שלום,
בחודש ספטמבר האחרון התחלתי על פי הפרוטוקול של לימפומה פוליקולרית לקבל בנדמוסטין ומבטרה. מאז גם התחלתי גם להשתעל, ובמהלך הזמן למדתי שזו תופעת לוואי אפשרית של המבטרה. כל הניסיונות של הרופאים להקל את השיעול עלו בתוהו. גם צמחי מרפא לא הועילו. השיעול פוגע קשות באיכות החיים שלי, בעיקר משום שאינני מצליחה לישון בלילה יותר משעה וחצי רצוף. האם יש לך עיצה?
אכן יכולה להיות באופן נדיר פגיעה ריאתית ממבטרה אני בטוחה שהרופאים המטפלים ביצעו CT ריאות והתיעצו עם רופאי ריאה לשלול אפשרות זו
הבדיקה הזו נמצאת באותם מינונים כבר שנה וחצי, הרופא שלי שלח אותי לבדיקה במכון גרעני, מה זה אומר?
תודה
מצב תוצאות מעבדה
שלום רב פרופסור, שאלתי היא אולי לא קונבציונאלית , אבל אני בטוחה שיש לך ידע רב הנוגע גם לתחום זה ,
האם שמן המפ של ריק סימפסון עשיר בTHC וCBD עשוי להוות תחליף לכימותרפיה כאפשרות לריפוי לימפומה מסוג הודג'קין או לכל הפחות להוות גורם מחזק לטיפול הקונבציונאלי?
במידה וכן , האם כל חולה יכול לקבל אישור לקנאביס רפואי על מנת לרקוח את השמן הנ"ל?
תודה רבה !
פרופ׳ בן יהודה שלום,
אני כ4 שבועות מתום טיפול של אצטריס ובנדמוסטין לטיפול בהתלקחות חוזרת של הודג׳קינס. זו לא התלקחות שניה ולא שלישית במהלך השנים האחרונות....(בן 35).
הטיפול הופסק לאחר 3 סבבים עקב חשד לנוירופטיה (בעיקר בידים).לאחר שני הקורסים הראשונים - פט נקי (למעט צל בריאות שהיה גם קודם).
אבל,
מהטיפול האחרון מלווה אותי תחושת ״צפיפות״ בבטן , בעיקר בחלק הימני עליון.המועקה באה והולכת ואינה חריפה. בנוסף תחושת השובע שלי לא כל כך תואמת את כמות המזון שאני אוכל...האם זה מצב שעשוי להעיד אל נוירופטיה אוטונומית? והאם הפיך?
בנוסף,הרופא שלי רוצה לבצע פט על מנת לשלול חזרה של המחלה, להבנתי.מה הסיכוי ש-7 שבועות מפט תקין המחלה תחזור ותשפיע באופן כזה על הבטן?האם יש סיבה לחשוש או ששווה לשקול ולא לבצע את המיפוי.
שלום רב!
רציתי בבקשה לדעת האם כדאי ליטול תוספים טבעיים לחיזוק מערכת החיסון בעת טיפול כימותרפי ללימפומה מסוג הודג'קין, ואם כן על אלו תוספים היית ממליצה?
תודה רבה
היי. רק עכשיו אני רואה שבתוצאה של הפט רשום בסוף העמוד" לימפומה פעילה על מעורבות אקסטרא נודלית". את יכולה בבקשה להגיד לי מה זה המעורבות הזאת ומה היא עושה?
תודה תודה
היי. המון תודה. אבל זה מוזר שבפירוט עצמו (של הפט הראשון) כתבו שהכבד, העצמות, הראות, הטחול הלבלב אדרנלים כליות - תקינים. וכתבו: אין עדות להידרונפרוזיס (שאין לי מושג מה זה) רטרופריטונאום חופשי מבלוטות (גם זה אין לי מושג מה זה) , רחם שרירני, עצמות: אין לראות קליטה פתולוגית של FDG. ללא עדות לתהליך הרסני. ובכל זאת בסיכום כתבו: קליטה פתולוגית מעל ומתחת לסרעפת מתאימה למחלת לימפומה פעילה, עם מעורבות אקסטרה-נודלית".
