגיעו למסקנה במשך חודשים ארוכים שאין לי כלום (כי התוצאות של כל הבדיקות שביצעו בזמנו היו תקינות) עד שהגעתי למצב קריטי ושלב 4.
ואני ממש מפחדת ששוב לא מקשיבים לי ושהסיפור הזה חוזר על עצמו. אני הכי אשמח בעולם אם באמת אין שום גידול. אבל ממש מפחדת שמפספספים משהו.
המון תודה :)
שלום ד"ר בן יהודה
אני בן 60, HCL בהפוגה, אמור אני לעבור את מיפוי לב במאמץ, שאלתי היא כזו, אני מודע שמוזרק לגוף במסגרת הבדיקה חומר רדיו-אקטיבי בשם "תליום" ,למרות שהמינון הוא נמוך ,רציתי לדעת אם חומר כזה עלול להזיק לי, או לעורר את מה שלא צריך לעורר.
אשמח לשמוע את תשובתך בנושא. או לאן עלי לפנות בעניין כדי לקבל תשובה מלומדת.
פרופסור דינה בן יהודה שלום.
אני בהריון עם תאומים שבוע 10+2, מאובחנת כרגע ב Itp ( לא היה בהריון הראשון או בכלל).
אני מאושפזת בבית חולים כרמל כרגע ומעוניינת לקבל מימך ייעוץ באופן פרטי. האם את מתמחה / יש לך ניסיון עם Itp בשלב כה מוקדם בהריון? הגעתי לכאן עם 3000 טסיות בלבד...
אשמח לתגובתך.
תודה
תודה על ההתייחסות, אשמח להמלצות.
המייל שלי lidiahanan@gmail.com
שלום רב
האם ייתכן שבבדיקות מח עצם שנלקחו ממקומות שונים בגוף יתקבלו תוצאות שונות לגבי אחוז תאי מיאלומה?