שלום פרופ׳ בן יהודה,
לבעלי יש diffuse large b cell לימפומה מיצרית והוא מטופל בפרוטוקול da r epoch, סיים כעת טיפול חמישי מתוך שישה. לא ביצענו עדיין ct pet, עפ״י המלצת הרופא המטפל יבצע בסיום הטיפולים. עוד לפני שהתחיל את הטיפולים וגם במהלכם רמת ldh הייתה תקינה. בבדיקה שביצע כעת הייתה רמת הldh גבוהה, ערכה היה 506. האם הדבר מעיד על החמרה של המחלה למרות הטיפולים או שזה תופעה אחרת?
בוקר טוב פרופסור וחג שמח
אמא שלי בת 58 לפני 3 חודשים עברה השתלה עצמית
לפני שבועים רופא עשה לה ביופסיה אך לא מהגב אלא מהחזה ואמר שבדיקה יצאה טובה
גם לפי בדיקת דם הוא אמר שהכל בסדר
לפני שבוע וחצי לאמא שלי התחילו כאבי גב שמקרינים לרגל( בעצם עקב כאבים עאלו גילו שלאמא יש את המיאלומה)
יש לנו רופא שבוע הבא ועד אז אני כל כך פוחדת שחס וחלילה ההשתלה לא הצליחה והמחלה חזרה
האם הכאבים בגב התחתון מעידים על החזרת המחלה לעומת הביופסיה? יכול להיות שעדיין נשארו תאים סרטנים שגורמים לכאבים חזקים בגב?
תודה רבה לך וחג שמח?
הבדיקה ניתנה ע''י אלרגולוג (אסתמה אלרגית) והתוצאה היא 1480 (נורמה עד 100).
האם התוצאה גבוהה מאוד באופן חריג או שסבירה לאור העובדה שאני סובלת מאוד מאלרגיות לאורך כל השנה, אף סתום כל היום ללא יכולת להריח ולטעום רוב שעות היום (פלוס דמעת, גירוי באף, אוזניים וגרון, טונות נזלת כל היום וכו') והתקפי אסתמה (אלרגית) עד שלושה ביום אחד, כל יום? והסיבה שנשאל בפורום המטולוגיה-אני גם באמצע בירור המטולוגי בחשש קל מאוד ללימפומה בשל ירידה בלתי רצונית של 16 קילו במשקל (נעצרה כבר חודשים), שתי בלוטות מוגדלות בצוואר שלא נסוגות ואף גדלות מעט מדי פעם, חום וחולשה (עוד לא נעשתה ביופסיה). בספרות הרפואית מתואר שעשוי להיות קשר בין רמות אימונוגלובולין גבוהות וממאירויות המטולוגיות (אגב, יש היפרגלובולינמיה פוליקלונלית 19.1). האם יכול להיות קשר במקרה שלי או שבמקרה של לימפומה מצפים למספרים גבוהים בהרבה?
יום טוב!
בוקר טוב,
כואב לי גב תחתון כבר שלושה חודשים
עשיתי בדיקת portein elctrophore
הבדיקה עברה Immunofixation test (
ןהתשובה שקיבלתי
.ביותר שאינם ניתנים לאיפיון
מה זה אומר שיש לי מיאלומה נפוצה? אני קצת בלחץ
אני בת 36 ויש לי פוליציטמיה ורה
פרופ' יקרה,
נבקש את מספר הטלפון לקשר מיידי איתך לצורך התייעצות.מקצועית.
אפשרי במייל.
בתודה מראש
שלום פרופ',
לפני כ - 5 חודשים אבי (בן 66) אובחן (בן 66) כחולה במיאלומה נפוצה עם פגיעה בכליות ובעצמות. החל טיפול של וולקייד + תלידומיד (שהוחלף לאחר כחודש בציטוקסן עקב פריחה) + דקסמטאזון ובתום ארבעת הסבבים (כ - 4 חודשים) אבא מרגיש הרבה יותר טוב (וגם נראה יותר טוב), ספירת הדם טובה, וישנה ירידה מאוד יפה בשרשראות המעורבות.
