שלום פרופ' בן יהודה
אבי בן 77 חולה במיאלומה נפוצה כבר 3 שנים. מטופל כרגע בטיפול קו שלישי kyprolis. הוא בטיפול ה-12 מתוך 18 טיפולים. כרגע מצב המחלה בנסיגה וסטטית. רמת חלבון- 1600. האם טיפול ממושך כזה יכול לפגוע במערכות חשובות בגוף?
אודה לך על תשובתך
אבא שלי חולה במיאלומה נפוצה. אשמח לשוחח עימך כדי לשמוע על מהלך המחלה של אביך וכיצד בחרתם את דרכי הטיפול וסייעתם לו להתמודד.
אודה אם תשלחי לי פרטי התקשרות ל liat1@lesoho.com
ליאת
שלום, לבעלי גוש גדול בצוואר בצד שמאל שחשוד כלימפומה. אחרי בדיקת דם ואולטרסאונד נקבע לו ניתוח להסרה חלקית/מלאה של הגידול במחלקת אף-אוזן-גרון בבית חולים ציבורי. הניתוח בהרדמה חלקית.
נאמר לנו כי רק אחרי בדיקת מעבדה ניתן יהיה לאבחן אם אמנם מדובר בסרטן.
שלוש שאלות -
1. האם לא רצוי במקרה כזה שהמנתח יהיה אונקולוג?
2. האם במקרה של סרטן, אין משמעות להוצאה חלקית או מלאה של הגידול?
3. האם נכון שרק במהלך הניתוח ניתן להבין אם כדאי להסיר חלק או הכל?
תודה רבה!
שלום פרופ'',
אמש ביקרנו במרפאתך (בנוגע לבעלי, lymphoma marginal zone).
מעבר לתוצאות הבדיקות שעמדו בפניך, התקבלה היום תשובה נוספת מבדיקות הדם לפיה ויטמין D הינו בערך של 15. רציתי לדעת האם יש לכך משמעות כלשהי והאם ניתן לקחת תוסף כדי לאזן?
שלום פרופסור
אוטוטו 3 שניםאחרי השתלת מח עצם עצמית עקב הודגקין. כל הבדיקות תקינות ואני מרגישה טוב באופן כללי
במהלך החודשיים האחרונים עם גל הוירוסים והשפעות יצא לי לחלות כבר בפעם השלישית (התחסנתי כמו כל שנה לשפעת, ולפני חודשיים פיתחתי סינוסיטיס קשה ודלקת אוזניים וקיבלתי אנטיביוטיקה). אני רוצה לציין שהתחלתי ללמוד באוניברסיטה, ובתקופה שקדמה לא נדבקתי כל כך הרבה פעמים בוירוסים או צינונים ש"מסתבכים".. אני מניחה שהשאלה שלי היא האם אחרי כמעט 3 שנים יש רגישות להידבקויות כאלו? אני גם שמה לב שהחורף השנה מתאפיין בהרבה יותר חולים (בטח ובטח מסביבי).. והאם יש משהו שאפשר לעשות בשביל להפסיק להידבק?
פרופ' שלום רב,
בת משפחה חלתה במחלת הנשיקה. היא השילה ממשקלה 15 ק"ג בתקופה של 3 חודשים.
עברה סיטי בטן וחזה והכל נמצא תקין. עם זאת בדיקות הדם של העלו רמת המוגלובין נמוכה מ9 וLDH גבוה עד פי שלושה מהרמה הממוצעת.
נשלחה לבדיקת מח עצם ומשם עלה החשש שחלתה במחלת HLH.
רציתי לדעת עד כמה שכיחה המחלה ודרכי הטיפול בה.
תודה רבה,
עמרי
שלום פרופ'.
לפני כ-8 שנים התגלתה אצלי לימפומה מסוג malt בריאות. טופלתי בכימותרפיה והבראתי.
בבדיקת דם שנערכה לאחרונה כתוב לגבי IgM KAPPA -חשד למקטע
ולגבי IMMUNOFIXATION חשד לעקבות.
מה המשמעות של ממצאים אלה ? האם יש סיבה לדאגה?
תודה גדולה על העזרה.
איני יכולה להענח תשובת US בניתוק מוחלט מהקליניקה ומבדיקות מעבדה אחרות.
שלום,
קרוב משפחה שלי צריך לעבור טיפולים ב-MDS בזמן הקרוב (בדקוג'ן) בבית חולים כרמל.
הבנתי שאין מחלקת המטולוגיה בכרמל ואת הטיפול עושים בבית חולים יום (ולא במחלקה המטולוגית מאחר ואין להם אגף נפרד).
רציתי לשמוע את חוות הדעת שלכם - האם זה יכול להיות בעיתי מבחינת המערכת החיסונית (שהיא מוחלשת כרגע) מאחר ובאים במגע עם חולים אחרים.
ובנוסף, האם למישהו יש המלצה על רופא מומחה בבית חולים אחר בצפון? (נגיד רמב"ם) ואולי יכול לחוות את דעתו על המחלקה שם?
תודה!
אנו מציעים למכירה קיטרודה (4 אמפולות) שנרכשה לפני כשבועיים שאינה נמצאת בסל התרופות ולצערנו לא הספקנו להשתמש בה.
נשמרת בבית המרקחת באסף הרופא.
לפרטים ניתן ליצור קשר עם מלכה: 054-4875797