שלום.
הציעו לאמי שהיא חולת לימפומה עם טחול מוגדל, לקבל תרופה PI3K inhibitor Bay 80-694.
האם לתרופה זאת יש תופעות לוואי?
האם תוכלי להפנות אותי למידע על התרופה?
אמי בת 80.
תודה מראש
שלום רב,אני אישה בת 38, בדרך כלל בריאה, ב-7 שנים האחרונות הייתי 3 פעמים בהריון.
לפני כ-9 חודשים בצעתי בדיקות דם כלליות שהיו תקינות, מספר הטסיות היה 190 אלף. כעת אני נמצאת בהריון רביעי בשבוע מוקדם מאד - 5+.בצעתי ספירת דם כללית וגיליתי שמס' הטסיות ירד ל-123 אלף, כעבור יומיים חזרתי על הבדיקה, לא במתכוון, אלא בגלל שהיא ניתנה יחד עם בדיקת בטא - וגיליתי שמספר הטסיות אף נמוך יותר - 105 אלף בלבד.אני לא נוטלת כל תרופה כבר שנים רבות, אפילו אנטיביוטיקה לא יצא לי לקחת.כמו כן, לא הייתי חולה במחלה ויראלית או זיהום לאחרונה.
שאלה: האם ממצא כזה דורש בירור מיידי, לאיזה רופא לפנות (משפחה, המטולוג, נשים)?
אני בן 74
לפני כ3 חודשים סיימתי סידרה ל 6 טיפולים נגד לימפומה שאינה הודג'קין ומצבי כרגע בסדר לפי דברי הרופאה ההמטולוגית שלי. ונוסע רק לבקורת ..כרגע מצבי 80 % מהמקומות הנגועים נעלמו לפי בדיקת CTPET
שאלות:
.1. מה זה אומר 80 %מה עם ה20 % הנותרים ? יכול להיות אני רגוע שמצבי בסדר ?
2. סובל מכמה תופעות.. כגון גירוד חזק בידיים ורגליים, דם בפה במיוחד בלילות..וכן גזים מרובים .האם זה יכול להיות בגלל מחלת הלימפומה ?
תודה למפרע
אליעזר
אני רוצה לנסח את השאלה שנית
ככל הידוע , האם הפצעים הגדולים המגרדים שבסופם הם הופכים לשלפוחיות ויש מסביבם בצקת , אופייניים לcll ?האם יש קשר בינם לבין cll נון הוצקין? תודה
שלום
נלקחה מהפצעים ביופסיה ואכן נאמר שהם insect bite . הבחנה זו לא נראית לי כי הם מופיעים גם במקומות בלתי אפשריים . בקיץ ובחורף. אני מורחת עליהם בטאקורטן ושמתי לב שמשחה זו עוזרת להם להרפא מהר יותר מכאלה שנמשחו במשחה אחרת. דבר נוסף שעוזר להם להרפא מהר יותר הןא שאני מפוצצת להם את השלפוחיות כשהן עדיין קטנות יחסית עוד בטרם הן מצליחות להגיע לממימדים גדולים ואדומים ומגרדים. אגב, בדיקות הדם התקופתיות שאני עושה -טובות , והרופא המטפל אומר שהתחלת טיפול תלויה כרגע בי . האם הפצעים יכולים להוות קנה מידה להתקדמות המחלה ולהתחלת טיפול כימוטראפי?
תודה
שלום פרופ. בן יהודה
אני חולת cll ומאובחנת כשלוש שנים. לאחרונה מופיעים לי בעיקר בידיים וברגליים פצעים מגרדים מאוד עם נפיחות ולעיתים בצקות וגם עם שלפוחיות. הם נעלמים אחרי כארבעה ימים ולאחר שאני מושחת אותם בבטא קורטן. יש לציין שבדיקות הדם שלי יחסית תקינות ואין בהם שינוי משמעותי. האם רופא עור יוכל לסייע לי או שזה סימפטום של המחלה ועלי להתחיל בטיפול כימוטראפי? תודה
תודה רבה על התגובה.
יום טוב.
פרופסור בן יהודה שלום ושנה טובה
בהמשך להודעתי הקודמת, אודה לתשובתך. האם קיים הבדל בסיכון לפגם בעובר בין אם הושג בהפריית מבחנה באמצעות זרע טרי של בעלי ובין אם אישה נכנסת להריון באופן טבעי. במקרה שלנו הזרע של בעלי נצפה כתקין מבחינת תנועה נפח וכמות בבדיקת מעבדה בביה"ח והצלחנו להפרות 8 ביציות ואנחנו לקראת החזרה. חשוב לי לציין שבעלי 3 שנים אחרי טיפול כימותראפי ושנה אחרי מבטרה. אני שואלת כי קראתי על הנושא בפורום של האגודה ויתכן והמידע קצת בילבל אותי או שלא הבנתי. קרן
ערב טוב פרופ' בן יהודה !
ראשית, ברכות על הצל"ש שבתך קיבלה על גבורתה !
הנני סובל מפולציטמיה ורה כ-6 שנים !
לפני כ-3 חודשים בבדיקת דם : המוגלובין 13.0 המוטוקריט 39.9 טסיות 415
נטלתי הידראה 3 פעמים ביום 500 מ"ג.
הרופאה אמרה לי להוריד לשני כדורים ביום.
היום לאחר 3חודשים עברתי שוב בדיקת דם והתוצאה היא : המוגלובין 13.2 המוטוקריט 42.3 טסיות 936 (קפיצה פי 2 )
שאלתי : האם המחלה החמירה ? האם הטסיות עלו עקב הורדת כדור ביום של הידראה ? מהי מידת הסכנה לממאירות או קרישיות והטיפול המתבקש ?
אודה מאוד לתשובתך המהירה .
בברכה רבה !