הרופאים (וגם אנחנו) היו בטוחים שביופסיית מוח העצם תהיה חיובית (פחות מ - 10%) ונוכל להתקדם להשתלה העצמית וזאת עקב המדדים החיוביים והתגובה הטובה לטיפול ה VCD. בפועל תוצאת הביופסיה הראתה שבמוח העצם עדיין נותרו 50% תאי פלזמה, לפי מורפולוגיה עד 18%. לדברי הרופא מדובר על מקרה לא שכיח ושהצוות הרפואי היה די מופתע מהתוצאה.
הוחלט על קו שני של הטיפול REV/DEX (רבלימיד כל יום למשך 21 ימים ושבוע הפסקה כך למשך 4 סבבים).
יש לציין שלאבא אין מחלות רקע בכלל ולמעט הפריחה שנגרמה או מהתלידומיד או מהאלוריל (שאת שניהם התבקש להפסיק) ומגיב יפה מאוד לטיפולים.
שלוש שאלות:
1. בשיחה שקיימנו היום עם מנהל המחלקה הוא הופתע לשמוע שאבא לא התבקש להמשיך וליטול גם את הציטוקסן במקביל לרבלימיד. ביקש שנברר זאת שוב עם הרופא המטפל (שנמצא בחו"ל). מה המלצתך?
2. האם הטיפול החדש שאבא קיבל מוכר והוכח כיעיל? היית ממליצה על שילוב אחר?
3. האם נתקלת במקרה בו המדדים תקינים ורק ביופסיית מוח העצם לא תקינה?
תודה רבה.
גם ציטוקסן או שבד"כ הטיפול כולל REV/DEX בלבד?
אני שואל באופן כללי וזאת עקב ההערה של מנהל המחלקה שדי הופתע שאבא התבקש להפסיק עם הציטוקסן. כמובן שנמתין להוראות הרופא המטפל.
אגב, קבענו איתך פגישת ייעוץ בהדסה בחודש הבא. אשלח בנושא מייל נפרד.
תודה
מי מיכאל חן ושאלתי לפני כמה זמן לגבי בדיקות גנטיות לגבי המחלה שלי, והבנתי כי עדיין העניין של רפואה מותאמת לסרטן לא אפליקטיבית לגבי, אבל יש לי שאלה קצת אחרת, ולפני כן אתן רקע קצר...
בן 41, בשנת 2000 הופעה של שיטפי דם וספירת טסיות נמוכה טופלתי במהלך השנים עם כל מני נוגדנים וסטרואידים עד שבשנת 2005 עברתי כריתת טחול, הנושא סוכם כ ITP.
בשנת 2012 אובחנתי לראשונה כחולה בהודג'קין stage IV B IPS-2 ,טיפול 6 קורסים מלאים בפרוטוקול ABVD , בסיוםPET_CT נקי ללא עדות למחלה.
בשנת 2014 חזרה המחלה והפעם בעירוב מח עצם, עברתי שני טיפולי ICE ולאחר מכן איסוף תאי אב והשתלת מח עצם עצמית, בסיום הטיפול ביופסיית מח עצם תקינה לחלוטין אולם ה PET_CT הראה שנשארו שרידי מחלה.
ולעצם השאלות,
1.מדוע משתמשים ב PET_CT כאמצעי לאיבחון התפשטות המחלה כאשר הביופסיה חיובית למחלה , ושוללים את ה PET_CT כאשר הביופסיה שלילית למחלה.
2.כמה חודשים לאחר טיפולי ה ABVD הרגשתי הגדלה של בלוטות הלימפה ובמהלך השנה וחצי עד לחזרה של המחלה הביופסיות מהבלוטות היו שליליות לעומת הפט שהראה קליטה.
גם כעת לאחר ההשתלה אני מרגיש כי ישנה הגדלה של הבלוטות שלא ניתן היה למשש אותן לאחר ההשתלה ואילו היום כן ניתן, מה ניתן להבין מהגדילה הבלתי פוסקת שלהן, יש לציין כי עדיין לא עשיתי ביופסיה, ההשתלה הייתה בחודש דצמבר 2014, עברו 9 חודשים כבר.
3.אני מנסה לעשות הליכות ולחזור לפעילות גופנית, אולם לאחר ההליכות אני מרגיש כאבים בגב ובשרירים, ולחץ במפשעות, זה תקין????
