היי,
בן 27, בריא בדרך כלל, חושש מלימפומה.
לפני כחצי שנה הבחנתי בבלוטה בעורף ובמפשעה.
יחד עם זאת סובל מסחרחורות קלות וכאבי בטן עליונה צד שמאל, בא והולך, תקופה ארוכה ללא החמרה.- כאבי הבטן לא מוחמרים באכילה, שתייה (גם אלכוהול), או בשינוי תנוחה, הוא אקראי לחלוטין.
אף על פי שהכאבים קלים הם משפיעים מאוד על איכות החיים.
בבירור אצל הרופאה נלקחו בדיקות דם כלליות מלאות כולל CRP ושקיעת דם.
בדיקות דם בוצעו פעמיים במרווח של חודשיים, האחרונה לפני שבועיים.
2 הבדיקות תקינות ללא סטיות מהנורמה באף מדד.
בוצעה בדיקת צואה ללא ממצאים. (עקב תלונות על כאבי בטן)
נשלל מחלת הנשיקה, HIV, EBV וכו'.
בנוסף נשלחתי לבדיקת אולטרסאונד צוואר בטן ומפשעות.
הודגמו בצוואר מס' בלוטות לימפה הגדולה בגודל 1.5 ס"מ.
אולטרסאונד בטן ללא ממצאים כל האיברים שנבדקו בגודל וצפיפות תקינים ללא הערות.
הודגמו מס' בלוטות במפשעות כאשר הגדולה בגודל 2 ס"מ.
אציין שעל כל הבלוטות נרשם מרקם תקין מבנה שמור.
לאחרונה הופיעה גם בלוטה מעל הבריח צד ימין (או שפשוט לא הבחנתי בה קודם).
נשלחתי לצילום CT , חזה , בטן (כולל שתיית חומר והזרקת דיו), גב, ואגן.
מלבד, בלוטות זעירות בשחי שידועות, בלוטה זעירה במדיאסטינום, ובקע סרעפתי זעיר לא היו הערות נספות.
באופן מוזר ביותר לא עלה בניתוח הצילום הבלוטות במפשעה, אף על פי שהן עדיין מורגשות, והעניין בבדיקה של הרופאת משפחה אל מול המפענח.
אציין שאיני סובל מתופעות של חום, הזעות לילה , וירידה במשקל.
אני נורא מתוסכל , כי לא איבחנו את הבעיה על אף שאני יודע בוודאות שיש בעיה, ואני מרגיש שאני מבזבז את הזמן.
האם תיתכן לימפומה ללא כל רמז בבדיקות הדם?
האם תיתכן לימפומה על סמך הבדיקות שבוצעו עד כה?
אני מאובחנת כחולת מיליאפיברוזיס מזה מספר שנים. במשך כ-5 שנים לוקחת הידראה ובדיקות הדם שלי לאורך הזמן תקינות. יש בעיה מרכזית והיא הטחול המוגדל שלי - 17 ס"מ. אני כבר יותר משנתיים חשה אי נוחות בצד שמאל, לחץ ברצועת הבטן, הרגשת מחנק כאילו גוש תקוע בגרון. מיותר לציין שאיכות החיים שלי ירודה מאוד וכתוצאה מכך, מצב רוחי. תחילה חשבו שאולי מדובר בבעיית גסטרו וגילו כי יש לי רפלוקס קל. לפני מספר שנים, גודל הטחול שלי היה 21 ס"מ ולא הרגשתי פיזית שום דבר. לא הייתה כל השפעה. כעת, כשהטחול שלי קטן יותר, פיזית זה מקשה עליי לנהל חיים נורמליים. חלק מהרופאים שפניתי אמרו שגודל הטחול שלי לא אמור לגרום לאלא תחושות וחלקם אמרו שכן. אני כבר לא יודעת לאן לפנות ומה לעשות. אני ממש מיואשת. האם התופעה מוכרת לך? אני בת 38 ומרגישה כלואה בגוף של אישה בת 80. רצו לתת לי את הטיפול החדש להקטנת הטחול בכדורים אבל מאחר ואני רוצה להיכנס להיריון, הסבירו לי שכרגע זה לא רלוונטי. אודה לעזרתך והמלצתך מה ניתן לעשות בנידון. אני ממש חסרת אונים.
איך אפשר לבדוק את זה? יש לזה בדיקה מיוחדת? אני אבקש מההמטולוג שאני מטופלת אצלו להכין לי אותה. אודה לעזרתך בהקדם.
שלום רב
אני גבר בן 62, בד"כ בריא. לפני כשנה אובחנה אצלי מחלת פוליקולאר לימפומה , GR3 עם מעורבות של מחח העצם.
לאחר 6 מחזורים של R-chopושני מחזורים של מבטרה. לאאחר המחזור הרביעי PT-CTאה הפוגה מלאה. לאחר כל הטיפול גם מח עצם היה תקין.
