אימי, בת 87, אובחנה זה עתה כסובלת מ: Chronic myelomonocytic leukaemia.
מה הם התסמינים כשהמחלה מתקדמת, האם יש טיפול שלא גורם סבל ומשפר איכות חיים? האם הפרוגנוזה טובה יותר אם הגילוי בגיל מתקדם?
תודה על תשומת הלב.
שלום רב פרופסור בן יהודה, סיימתי טיפולי RCHOP באוקטובר 2011 ומבטרה אחזקתית באוגוסט 2012 - קיבלתי ארבעה במספר. מעקב תקין - בדיקות דם וכו'. אני מוטרדת מתוצאת ה ספירה שנעשתה לפני יומיים.
LYM 13.9 היה לפני שלושה חודשים 19.1
LYMP.ABS 0.9 היה לפני שלושה חודשים 1.2
HB 12.6 היה לפני שלושה חודשים 13.1
יש לציין שאני מרגישה טוב.
ישנה ירידה בספירה? האם יש מקום לדאגה? נא תשובתך. תודה רבה.
ד"ר יקרה שלום רב, מקובל לאחר שאדם יצא מסכנה מסויימת שמברך ברכת "הגומל" ועושה סעודת הודיה. אובחנתי עם הודגקין דרגה 2 ביוני 2014. עברתי ABVD והשתלה עצמית בינואר 2015 והקרנות שהסתיימו באפריל 2015. בחסדי שמים חודש אחרי הקרינה יצא לי פטסיטי תקין (לראשונה סופסוף) ובנובמבר 2015 פטסיטי תקין פעם שניה. שאלנו רב לגבי ברכת הגומל וסעודת הודיה והוא אמר לשאול רופא מתי לעשות. תוכלי לעזור לנו? כל טוב.
תודה רבה! בטעות נשלחה לי עוד פעם אותה הודעה.באיזה מרכז רפואי אני יכולה לשלוח אותו?
שלום רב!
שאלתי לגבי אחי כבר בפורום הזה ותודה רבה על תשובותייך. לאחי בן 19 יש לימפומה מסוג הודג'קין שלב 3 A האם יש לו סיכויים להבריא לחלוטין?
פרופ' דינה בן יהודה יקרה,
אני כותב לך וידי רועדת על המקלדת, פשוטו כמשמעו. אמי סיימה לפני כשבועיים סדרת טיפולים שלישית בוידזה עקב MDS ברמת סיכון גבוהה. מיום חמישי מאושפזת עקב חום גבוה וחיידק, עם צניחה של ההמוגלובין (7.2) ושל כדוריות הדם הלבנות. היום בנוסף מצאו לה דלקת ריאות. היא מטופלת בשתי אנטיביוטיקות שונות.
השאלה שלי היא פשוטה, אם כי קשה לי לנסח אותה במילים מתאימות. ובכל זאת - את חושבת שיש לה סיכוי לשרוד את המצב הכל כך קשה הזה? האם יש תקווה?
אנחנו משפחה מאוד קטנה, כולנו קשורים לאימא בכל נימי נפשנו... האם יש לנו מקום לתקווה?
כיוון שאיני רואה את אמא ואין לי נתונים רפואיים אני יכולה רק לקוות מאוד שתצלח את המחלה הנוכחית. אני מאינה שתמיד יד תקווה וראיתי חולים יוצאים ממצבים שאף אחד לא האמין שאפשר.
גם אבא שלי במצב דומה מאוד חטף איזה חיידק ארור וכרגע מאושפז עים כמויות אדירות של אנטיביוטיקה
מצב לא מעודד בכלל
אני תפילה שהיא שרדה
סליחה שנקטעה ההודעה,
אני בת 29, הרגשתי בלוטת לימפה מעל עצם הבריח בצד שמאל. הבנתי שזה יכול להיות סימן למחלה המטולוגית. האם ייתכן שהבלוטה הופיעה בגלל פצעים בכתף?
האם חובה ללכת לרופא או שאני יכולה לחכות לראות אם זה יעלם לבד?
האם יתכן כי אני ממששת בגלל שאני רזה?
היו לי כמה מקרים בודדים של הזעת לילה, הבנתי שזה גם סימן לפעמים?
תודה רבה על כל מענה.