ובפט השני (שהתוצאה שלו הגיעה אלי אתמול אחהצ) לא התיחסו כלל למעורבות אקסטרה-נודלית. רק כתבו: "אין לראות קליטה פתולוגית של FDG חשודה למחלת לימפומה פעילה. תגובה טובה לטיפול". האם אני שמחה מהר מדי? האם יש כאן עוד סוג סרטן שהוא לא לימפומה? (כלומר ה"מעורבות האקסטרה-נודלית הזאת היא עוד סוג סרטן? או שאותו סרטן יצא מחוץ ללימפה והם לא התיחסו אליו בבדיקה הזאת?). אני לא יודעת מה לחשוב... המון המון תודה
שלום רב.
איבחנו אצלי מיקוזיס פונגוידס.
במשטח נמצאו תאי סזארי בדם
הבנתי שהחומרה תלויה באחוז התאים בדם. מה נקרא אחוז גבוה?
תודה על התגובה המהירה.
אינני יודע באיזה שיטה בדקו ומצאו 16% תאי סזארי בדם.
האם באופן כללי ניתן לומר שיש מעורבות משמעותית בדם וזה בעצם טרנספורמציה של המחלה?
האם הטיפול יכול לרפאות ו/או לנקות את הדם לחלוטין?
בהפקת dna nvso בוצעה בדיקה בשיטת T-CELL RECEPTOR REARRANGEMENT T1 T2
T2-154W247 bp כאמור לפי התחשיב יצא 16% תאי סזארי .
הוצע טיפול באינטרפרון 3 פעמים בשבוע וכן יומיים בשבועיים פוטופרזיס.
אני מאוד חושש מהזריקה והשלכותיה. האם לא מספיק בשלב זה רק פוטופרזיס?
בנוסף, האם בעת הפוגה ניתן להפסיק את הטיפולים הנ"ל?
תודה רבה.
אודה לתשובתך...
בעלי בן 52 אובחן לפני שנה כמיאלומה עם אי ספיקת כליות קראטינין 12 ונגעים בעמוד שידרה עם לחץ על חוט השידרה.טופל בדיאליזה 3 חודשים , הקרנות וvcd. הגיע להפוגה מלאה ועבר ביולי השתלה עצמית. חזר לטיפול בולקייד ובעקבות שלשולים חוזרים (באחד המקרים אשפוז עד חמצת מטבולית) הוחלט להפסיק טיפול זה. כעת חצי שנה אחרי השתלה flc היה 80 ותוך חודש קפץ ל-190.(אחרי השתלה היה 4) קראטינין קצת עלה עומד על 1.55 . עומד להתחיל טיפול ברבלימיד דקסה וקיפרוליס. מתלבטת האם זו החלטה נכונה או לחזור לוולקייד כדי לא לשרוף כבר קווים מתקדמים בשלב כה מוקדם של המחלה...ממתינה לתשובתך ודעתך בעיניין. באופן כללי חש בטוב. המוגלובין 12 . מאוד חוששת מהחזרה המוקדמת ואלימות המחלה. דרך אגב גנטיקה תקינה. תודה!!!
בעלי בן 52 אובחן לפני שנה כמיאלומה עם אי ספיקת כליות קראטינין 12 ונגעים בעמוד שידרה עם לחץ על חוט השידרה.טופל בדיאליזה 3 חודשים , הקרנות וvcd. הגיע להפוגה מלאה ועבר ביולי השתלה עצמית. חזר לטיפול בולקייד ובעקבות שלשולים חוזרים (באחד המקרים אשפוז עד חמצת מטבולית) הוחלט להפסיק טיפול זה. כעת חצי שנה אחרי השתלה flc היה 80 ותוך חודש קפץ ל-190.(אחרי השתלה היה 4) קראטינין קצת עלה עומד על 1.55 . עומד להתחיל טיפול ברבלימיד דקסה וקיפרוליס. מתלבטת האם זו החלטה נכונה או לחזור לוולקייד כדי לא לשרוף כבר קווים מתקדמים בשלב כה מוקדם של המחלה...ממתינה לתשובתך ודעתך בעיניין. באופן כללי חש בטוב. המוגלובין 12 . מאוד חוששת מהחזרה המוקדמת ואלימות המחלה. דרך אגב בנטיקה