שבת שלום פרופ,
אני בת 36 ויש לי פוליציטמיה ורה. כבר שלושה חודשים כואב לי בעצמות במיוחד בעמוד השדרה. הלכתי לראומטולוג והוא לא מצא כלום הוא נתן לי לעשות בדיקת פורטיין אלקטרופור החלבונים עברו לבדיקת מוניפיקציה והתשובה יצאה: שנמצאו מספר פסי השקעה חלשים ביותר שאינם ניתנים לאיפיון מה זה אומר? עשיתי את הבדיקה פעמיים ויצאה אותה תשובה האם יש חשד למיאלומה נפוצה? האם בהמשך פסי ההשקעה שמצאו יכולים לגדול ולהפוך לחשד למיאלומה .? אני ממש מפחדת מהתוצאה כי באמת כואב לי כל העמוד השדרה גב תחתון וחולשה בגוף וכאבים. איך בודקים אם יש מיאלומה איזה בדיקות דם נותנות סימן למחלה-?? סליחה על השאלה הארוכה אני פשוט ממש מפחדת מהתוצאה והמטולוגית שלי בחול
שבת שלום,
אבי בן 65, מטופל בנדמוסטין ומבטרה בתל השומר ועבר 4 טיפולים עד כה.
לאחר כל טיפול קיבל ניופוגן (בטיפולים הראשונים קיבל 3 מנות והחל מהטיפול השלישי והרביעי קיבל 4 ו5 מנות, בהתאמה).
מדי טיפול, כ10 ימים לאחר מכן נוצרת אצלו תגובה של פצעונים וגירוד עז בכל הגוף.
לאחר פגישה עם רופא עור במרפאות חוץ מקבל אהיסטון ודרמוביט אשר מקל אך הפצעים ממשיכים להופיע - בגב, בראש, בפנים וכן הלאה.
לאבחנת הרופאה אין קשר בין התגובה לטיפול הביולוגי/כימי.
מה יכולה להיות הסיבה אם כן? האם זה יכול להיות תוצאה של העלאת מינון הניופוגן?
בסוף החודש יבצע ביופסיה של עור. האם יש משהו אחר שאת ממליצה לעשות/לבדוק?
תודה מראש
מירב
בבדיקת דם לבירור טחול מוגדל 15.5 סמ
שהתגלה בבדיקת אולטראסאונד התקבלו התוצאות המצורפות.
אודה על הסבר.
בנוסף בועה בדיקת אולטראסאונד דופלר מערכת פורטאלית
התשובה : ווריד פורטאלי ברוחב תקין עם זרימה הפטופטאלית תקינה .
וורידים הפטים ו IVC פתוחים . ללא זרימה קולטראלית
האם זה תקין ?
אני בן 52 בריא בדרך כלל נוטל ליפיטור . כבד מעט שומני
יש לי גוש בחזה שאובחן כ- b cell lymphoma שקטה. לא סרטן השד.
עברתי פט ועברתי ביופסית מח עצמות והכל תקין
הוצע לי לעבור ניתוח להסרת הגוש או אופציה אחרת פחות מומלצת לא לעשות כלום עם הגטש ופשוט להיות במעקב.
מתלבטת.....
אשמח לשמוע מנסיונם של אחרים.