לאחר כ- 5 חודשים PT הראה הישנות במפשעה השמאלית בלבד, ביופסיה הראתה ממצא כמו הביופסיה הראשונה - כלומר הישנות של המחלה.
מה האופציות? נאמר לי שהמומלץ "טיפול אגרסיבי" שסופו בהשתלת מח עצם (עברתי איסוף - לא מספיק תאי אב ולכן חלק מהטיפול יהיה שוב הכנה לאיסוף....).
או טיפול מתון (טרם הבנתי את אופיו והמשמעות שלו).
איך מתקדמים?
תודה
תודה על ההתיחסות המהירה
מבין בהחלט. כיצד ניתן להגיע להתייעצות אתך בהקדם?
תודה על התשובה המהירה
מבין בהחלט.
כיצד ניתן להגיע ליעוץ , אצלך, בהקדם
תודהכ
בבדיקת איסוף שתן התגלה מעט הפרשת אלבומין
IgM 249
שאר הבדיקות שנשלחתי לשלילת מיאלומה נפוצה (כולל סממני דלקת, אנמיה, תפקוד כליות, FREE LIGHT CH.-KAPA , FREE LIGHT CH-LAMBDA ועוד) - כולן תקינות
בצילום רנטגן של נקודה כואבת בשוק נמצא ממצא נשלחתי לCT של האזור וכן למיפוי עצמות.
האם בהכרח אפשר בשלב זה לשלול מיאלומה נפוצה?
תודה!
בקר טוב,
בעלי אובחן ב-2013 כנושא מיאלומה זוחלת. במסגרת הבדיקות המקיפות שערך באותה עת נקבע שתוצאת מבחן ה-Fish שלו היתה 14:16. לצערי הנורא , לאחר כשנה בעלי חלה במיאלומה נפוצה אלימה ביותר ,ונפטר .
אני מבקשת לשאול לדעתך בנושא עריכת בדיקה גנטית לילדי.
האם מבנה כרומוזומלי זה (14:16) עלול לעבור בתורשה?
אם כן, חלילה, האם ניתן ומומלץ לבצע שאיבת תאי גזע / מח עצם במצב בריא , ולשמרם ? - בתקווה כמובן שלעולם לא נידרש להם.
תודה רבה ויום נעים,
גילה כהן
תודה מקרב לב .
שלום
אני בת 54 אובחנתי סוף יולי השנה בלימפומה מסוג T cell . מטופלת ב- choep.
ב-per ct אחרי טיפול שלישי אין עדות ללימפומה. הוחלט לבצע השתלה עצמית.תהליך האיסוף מתחיל כעת אחרי טיפול חמישי.
בבדיקת מוח העצם לפני תחילת הטיפולים tcr חיובי .
בבי״ח בו אני אמורה לעבור את ההשתלה ביקשו לבצע שוב בדיקת מוח עצם על מנת לבדוק אם עדיין tcr חיובי, נאמר לי שאם עדיין חיובי לא אוכל לעבור השתלה עצמית אלא רק השתלה מתורם.(טענה שאם אעבור השתלה עצמית סיכויי המחלה לחזור גדולים יותר).
לעומת זאת הרופאה המטפלת בי טוענת שאין מניעה להשתלה עצמית עם tcr חיובי .
אשמח לדעתך בנושא
תודה מראש
תודה על תשובתך המהירה .
לא ברור לי אם ניתן לבצע השתלה עצמית עם tcr חיובי או שלא ניתן
אודה לתגובתך
אבי בן 56, אובחן לפני כשנה במיקוזיס פונגואידס בדרגה 3 שבאה לידי ביטוי בבצקות, פצעים גדולים שהתפשטו בגופו ופריחות לפרקים ואופיינה כאגרסיבית ביותר.
לאחר התייעצות עם מומחה למחלות עור בבית חולים רמב"ם, הוחלט על ביצוע סדרת טיפולים של הקרנות לכל הגוף (מלבד הראש) TOTAL SKIN. ההקרנות סייעו מאוד ואכן המחלה הייתה בנסיגה לתקופה מסוימת של חודשיים בהם אבי לא טופל לשם שימור ההתקדמות בהחלמה.
לאחר חודשיים אלו, יצאו לאבי שוב פצעים בראש אשר הפעם היו שונים באופיים מהפצעים הקודמים. לאחר שפנה שוב למומחה למחלות עור בביה"ח, אבי התבשר כי המחלה חזרה וכעת עליו לבצע טיפול סיסטמי (CHOP) אשר לבינתיים, מסייע לו מאוד ואכן הפצעים נעלמו לבינתיים מגופו. לאחר הטיפול השני, אבי התבשר כי עליו לבצע השתלת מח עצם, ואם לא יעשה זאת- המחלה תחזור שוב לאחר סיום הטיפולים הכימותרפיים.
שאלותיי הן- האם אכן אבי מוכרח לעבור את השתלת מח העצם? האם מהלך זה הוא הכרחי להחלמתו מן המחלה? האם ללא ההשתלה המחלה תחזור?
אשמח לתשובה במהרה.