פרופ דינה בן יהודה היקרה,
שלום,
אימי בת 74, סובלת מכאבי עצמות ושרירים בגב ובגוף, בבדיקת צפיפות עצם שעשתה נמצאה אוסטאופניה בינונית עד קשה. כמו כן, בבדיקת דם נמצא פס השקעה חלש מסוג IGG KAPPA , לאחר שקראתי על כך באינטרנט ברצוני לשאול האם בדיקת דם מהווה סימן חד משמעי למחלת מיאלומה? כמו כן, האם היית מציעה לעשות צילומים או סיטי לאזורי הגב הכואבים כדי לאבחן או שזו קרינה מיותרת? אימי נשלחה להמטולוגית, אולם עד שיגיע התור יארך זמן. בינתיים אנו מאד חוששים ולחוצים. אשמח לשמוע מה דעתך..
תודה רבה,
בהערכה תמיד
עליזה
שלום רב,
בן 60 אחרי 6 טיפולים בבנדומסטין ולאחר סיום 6 טיפולי אחזקה במבטרה מדי (חודשיים/שלשה).
לאחרונה מופיע אצלי מדי פעם גרד בכפות הרגליים. האם יכול שזה קשור למחלה ולטיפול שאני מקבל ? אין סימנים של חום, ירידה במשקל, גידול של בלוטות.
כיצד מטפלים בזה?
תודה רבה
בן משפחה אובחן לפני כחודש תחת המינוח מילומה זוחלת.
בבדיקת MRI נמצאו כ-40% תאי מילומה, אך אין ממצאים אחרים מלבד זה.
כמו כן, נאמר לו שבמבחן הגנטי שעשה התקבלה תוצאה המצביעה על כך שאם יחלה במחלה, הפרוגנוזה תהיה גרועה. (סילחי לי אם אינני משתמשת במונחים המדוייקים).
שתי שאלות לי:
א. האם מצבו מוגדר כבר בלשב זה - מצב ממאיר ?
ב. האם ניתן לבצע שאיבת מח עצם כבר עכשיו ?
במידה והרפואה הציבורית אינה מממנת זאת, האם ניתן לעשות זאת באופן פרטי ? האם מבחינה רפואית זה מומלץ לגביו ספציפית, לאור המבחן הגנטי שלו?
תודה,
דניאלה
תודה על תשובתך, פרופ. בן יהודה.
האם טיפול אחזקה במבטרה נותנים אחרי קו ראשון?
אם, חלילה ,תהיה השנות לא ניתן יהיה לטפל, כי התרופה לא תהיה אפקטיבית?
רב תודות
צהרים טובים,
אני חולת לימפומה. לאחר הטיפול הרביעי נאלצתי לקבל זריקה בשל ספירת דם נמוכה. הזריקה גרמה לי לכאבים חזקים מאד בעצמות. לאחר הטיפול החמישי לא היה צורך בזריקה כי ספירת הדם היתה טובה אבל הכאבים בגב התחתון ובאגן ממשיכים עד היום (יותר מחודש לאחר הזריקה). הרופאה שלי טוענת שלא מדובר בדלקת והכאבים הם מהזריקה. רציתי לשאול בבקשה האם ההשלכות של הזריקה יכולות להימשך כלכך הרבה זמן? תודה רבה