פרופסור נכבדה
את אמרת לי שקשה לך להגיד משהו בלי הסטוריה של אמא שלי שאובחנה לפני שנה במיאלומה עשתה השתלה מוח עצם וכימוטרפיות רבות אחרי השתלה אמרו לה שהכל בסדר ואין לה מיאלומה פעילה הייתה במעקב כל שבועיים לפני 4שבועות התחילו כאבי ראש נוראים פרכוסים התעלפויות בסופו של דבר אמרו לנו שיש לאמא מקרה נדיר מאוד מיאלומה שהתאים שלה פגעו במוח עצם בגב עוד הפעם וגם תאים הגיעו למוח
האם זה אפשרי שאמא הייתה כל הזמן במעקב ולמרות זה שאמרו שהמחלה לא פעילה מחלה התפשטה למוח
אני באינטרנט לא מוצאת שום דבר על מיאלומה שעוברת למוח וזה מאוד מפחיד אותי אני מאוד פוחדת ממילה סרטן במוח לא ישנה בלילות מפחד לאבד את אמא שלי שהיא סך הכל בת 58
מסיכום של הרופאים כתוב-סיטי מח ראשון הראה עיבוי קומפקסים אופטיים שעשויים להעיד על לחץ תוך גולגולת חלבון מוגבר 199 ו 99 תאים פולי מונוקולארים לאור התמונה הקלינית התחילה טיפול אנטיאלפטי בפנטואין ללא חום עברה השתלת מוח עצם .מה אומר שבסיטי בלי חומר ניגוד לא ראו כלום ועם חומר ניגוד בקושי ראו גוש קטן של תאי פלאזמה מיאלומה האם זה קורה?האם זה אומר שזה קטלני הרי זה גידול במוח?מה אפשר לעשות האם יש סיכוי לפחות של אחוז אחד שאפשר להבריא מזה?עם מי שדיברתי בעמותת אמן אף אחד לא מכיר מישהו שמיאלומה עברה גם לראש זה כל כך מפחיד אותי
רוצה רק להגיד שלאמא יש כאבי גב נוראים הנובעים מזה שמצאו גם תאים בעמוד השדרה עשו לאמא עכשיו כימיוטרפיה ישירות לעמוד השדרה כדאי לטפל במוח ואמא חזרה לדבר נורמאלי בנתיים ללא בלבול וגם פזילה שהיתה לה אחרי פרכוסים עברה לה
האם יש כאלו מקרים או שאנחנו יחידים
תודה רבה פרופסור נכבדה
האם קיטרודה בסל הבריאות עבור הודגקין
שלום וברכה.
בעלי צריך להתחיל שבוע הבא טיפול של בנדומסטין ומבטרה למחלת CLL. רציתי לשאול מה הן תופעות הלוואי של בנדומסטין? והאם זה גורם לנשירת שיער? (יש האומרים שכן ויש האומרים שלא). ומה הם סיכויי ההחלמה לתרופה זו, כלומר כמה זמן יכולה להיות רמסיה משמעותית? תודה רבה רבה
ערב טוב פרופסור נכבדה
אני על סף היאוש אמא שלי חולת מיאלומה שנה כבר.עברה השתלה עצמית במאי. עשו לה ביופסיה לדברי רופא המיפל המיאלומה לא פכילה כעת.ממשיכה לקבל ולקייד פעם בשבועיים.לפני כ חודש התחילו כאבי גב נוראים .אחרי כל הבדיקות גילו שיש לה שברים (שבר דחיסה ונגע ליטי).עד שחיכתה לניתוח נתנו לה כל מני משככי כאבים. ופלסטר מיוחד לכתף שמיועד להקל על כאבים מאז התחילו כאבי ראש נוראים ,בבית. קמה הולכת ופתאום יכולה ליפול כאילו מאבדת הכרה
לפני שבוע עברה ניתוח קיפופלסטיה ,אחרי ניתוח כאבי ראש חזקים המשיכו אפילו כמה פעמים נפלה בבית חולים, למרות הכל שיחררו אותה הביתה אחרי יומיים שוב נפלה הגיעב לבית חולים התחילו לה פרכוסים חזקים ,היה מצב מאוד קשה .אחרי סיטי וסיטי עם חומר ניגוד. לא מצאו שום דבר בראש .רופאים לא יודעים מה זה יכול להיות ממה נובעים כאבים כאלו ולמה אמא נופלת.אני כבר מאבדת תקווה כי אף אחד לא יכוח לעזור .אומרים שחושבים שזה השפעה של משככי כאב .הרי אמא לקחה 3 פעמים ביום רוקסט פלוס?האם. התעלפויות יכולות להיות מזה?אני כבר לא יודעת. מה לעשות .לא רוצה לאבד את אמא