שלום פרופסור
אבא שלי עם פוליציטמיה ורה ולוקימיה מסוג AML הוא בן 65 ומיועד להשתלה
בבית החולים תל השומר.
רציתי את המלצתך בנושא ובמקום
תודה!
פרופ' בן יהודה היקרה,
תודה רבה על תשובתך שהפיחה בי תקווה!
שלום פרופ' בן יהודה,
לפני כ-3 שנים אנמיה מחוסר ברזל, ע"מ לברר בוצע קולונסקפיה וגאסטרופיה, שני הבדיקות נמצאו תקינות.
לפני כחודש בבדיקה שגרתית בגאסטרופיה נלקחו מדגמים ביופסיות אקראיות מגוף הקיבה ונמצאו הדברים הבאים (כפי שהמומחה המטולגיה רשם):
דלקת כרונית עם מטפליזיה אינטסטינאלית, הסגנה של צאי T, כמו כן שני סגמנטים עם אגרגים לימפוציטארים של תאי CD20 B חיובי בלמינה פרופיה.
באנגולוס הסננה של תאי B קטנים בלמיה פרופיה ואזורים של HP. lymphoepithelial lesion K167 10% שלילי. monoclonalily PCR for lgH. האבחנה תומכת באבחנה של מלטונה.
בבדיקת הביופסה וכן בבדיקת נשיפה לא נמצא אדיקציה להליקובקטר.
אני ב"כ בריא ללא בעיות או כאבים באזורים שונים בגוף.
בוצאו בדיקות דם ןUS באזור בית השחי והבטן העליונה והתחתונה למצאית אברים מוגדלים או בלוטות חשודות:
באזור הבטן העליונה תקין.
באזור בית השחי מצד ימין הוגמה לימפה בקוטר של 1.5 ס"מ עם מראה סונגורפי שמור (?)
נשקלה האפשרות לטיפול אנטיביוטי ולבצע שוב גאסטרוסקופיה.
אשמח לקבל את חוות דעתך, באופן כללי ובפרט לגבי הטיפול האנטיביוטי
- מאחר ולא נמצאו חידקי הליקובקטר בביופסה וכן בבדיקת הנשיפה, האם כדאי לבצע את הטיפול האניביוטי וא"כ גאסטרו (שזה יקח 6-8 שבועות עד שנקבל תשובה?
האם לא כדאי לעבור ניתוח כבר עכשין ולטפל בגידול?
נראה לי ששכל שחולף הזמן, הגידול עלול לעבור לאברים אחרים.
הוסבר לי שלפי ההמצאים הגידול אמור ממש לא להיות הגרסיבי, אבל עדין הוא שם.
אשמח לדעת מה אתה חושב/מציע?
תודה
משה
תודה לך פרופ' בן יהודה לתשובה המהירה.
רק לודא שאני מבין, למרות שלא נמצא החידק להליקובקטר (בביופסיה וגם בבדיקת הנשיפה), עדין את ממליצה לעבור את הטיפול האנטיביוטי ?
שאלה נוספת, במידה והטיפול האנטיביוטי לא עזר איזה טיפול נוסף אני העבור ?
שלום לפרופ' בן יהודה.
הייתי אצלך ב 2005 עם הגדלת בלוטות לימפה בבתי שחי. בשנים האחרונות הגדלות בלוטות בבתי שחי ומפשעות עד לגודל 30-40x10 מ"מ כואבות ריאקטיביות ו2 נסיונות לבצע ביופסיית מחט כשלו עקב הפרש הזמן בין US לביופסייה. בנוסף גם התפתח הידרניטיס סופריטובה בבתי השחי.
ב MRI לכתף:הודגם יותר מח עצם אדום", האם זו אינדיקצייה מספקת לביצוע הביופסיה?
בדיקות הדם תקינות ( ס.ד וכו..)
האם יש איזו בדיקה נוספת שהיית ממליצה לעשות לפני מח עצם?
בתודה,
שלמה
ראשית ברצוני להודות לך מקרב לב על תשובתך המהירה והאדיבה.
השאלה שברצוני לשאול היא ישירה מאוד, קשה ואיננה בעלת תשובה חד משמעית. ובכל זאת אשאל אותה וכולי תקווה כי לא תשיבי פניי ריקם ותתני לי אידיקציה מסוימת, ולו כללית ביותר. השאלה שלי היא על איזה פרק זמן של תוחלת חיים מדובר: חודשים, כמה שנים בודדות, שנים רבות. כן, אני יודעת היטב שהדבר שונה מאדם לאדם, אך אנא תני לי בבקשה אינדיקציה כללית ביותר מהי תוחלת החיים הצפויה של אישה בת 68 עם 11% בלסמים וטיפול (התחלתי) של Vidaza.
ערב טוב, לאחר שהבחנתי בכתם שגדל ונוצר גוש מתחתיו בבית החזה .במותן שמאל) עברתי בספטמבר כריתה (במקום הקרנות) והייתי בדילמה לגבי המשך טיפול מבטרה כן או לא.החלטתי שלא לאחר פטסיטי שהיה ללא גרורות.
לאחרונה הבחנתי בכתם זהה בבית השחי הימני עם סימן קטן של התקשות מתחתיו, באופן כללי אני מרגישה טוב למעט עייפות חזקה יותר מהרגיל. האם כדאי לשקול טיפול במבטרה? מה היתרון לעשות את הטיפול . הדילמה וחוסר אחדות הדעים בן הרופאים גורמת לי לבלבול . כיצד את מטפלת בסוג זה?