אמי לאחר שלושה מחזורי טיפול ב- וידזה עקב MDS עם כ- 13% בלסטים ולפני מחזור נוסף. מאתמול בלילה סובלת מחום גבוה, נפיחות בבלוטות הלימפה וירידה משמעותית בהמוגלובין. נמצאת כרגע בבי"ח וקיבלה מנת דם. האם הירידה בהמוגלובין הנה זמנית, לדעתך, או שמדובר בכישלון הטיפול? חשוב לציין שלפני שהתחילה הבעיה אתמול, ההמוגלובין עלה מ- 8 ל- 9.1 (אחרי שלושה מחזורי טיפול).
תודה רבה וגדולה מראש!
האם יש סכנה בנטילת כדורי חומצה פולית במקביל לטיפול בוידזה עקב MDS?
נקבעו לי שישה מחזורי טיפול בוידזה. האם כמות רבה כל כך מקובלת? האם יש בכך משום אינדיקציה על הצלחת הטיפול, או שמא דווקא על כישלונו? כרגע אני לאחר שלושה מחזורי טיפול.
שלום רב!
רציתי בבקשה לשאול שני דברים :
לאחי יש לימפומה מסוג הודג'קין , באבחון נכתב לו :
שלב 1 צד שמאל בצוואר
שלב 2 סרעפת
שלב 3 מאחורי הראות
שלב 4 טחול , האם פירוש הדבר שהמחלה נמצאת אצלו בשלב 4?
ודבר נוסף היכן ניתן לקבל יעוץ לגבי תזונה ותוספים היכולים לסייע לו?
תודה רבה
פרופ' שלום,
אחותי בת 41 ,חלתה בסרטן הלימפומה תאי בי גדולים, התחיל מנפיחות בצוואר בצד אחד.היא לא סובלת ממחלות מיוחדות. עד שגילו לה מה יש לה בצוואר הרגישה מצוין.
כרגע מוגדרת שלב 1 -זה רק בלימפה בצוואר ותתחיל בטיפולים השבוע.
לצערי הרב מחלת הסרטן לא חדשה לי ועברתי שנים קשות עם אבי והמחלה הארורה (לאבי היה בקיבה ונרפא)
החיפושים בגוגל הם פשוט מכה ואני לא מאמינה שיתרמו למצבי כרגע כשכל עולמי חרב עלי.הם גם לא עשו עמי חסד בתקופה ההיא.
מבקשת לדעת מה הם סיכויי ההישרדות בשלב זה של מחלתה?
תודה יולי
פרופ תודה על התשובה המהירה והמאוד מעודדת, שמענו עליך שאת רופאה הכי טובה בתחום ורצינו להגיע באופן פרטי אך מאוד קשה לנו להגיע לירושלים.
עוד שאלה קטנה: קראתי שבילדים לוקחים נוזל מעמוד השדרה ובודקים. הבנתי שבעצם הכימו לא מגיע לעמוד השדרה. אצל אחותי לא לקחו נוזל ולא בדקו.האם עלינו לבקש זאת?איך יודעים שאיזור זה נקי או נטול סיכון?
שוב- תודה פרופ' בן יהודה
שלום רב,
1. האם הפרסומים מסיאטל בדבר פריצת הדרך בטיפול בלימפומות רלוונטים ללימפומה פוליקולארית ? מה הסיכוי להדביר את המחלה באמצעות פרי מחקר זה ?
2. מתי להערכתך פרופסור בן יהודה הטיפול החדש יהיה זמין לחולים בכלל ובישראל בפרט?
מדובר בטיפול שהוא עדיין בגדר טיפול נסיוני שיש בו הרבה סיכון והוא כרגע מיועד לחולים עם לויקמיה לימפתית חריפה. בלימפומה פוליקולארית יש הרבה מאוד טיפולים מסוכנים פחות ולא פחות יעילים