אשתי (בת 68 -כשנתיים לפרוץ המחלה. לאחר קו ראשון וולקד+כימותרפיה) החלה לאחר כשנה הפוגה ועליה ב- 30% בערכי ה- IGG בפרוטוקול קו שני, רבלמיד 25מ"ג+ דקסה אחת לשבוע. לאחר כשבוע החלה פריחה משמעותית בגוף והטיפול הופסק. לאחר כשבוע של מנוחה קיבלה במשך 5 ימים 5 מ"ג רבלמיד ולאחר מכן 9 ימים רבלמיד 25 מ"ג והחלה שוב פריחה, פחות משמעותית. (ערכי ה- IGG – ירדו מיד לערכים של סיום הקו הראשון!). לאחר כשבוע מנוחה החלה במחזור השני ולאחר 10 ימים עם 25 מ"ג החלה שוב הפריחה והוחלט עקב כך להפסיק עם הרבלמיד במטרה לעבור בהקדם לקו שלישי. השאלה: האם הפריחה (שלא מופיעה בימים הראשונים של תחילת כל מחזור טיפולים) היא סיבה מספקת להפסיק את הטיפול היעיל מאוד עם הרבלמיד? האם יש בספרות המקצועית ניסיון בטיפולים עם הרבלמיד שלא במסגרת הפרוטוקול ובכך "לעקוף" את הופעת הפריחה? (למשל: טיפול במינון נמוך יותר, או טיפולים קצרים יותר עם הפסקות ביניהם). תודה מראש.
יש לי גידול המוטולוגי במצח העליון בגודל 5 ס"מ שלא מפריע לי בחיי היום יום (הוא גודל לאט).
1) האם כדאי להוריד אותו בהקרנה מקומית?
2) לא לעשות כלום?
3) האם הגידול מייצר כדוריות דם?
האם הורדתו יכולה לפגוע בייצור שלהם?
אני כיום בגבול של טסיות (140,000) והמוגלובין 11.
אני בן 80.
מחכה תשובתך
פרופ' דינה בן יהודה תעדר מניהול הפורום עד ל- 11/11/15.
ניתן להשאיר שאלות על גבי הפורום והיא תענה עליהן עם שובה.
במקרים דחופים ניתן ליצור קשר עם מרכז המידע של האגודה למלחמה בסרטן בטל. 03-5721608
שלום ד"ר
אני מאובחנת כחולת פוליציטמיה ורה ותסמונת באד כיארי. ואני עם קומדין
עשיתי בדיקת
הבדיקה נשלחה ל
התשובה שהתקבלה:
נמצאו מספר פסי השקעה חלשים.ביותר שאינם ניתנים לאיפיון.
לפי מה שקראתי באינטרנט זה יכול לרמז על סרטן האם יש לי סיבה לחשוש מהבדיקה האם פסי השקעה חלשים ביותר זאת תשובה שהכל בסדר? היא קשורה אולי לפוליציטמיה.?
אני צריכה לחשוש שיש לי סרטן? כמו מיאלומה נפוצה?
את יכולה להסביר לי מה הבדיקה הזאת מאבחנת? פשוט הרופאה שלי בחול נסעה לחודש ואני בחששות
פרופסור דינה בן יהודה שלום רב
תוצאות בדיקות שקיבלתי כדלקמן:
אנחנו נמצאים בלחץ כבד מאד בבית, אני בן 52.
אודה לך על עזרתך. תודה רבה
lgG-1590 'בבדיקה קודמת 1760
lgA-209
lgm- 178
free kappa-14.8
free lambada-6.25
f-kappa/f-lambda-2.37
lgg fraction-דיפוזי
lga fraction- שלילי
lgm fraction-שלילי
lgd fraction-שלילי
kappa-fraction-דיפוזי
lambada-fraction-שלילי
immunofixation-sum- אין פרקציה מונוקלונלית
פרופסור דינה בן יהודה שלום
נ.ב
ברצוני להוסיף שערכתי בדיקות רבות נוספות שהיו תקינות
כולל קריוגלובולינים שבתחילה היה חיובי ובבדיקה כמותית חוזרת
התקבל שלילי.
אני אדם בריא , לפני כחצי שנה חולשות לא מוסברות שחלפו ולפני כחודשיים נוירופתיה המלווה בתחושות צריבה ,נימול,בחלקים שונים בגוף בעיקר ברגליים. אודה לך מאד על חו"ד. תודה רבה . מתנצל על הפנייה הנוספת.
תודה רבה.
שלום פרופסור,!!לפני כ 5חודשים אמא שלי עברה השתלת מח עצם ,אחרי הבדיקות וביוםסיה רופא אמר שהבדיקות לפני 4שבועות התחילו לאמא שלי כאבי גב נוראים אחרי סיטי פט גילו שיש לה שברים בגב וצריך לעשות לה הזרקה עם חומר לגב ,השאלה האם זה יכול להיות שאחרי השתלה נהיו לה שברים ?הרי היא הייתה במעקב צמוד של הרופא?האם זה אפשר היה לחזות או למנוע?
ועוד שאלה האם זה אומר שמחלה מדרדרת?לפי בדיקות רופא אומר שהכל בסדר ׳
אתמול הגיעו גם תוצאות של בדיקות דם
Kappa flc-7,7כשנורמה בין 3.3 עד 19,4
Lambdta flc--21כשנורמה 5,71-26.3
יש בדיקה פרוטאין אלקטרופור וכתוב הועבר לבדיקה אימונופיקציה
אימונופיקסשיון טסט-נמצא פס השקעה מונוקלוני חלש lambda igh
מה זה אומר?האם זה אומר על מחלה פעילה
תודה רבה וסליחה על ריבוי. שאלות