שאלה לפרופ' בן יהודה-ברצוני לדעת אם את מומחית גם במחלת מיאלופיברוזיס על רקע פוליצטמיה?
מחפשת לאבי חוות דעת שנייה בתחום.
תודה
שלום ד"ר
בחודש יולי היו מעט חריגות בכדוריות הלבנות.
בבדיקה מחודש ינואר הכדוריות הלבנות התאזנו ויצאו תקינות
חוץ מ-
לימפוציטים 3.7
מונוציטים 0.86
אפשר לומר שנכנסתי קצת להיסטריה ופחד שזה CLL.
האם מדובר בחריגה מדאיגה?
כל כמה זמן היית עוקבת אחרי הבדיקות
בתודה
חמותי בת 75 הפכנה כסובלת ממיאלומה נפוצה (להחר דבר פתולוגי בפרק הירך ),כעת צריכה להתחיל שיקום ולהתחיל טיפול במיאלומה
מה טיפול המומלץ?
איך לשלב בין השניים בצורה הכי טובה
ואיפה מומלץ לטפל
ומי מתמחה בתחום?
הודעה לתשובתך המאירה
שלום רב,
חולה בלימופמה פוליקולרית המטופל בתחזוקה במבטרה כל חודשיים /שלשה.
בנוסף נוטל סטטינים , אקספורג' להורדת לחץ דם ואספירין 100מ"ג
אודה לדעתה של פרופסור בן יהודה:
1. האם ידוע/הוכח שנטילת התוסף קו אנזים מסייעת לחולי סרטן/לימפומה?
2. האם קיימת עבורי בעיה/מניעה בנטילת קו אנזים Q10 שמפיציו טוענים שמסייע לחולי לב וגם לחולי סרטן?
תודה רבה
תודה רבה,
שאלת הבהרה: בזמן טיפול פעיל לא ילקחו תוספי מזון- האם הכוונה לטיפול כימותרפי או גם בזמן טיפול תחזוקה במבטרה ?
שלום רב פרופסור בן יהודה,
לאבי אובחן מיאלומה נפוצה לפני כמה שנים. הוא היה מטופל ברבלימיד ודקסמטזון, אך ללא שום השפעה.
לאחר שהמצב שלו החמיר (כאבים חזקים בגב, ירידה במשקל וללא יכולת הליכה), עשו בדיקת MRI ונתגלו נגעים לאורך עמוד השדרה אשר הם גורמים לכאבים החזקים ולאי יכולת תזוזה (כרגע הוא לא יכול לדרוך על רגל שמאל בכלל).
כרגע הוא התחיל בטיפול של תרופת קרפילזומיב, ונקווה לטוב.. אך בבדיקות הדם שהוא מבצע לפני הטיפול אנו רואים כי הקלציום מאוד גבוה (11.4) לא משנה מה אנחנו עושים.
האם ישנה דרך להוריד את הקלציום חוץ מנוזלים?
יש מספר דרכים ואני בטוחה שכולן מוכרות לרופאים המטפלים של אבא. הכוונה למתן של ביספוספנטים עם או בלי קלציטונין. הטיפול החשוב ביותר הוא הטיפול במילומה עצמה.
שלום רב פרופסור בן יהודה, סיימתי את טיפולי RCHOP באוקטובר 2011 וטיפול אחזקתי במבטרה שהסתיים באוגוסט 2012 - קיבלתי ארבעה במספר. כל התקופה הזאת מעקב תקין כולל בדיקות דם ספירה וכו'. לאחרונה ישנה בעיה שמטרידה אותי מאוד. כאבים חזקים בצד ימין באזור האגן רק כשאני קמה בבוקר - קשה לי מאוד להתרומם כדי לקום ותוך כדי שאני מתיישרת זה חולף. אני עם התופעה הזו כמעט חצי שנה. רופאת המשפחה הפנתה אותי לבירורים למיניהם כולל - אולטרסאונד בטן יצא תקין, צילומי חזה וצלעות - יצא תקין - צילומי אגן ופרקי ירכיים - צילום עמוד שדרה מותני וצילום כפות הידיים - התוצאות מראות שינויים OA בפרקים. ובנוסף גם בדיקות צפיפות העצם - שיצאה לא כל כך תקינה. עשינו גם בדיקת דם ANTI CCP גם יצאה תקינה. סליחה על האורך. שאלתי היא: האם זה קשור ללמפומה כל מה שתיארתי - לא קיבלתי תשובה ברורה מרופאת המשפחה לגבי השאלה הזאת. אשמח לקבל תשובה מרגיעה. תודה רבה.
כעת בטיפול מבטרה + בנדמוסטין 6 מחזורים ,האם במהלך הטיפולים מותר לשתות מיצים של תפוזים או תפוחים טבעי הכונה למיצים של פריגת או חב' אחרת שהם 100ֵ% טבעי ?? ואם שתיתי כבר זה מתנגד לטיפול ?
מיץ אשכוליות טבעי - ידוע שעדיף שלא.
בברכה
שלום.
בפענוח של אבי מופיע התארו הבא:
עצמות: מודגמת קליטת FDG בעוצמה נמוכה בנגע רקמתי גדול באצטבולום הימני, גודלו כ 2.2X4.4 ס"מ.
מודגמים נגעים רבים מאד נוספים בשלד, כולם קטנטנים, כולם למעשה ללא קליטה פתולוגית של FDG. חלקם בבירור רקמתיים ואחגים נראים שומניים.
מבקשת לדעת האם לפי הפענוח אלה נגעים ממאירים? איך ניתן לדעת אם הם ממאירים?
שלום פרופ' בן יהודה
אבי בן 77 חולה במיאלומה נפוצה כבר 3 שנים. מטופל כרגע בטיפול קו שלישי kyprolis. הוא בטיפול ה-12 מתוך 18 טיפולים. כרגע מצב המחלה בנסיגה וסטטית. רמת חלבון- 1600. האם טיפול ממושך כזה יכול לפגוע במערכות חשובות בגוף?
אודה לך על תשובתך
אבא שלי חולה במיאלומה נפוצה. אשמח לשוחח עימך כדי לשמוע על מהלך המחלה של אביך וכיצד בחרתם את דרכי הטיפול וסייעתם לו להתמודד.
אודה אם תשלחי לי פרטי התקשרות ל liat1@lesoho.com
ליאת
שלום, לבעלי גוש גדול בצוואר בצד שמאל שחשוד כלימפומה. אחרי בדיקת דם ואולטרסאונד נקבע לו ניתוח להסרה חלקית/מלאה של הגידול במחלקת אף-אוזן-גרון בבית חולים ציבורי. הניתוח בהרדמה חלקית.
נאמר לנו כי רק אחרי בדיקת מעבדה ניתן יהיה לאבחן אם אמנם מדובר בסרטן.
שלוש שאלות -
1. האם לא רצוי במקרה כזה שהמנתח יהיה אונקולוג?
2. האם במקרה של סרטן, אין משמעות להוצאה חלקית או מלאה של הגידול?
3. האם נכון שרק במהלך הניתוח ניתן להבין אם כדאי להסיר חלק או הכל?
תודה רבה!