בתווך של מחצית השנה עלה מ67 ל 110 הבדיקה נשלחה לבית חולים בלינסון
האם הבדיקות מורות שהסרטן חזר.
שלום פרופסור.
לפני 4 שנים ,אחרי לידת בתי,חליתי בסוג לימפומה נדירה SEZARY ועברתי טיפולים כימוטרפיים והשתלת מח עצם מתורם זר. בעקבות זה המחלה עברה !!! אבל בגלל שלא הייתה אז מערכת חיסונית חטפתי חיידק מאוד נדיר MYCOBACTERIUM HEMOFILUM וטופלתי ב-5 סוגי אנטיביוטיקות במשך 3 שנים שאחרי השתלה. לפני חצי שנה הוחלט להפסיק כל טיפול אנטיביוטי כי בבדיקות לא נמצא החיידק. אננו מאוד רוצים ילד שני ויש לנו עוברים מוקפאים אבל פוחדים להיכנס להריון בגלל הפחד שהמחלה תחזור או החיידק הזה יחזור כי בהריון יש הרבה החלפת הורמונים ומערכת חיסונית חלשה....אז השאלה שלי - האם זה בטוח להיכנס להריון או שללכת לכיוון פונדקאות או אולי אפשר להיתייעץ על זה עם מומחה לגיניקולוגיה אונקולוגית שיודע הרבה על מקרים כמו שלי???
תודה רבה
שלום רב
קיבלתי תוצאת בדיקה פתולוגית לביופסיה עם אבחנה של לימפומה ע"ש הודג'קין. לאבחנה התווספו הערות והייתי מעוניין להבין מה משמעותן:
No normal lymph node structure is present. there are bands of fibrosis that devide the tissue into nodules. the nodules contain lymphocytes, eosinophils, mummified cells, and large atypical cells.
the large atypical cells are positive for CD15 and CD30 and are negative for CD3, CD20 and CD45.
CD68 is not interpretable.
אשמח להבין אם יש משמעות חשובה לדברים מעבר לדיאגנוזה הכללית של הודג'קין
תודה
שלום,
אבא בן 66, אובחן כחולה מילאומה לפני כ -8 חודשים ללא מחלות רקע.
קו 1 - וולקייד + תלידומיד + דקס ללא הצלחה
קו 2 - שילוב REV/DEX/Cytoxan - לאחר 3 סבבים בוצעה ביופסיית מוח עצם ובדיקות דם -שיפור משמעותי ודרסטי בכל המדדים (לדברי הרופאה כמעט כמו של אדם בריא - ירידה מ - 50% ל - 5%) אך רק בפתולוגיה של מח העצם התגלה CLONE חדש אך רדום (למרות שהבדיקות הראשוניות של מוח העצם היו "נקיות"). הומלץ על התחלת קו 3 - קיפרוליס החל מהשבוע הבא.
יש לציין שלפני כחודשיים בוצע פט-סיטי ובו נצפו מספר נגעים אך ללא קליטות.
יש לציין שאבא מרגיש ונראה טוב ללא כאבים או תופעות חריגות.
קראנו באינטנרט שעקב מחקרים שבוצעו רצוי לשלב את הקיפרוליס יחד את רבלימיד משום שכך עשויות להקבל תוצאות טובות יותר.
מה דעתך בנושא? האם כדאי להסב את תשומת ליבה של הרופאה לעניין שילוב התרופות?
עברתי השתלת מח עצם לפני כשבעה חודשים לאחר שסבלתי מלימפומה נון הוגקין פוליקולרית. כרגע כבר לא לוקחת ציקלוספורין. שמעתי על סגולותיו של השרביטן המצוי ואני רוצה לנסות לשתות מיצוי שלו במים שאכין בבית (אבשל אותו במים ולמון גראס). האם אפשר לנסות? האם בגלל מצבי עדיף לחכות עם זה?
תודה רבה!
רוני אדוה.
לימפומה על שם הודג'קין היא גידול ממאיר של מערכת החיסון. יש חוברת של האגודה למלחמה בסרטן על המחלה ואני בטוחה שישמחו לשלוח לך. נכון שהפרוגנוזה בהודג'קין היא כה טובה שיש דיבור על כך שיתכן שבשלבים המוקדמים לא צריך לקרוא לזה מחלה ממארת. אבל העדיין הטיפול הוא זהה כלומר כימותרפיה עם או בלי קרינה
התופעות שאת מתארת הן מעבר למה שהייתי מצפה ממשהי בגילך שסיימה טיפול לפני 4 חודשים אני חושבת שכדאי שתדברי עם הרופא המטפל להבין יותר את הכאב שלך ולטפל בהתאם.
פרופ יקרה,
חליתי בהודגקין לפני כשנתיים. כעת, אחרי טיפולים, השתלת מח עצם וקרינה, ב"ה כבר 2 פטסיטי תקין. אני לא מחדשת לך אבל כן חשוב לי לומר: הטלטלה וחוסר האונים אותם חווים החולים בלתי ניתנים לתיאור. הפורום הזה מאוד מקל ועוזר גם מבחינת ידע וגם בתחושת העידוד. אשרייך וירבו כמותך בישראל. תודה לה' ששלח אותך.
לפני כשבועיים וחצי. בדיקה נוירולוגית תקינה (אין חסרים תחושתיים, רק כבדות, החזרים גידיים שווים) כולל בדיקת קרקעית עין לשלילת לחץ תוך עיני. הם שללו את הצעתי לעבור הדמיית ראש ושחררו בהמלצה לפגוש נוירולוג (לדעתי יש קשר לבלטי דיסק ידועים בצוואר כי אם זה היה משהו הרסני התופעות לא היו משתנות מדי יום ולעתים מוקלות).
כבר יש תור לנוירולוג וגם EMG ולמרות שהתופעות ממשיכות כשאני כבר חודש ללא התרופה (פחות כבדות, יותר רעד וכאב שמוגבל ליד שמאל בלבד) מעניינות אותי כרגע תוצאות בדיקות הדם, האם החריגה תקינה והאם יש הצדקה לבצע כרגע ציטומטריה?
מודה לך