שלום רב. אני בת 33 עם התפרצות מחלת הודצקין לימפומה stage 3a. הוצעו לי שתי אופציות טיפול. הראשונה באדצטריס בלבד כל שלושה שבועות או באדצטריס משולב בבנדמוסטין. הייתי מעדיפה לקבל פחות כימו כמובן אם האופציה הראשונה מספקת דיו. יש לי היסטוריה של המחלה והשתלה עצמית. אודה לך על תשובתך.
זה תלוי עד כמה המחלה מפושטת עכשו אם לא מאוד מפושטת אפשר להתחיל עם אדצטריס ואם אין תגובה להוסיף בנדמוסטין
בהמשך לתשובתך שכבר עברה לדף הבא, אני רוצה לשאול, האם השארת הגידול יכולה לעשות נזק בריאותי?
תשובתך הקודמת:
http://www.cancer.org.il/forums/message.aspx?fid=16&mid=40571
כי הוא גודל לאט.
שאלתי אותך את השאלות הבאות:
1) האם כדאי להוריד אותו בהקרנה מקומית?
2) לא לעשות כלום?
3) האם הגידול מייצר כדוריות דם?
האם הורדתו יכולה לפגוע בייצור שלהם?
אני כיום בגבול של טסיות (140,000) והמוגלובין 11.
אני בן 80.
השבת לי:
איני מבינה מה הכוונה בגידול המטולוגי במצח האם בביופסיה נמצאה שם רקמה מיצרת דם? אם כן וזה מפריע כמות קטנה של קרינה יכולה לטפל בזה. איני חושבת שבגידול במצח יש יצירה משמעותית של דם ושהקרנה שלו תפגע ביצירת הדם בגופך.
לכן שאלתי בהמשך לתשובתך, האם השארת הגידול יכולה לעשות נזק בריאותי?
מתאים למיאלופיברוזיס עם אקסטראמדולרי המטופןיזיס.
קטע עור עם תת עור במימדים: 0.3*0.8*2.5 ס"מ. בחתך ריקמה פיברוטית.
Skin showing diffuse intradermal and subcutaneous interstitial polymorphous neoplastic infiltraion concentrated around blood vessels, composed of atypial cekks suggestively with mteloid differentation characterized by irregular nuclei with various shapes and sizes.
Some cells are bizarre multinucleated.
Cells with eosinophilic granular cytoplasm and immature nuclei are present.
Cells of infiltrate are positive with myeloperoxidase cla and partly positive with CD117.
Immunostains with Keratin, EMA, Keratin Z, Keratin 20, Melan -A, HMB -45, S -100, CD3, CD20, Synaptophysin chromogranin, Action are negatibe.
Proliferation index ( KI 67 ) is about 50-60%.
Conclusion :
Cutaneous neoplastic infiltrate consistent with myeloproliferative nature.
Clinical correlation advised.
בדיקת מח עצם מעידה על 50% תפוס,
מה זה אומר מבחינת הצורך בטיפול
שלום, אני מתגוררת בארצות הברית, בחודשיים האחרונים בערך אולי אפילו יותר אני מרגישה בלוטות לימפה מוגדלות בצוואר בצד ימין ומעל הקלוויקולה הימנית, כמובן שאלך לרופא מיד כשיהיה תור, אך איני מכירה כאן את המערכת ועד שאגיע לבירור, האם זה יכול להיות משהו נוסף חוץ מלימפומה? יש לציין כי לא הייתי חולה בתקופה האחרונה...
תודה!
היי אני בארצות הברית לשנת לימודים ולא מזמן עשיתי בדיקות חוץ מזה אני עוברת טיפולי שיניים קשים להלן הבדיקות בבקשה תגידי ל מה זה אומר?
הרבה תודה חנה
שלום דר, סיימתי לפניי חודש וחצי 12 טיפולים (פרוטוקול ABVD). בדיקות הדם והפד סיטי יצאו תקינות.
הבעיה היחידה שיש לי זה הירדמויות של יד ימין בלילה ועכשיו גם ביום, וחוסר תחושה וצמרמורת במגע עם הבדים או מגבות, חוסר יכולת בבוקר להרים חפצים או לפתוח בקבוקים (יש לציין שבזמן הטיפול לא היה לי את זה). בנוסף יצא לי בבדיקות דם פעמיים זרחן גבוה ברמה של 5.7. אני לא אוכלת או שותה צמחים למינהם. ההמטולוג אמר לי שלא פגש אנשים עם זרחן גבוה ושזה לא מהכימותרפיה. ממה זה לדעתך ומה אני אמורה לעשות? לגבי ההרדמויות האם זה יעבור ?
מה דעתך ?
תודה מומיק
שלום רב, הובחנתי ב- 1.7.15 כחולת לימפומה (נון אוג'קין). לאחר שישה טיפולים כימתרפים, הגידול נעלם. כעת ההמטולוג שמטפל בי רוצה שאתחיל בעוד כחודש הקרנות יומיומיות במשך חודש שלם באזור בית החזה היות והגידול היה כ- 9 ס"מ והוא חדר לדופן החזה ויש סיכוי גדול שיחזור. הוא עדכן אותי שההקרנות עלולות לגרום לכוויה ושיש סיכון לסרטן השד. רציתי לדעת בבקשה האם את ממליצה על ההקרנות? תודה רבה!