הרופא המטפל המליץ שחייה אולם זה לא אפשרי כרגע, זיהומים וכיוצא בזה.
אשמח לתגובה.
1.מדוע משתמשים ב PET_CT כאמצעי לאיבחון התפשטות המחלה כאשר הביופסיה חיובית למחלה , ושוללים את ה PET_CT כאשר הביופסיה שלילית למחלה. ב-CT/PET יכולה להיות תשובה של בלוטה קולטת או איבר אחר קולט למרות שאין מחלה ולכן הביופסיה חשובה. מצד שני ה-CT/PET מכוון אותנו מהיכן לקחת ביופסיה
2.כמה חודשים לאחר טיפולי ה ABVD הרגשתי הגדלה של בלוטות הלימפה ובמהלך השנה וחצי עד לחזרה של המחלה הביופסיות מהבלוטות היו שליליות לעומת הפט שהראה קליטה. ככל הנראה בשלב הזה לא היתה מחלה פעילה
גם כעת לאחר ההשתלה אני מרגיש כי ישנה הגדלה של הבלוטות שלא ניתן היה למשש אותן לאחר ההשתלה ואילו היום כן ניתן, מה ניתן להבין מהגדילה הבלתי פוסקת שלהן, יש לציין כי עדיין לא עשיתי ביופסיה, ההשתלה הייתה בחודש דצמבר 2014, עברו 9 חודשים כבר. צריך לעקוב ולראות.
3.אני מנסה לעשות הליכות ולחזור לפעילות גופנית, אולם לאחר ההליכות אני מרגיש כאבים בגב ובשרירים, ולחץ במפשעות, זה תקין???? יכול לקרות לכל אחד יתכן שאתה צריך לחזור לפעילות בצורה איטית יותר
שלום רב
בן 47 הלימפומה התגלתה באקראי לאחר בדיקת דם .
בדיקת מח עצם נקבע שמדובר ב low grade lymphoma מסוג מרג'ינל זון.
ביצעתי לפני שנתיים פט סיטי והכל היה נקי מלבד טחול מוגדל 11 ס"מ.
מאז כל חודשיים במעקב. הכל די יציב. לימפוציטים סביב 10 אלפים.שאר הפרמטרים טובים ויציבים
בדיקה האחרונה עלייה קלה בלימפוציטים ל12 אלף.
אני מרגישה טוב מאוד, ללא כל סימפטומים או בעייה
הרופא המליץ לחזור שוב על פט סיטי.
שאלותי הם:
1. האם זה חלק מהפרוטוקול לבצע פט סיטי מעת לעת או שמא העליה בלימפוציטים מחייבת בדיקה כזאת
2. האם בלימפומה כזאת איטית אני צפוייה לקבל תשובה לא תקינה בפט סיטי?
3. במידה ומגלים משהו בפט סיטי האם מתחילים טיפול או שזה תלוי ברמת הקליטה ובגודל ?
4. מהו הטיפול המקובל במקרה כזה?
תודה וגמר חתימה טובה
1. האם זה חלק מהפרוטוקול לבצע פט סיטי מעת לעת או שמא העליה בלימפוציטים מחייבת בדיקה כזאת ההחלטה על CT/PET היא בידי הרופא המטפל לדעתי כיוון שעברו שנתיים מבדיקה קודמת ויש עלייה בלימפוציטים יש מקום לביצוע CT/PET חוזר
2. האם בלימפומה כזאת איטית אני צפוייה לקבל תשובה לא תקינה בפט סיטי?איני יכולה לנבא זאת מראש
3. במידה ומגלים משהו בפט סיטי האם מתחילים טיפול או שזה תלוי ברמת הקליטה ובגודל ? תלוי בממצאים
4. מהו הטיפול המקובל במקרה כזה? תלוי בממצאים
שלום רב, אשמח לעצתך
לאחר שעברתי כריתה רחבה של הנגע, עולה שאלה האם להמשיך טיפול במבטרה למשך חודש או לא לעשות דבר ולהמתין לראות אם הסרטן חוזר
הPTCT יצא תקין וללא גרורות (בהתחלה נרשם שימנים מוקדמים בבתי השחי-בפיענוח נוסף נמצא תקין)
מה דעתך בנושא?
חתמה טובה ותודה על הסיוע